TOP termékek

Medium Term Weight Control Glucomannan élőflóra komplex

Medium Term Weight Control Glucomannan élőflóra komplex
Medium Term Weight Control Glucomannan élőflóra komplex

A glükomannán a kelet-ázsiai gyógynövény beceneve a “KILL KILO” nevet kapta, hiszen teljes egészében természetes rost, amely saját magának a háromszázszorosát is képes felszívni a vízből. A vízmegkötő képessége miatt a glükomannán a csökkentett energiatartalmú étrend keretein belül hozzájárul a testtömeg-csökkenéshez.

A glükomannán egy még kevéssé ismert és teljesen természetes rost, amiről kimutatták, hogy számos pozitív egészségügyi hatása van,pl jelentős mennyiségű káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort, vasat és cinket tartalmaz.

Serkenti a bélmozgást, a gyomor és a belek működését, hatékonyan normalizálja a szervezet inzulinigényét, lelassítja a glükóz és a koleszterin felszívódását.

Nagyon fontos szerepe van a fogyókúrában.

 

A Medium-term Product termékek négyféle élőflórát tartalmaznak emelt csíraszámban, továbbá a hatékonyságot növelő Inulint.

Bővebben
Részletek

 

Természetben előfordulva a glükomannán

Az ördögnyelv, másik nevén leopárdkontyvirág vagy konjakmannán Ázsia keleti részén őshonos növény. A meleget és a trópusi éghajlatot kedvelő, hosszúkás, évelő növény, melynek szárát és virágját egy húsevő növényhez lehetne hasonlítani. A növényt a föld alatt rejlő értékes gyökérgumójáért termesztik, ami elérheti akár a 23-25 centiméter átmérőt is. Ebből a gumóból nyerik ki a glükomannánt, aminek pozitív, jótékony hatásait már a VI. századtól alkalmazták a Távol-Keleten. A természetben előfordulva tartalmaz olyan ásványi anyagokat, mint a kalcium, vas, cink, magnézium és kálium. A kelet-ázsiai gyógynövény beceneve a “KILL KILO” nevet kapta, hiszen teljes egészében természetes rost, amely saját magának a háromszázszorosát is képes felszívni a vízből. A vízmegkötő képessége miatt a glükomannán a csökkentett energiatartalmú étrend keretein belül hozzájárul a testtömeg-csökkenéshez.


Egy kis érdekesség


Az ördögnyelvet a Japán konyhakultúra használja nagy előszeretettel. Az ördögnyelv gumóját felaprítják, kiszárítják, megőrlik, melyből konjak lisztet állítanak elő. Ebből a lisztből készítik a keleti piacon nagy népszerűségre szert tevő shirataki tésztát.


Cink

Ez az ásványi anyag szobahőmérsékleten kékes színű, rideg, fémes elem. Neve a német Zink névből ered, magyarul horganynak is nevezik. Ötvözetek formájában a cinket már az ókorban is ismerték, de magát az anyagot csak 1300 körül állították elő. Emberi szervezetben betöltött szerepére sokáig nem gondolt senki. A szervezetben 2-3 grammnyi cink van, főleg a haj, a szemek tartalmazzák, de megtalálható még a májban, a vesékben, az izmokban és a bőrben is. Legfőbb természetes forrásai: tojás, hüvelyesek, máj, tenger gyümölcsei, rák, tökmag, gabonacsíra, olajos magvak.


Miért fontos a cink?


A cink részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében, a makrotápanyagok, a zsírsavak és az A-vitamin normál anyagcseréjében, valamint a normál sav-bázis egyensúly fenntartásában. Hozzájárul a normál csontozat, a normál látás, a haj, a köröm és a bőr normál állapotának fenntartásához. Továbbá hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a normál szellemi működés fenntartásához, a normál DNS-szintézishez és a vér normál tesztoszteron szintjének fenntartásához. Szerepet játszik a sejtosztódásban, a normál fehérjeszintézisben.


Jód

A jód egy barnásfekete, fémesen csillogó szilárd anyag, amit Bernard Courtois fedezett fel 1811-ben. Ez az ásványi anyag a szervezetünk számára hasznos mikroelemek, azaz nyomelemek közé tartozik, amely jelen van bizonyos élelmiszerekben természetes módon, míg másokban hozzáadott formában található meg. Normál állapotban körülbelül 15-20 mg jód található egy felnőtt szervezetében. Legfőbb természetes forrásai: tengeri halak és növények, kagylók, a jódozott só és az ivóvíz.


Miért fontos a jód?


A jód részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Hozzájárul a pajzsmirigyhormonok normál termeléséhez és a pajzsmirigy normál működéséhez, valamint az idegrendszer normál működéséhez, a normál szellemi működés fenntartásához, és a bőr normál állapotának megőrzéséhez.


Szelén

Nevét Szelénéről kapta, a görög mitológia Hold istennőjéről. Az 1800-as évek végére bizonyították be, hogy nélkülözhetetlen nyomelem a szervezet számára, mivel egy bizonyos glutation-peroxidáz nevű enzimet tartalmaz, mely megvédi a szervezetet a testünkbe került mérgekkel szemben. A szelén csupán 10-15 mg mennyiségben található meg az emberi szervezetben. A szelén legfőbb természetes forrásai: paradió, tonhal, napraforgómag, rizs, vöröshúsok, szárnyasok, teljes kiőrlésű lisztből készült pékáruk, kesudió.


Miért fontos a szelén?


Az E-vitaminnal kölcsönösen fokozzák egymás jótékony hatását, így hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Ezenfelül a szelén hozzájárul a köröm, illetve a haj normál állapotának fenntartásához, valamint a normál pajzsmirigy és immunrendszer működéséhez.


Króm

A króm az emberi test egyik nélkülözhetetlen nyomeleme, ugyan nagyon kevés mennyiségre van szüksége a szervezetünknek, de rendkívül fontos szerepet tölt be és élettani hatásai is sokrétűek. A krómot a testünk a vesében, lépben, májban raktározza.


Legfőbb természetes forrásai


Földimogyoró, zöldborsó, sörélesztő, burgonya, teljes kiőrlésű gabonák, tojás, fekete szemű bab.


Miért fontos a króm?


A króm részt vesz a makrotápanyagok (fehérjék, szénhidrátok, zsírok) normál anyagcseréjében és hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához.

Inulin és élőflóra


Az élőflórát olyan jótékony, élő mikroorganizmusok alkotják, melyek a tápcsatornában a savas közeget is túlélve segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását. Termékeink magas csíraszámban tartalmaznak több élőflórát és a szaporodásukat elősegítő Inulint.

A probiotikum más néven élőflóra kifejezés görög eredetű, jelentése: az életért. A mai értelemben R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben, mint azokat az organizmusokat és anyagokat, amelyek a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelősek. A probiotikumok jellemzői, hogy emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsav, az epe, valamint a nyál, a hasnyálmirigy és a bélnedvek emésztő enzimei hatásának. Az élelmiszerek szavatossági idejének tartalma alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenállóképességüket. Ezen kívül a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, a potenciális kórokozók ellen antimikrobás hatást fejtenek ki, csökkentik a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártya felszínén. A probiotikumok legnagyobb részben tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok. A legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége a Lactobacillus, kisebb része a Streptococcus nemzetséghez tartozik.Prebiotikumoknak nevezzük azokat a természetes tápanyagokat, amelyek jellemzően a probiotikumok kizárólagos tápanyagai, ezért elősegítik azok elszaporodását és túlsúlyba kerülését. A szájüregben, illetve a gyomor-bélcsatornában az emésztőenzimek nem bontják le a prebiotikumokat, így emésztetlenül juthatnak a vastagbélbe.

A prebiotikumok diétás rostok, de vízben oldhatók, ezért a diétás rostok közül is a legkiválóbbak. Élelmi rost funkciójuk mellett igazi hasznosságuk abban rejlik, hogy a probiotikumok kizárólagos táplálékai. Mivel a vastagbélben már kevés az emészthető táplálék, vagyis ott relatív táplálékhiány van, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget kínálnak a humánbarát bélbaktériumok elszaporodására.Természetes állapotukban sok élelmiszerben előfordulnak, pl: csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabonamagvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége.A prebiotikumok egyik fajtája az Inulinok, tulajdonképpen egy diétás rost, mely emésztetlenül jut el a vastagbélbe, fokozzák a probiotikumok szaporodását, túlsúlyba kerülésüket.

Szerepük: emésztés, bélflóra egyensúlya

A szervezetünk legnagyobb felszínnel rendelkező, mintegy 7‒9 méter hosszúságú bélrendszerünkön keresztül áll kapcsolatban a külvilággal. Így potenciális támadási helyként szolgál a kórokozók és a toxikus anyagok számára. A bélben normális körülmények között mintegy 200-400 baktériumtörzs található. A magzati életben a jótékony baktériumok 95‒98%-ban vannak túlsúlyban. Az egészséges bélflóra védelmet biztosít számos kórokozóval szemben, biztosítja a bélnyálkahártya épségét és segíti a szervezet számára szükséges tápanyagok felszívódását. Számos, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitamint termelnek. Ha az emésztőrendszer védelmi mechanizmusai gyengülnek, az többek között felszívódási folyamatok zavarát okozhatja.A probiotikumok ahhoz, hogy képesek legyenek környezetükre hatást gyakorolni, a nagyszámú jelenlét alapfeltétel, mely a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.

Mit jelent a c.f.u. kifejezés?

c.f.u.: kolóniaképző egység milliliterenként, az életképes mikroorganizmusok száma (csíraszám). A készítményekben általában ilyen egységben adják meg a baktériumok mennyiségét. Az Inulint azonban mg-ban határozzák meg. Megfelelő dózisnak a minimum 109 c.f.u. az elfogadott. 

Milyen a hatékony élőflórás készítmény?

  • Megfelelő mennyiségű csíraszámot tartalmaz, szakemberek által javasolt minimum 108 vagy 109 telepképző egység.
  • A probiotikumok szaporodását a prebiotikumok elősegítik, ezért tartalmazzon a készítmény Inulint vagy frukto-oligoszacharidákat.
  • Ellenállnak a gyomorsav, az epe, illetve az emésztőenzimek hatásainak, így élve el tudnak jutni a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Alapvető kritérium, hogy a baktériumok megtartsák életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.
  • A jó élőflórás készítmények minimum 5-6 törzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kívánjuk pótolni.
  • Szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenálló képességüket.


A Medium-term Product termékek négyféle élőflórát tartalmaznak emelt csíraszámban, továbbá a hatékonyságot növelő Inulint.

Ingyenes szaktanácsadás

Tanácsadáshoz/termékrendeléshez (próbacsomaghoz is) kérem hívja tanácsadónkat Borbély Attilát 36 70 422 3345 vagy vegye fel a kapcsolatot ezen az el érhetőségen!


Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

 

Adatok
Tömeg
100 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek
Web Analytics