TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

5 perc alatt elkészíthető vegán zöldborsókrém, aminek ízénénél tényleg csak a színe rendkívülibb

2019.05.21 22:33

Zöldborsó pástétom

A feleségem is elkészítette ezt a receptet és meg kell mondanom, hogy mind a színe és mind az íze totál lenyűgöző. Tessék kipróbálni!

A zöldborsókrém (avagy zöldborsópástétom, zöldborsópesztó) legnagyobb előnye, hogy bármikor nagyon könnyen elkészíthető. A hozzávalók sokáig elállnak, így tartalék élelmiszernek is kiváló. A zöldborsó fagyasztva szinte bármeddig eltárolható, egy pár fej fokhagyma nálam mindig van itthon, ezen kívül pedig csak só és botmixer szükséges hozzá. Vendégvárónak is szuper, hiszen csodálatos a színe, az íze meglepően finom, a legtöbb embernek tetszik, és kedves kis falatkákat lehet vele készíteni kenyérrel, sós keksszel, vagy mártogathatjuk uborkával, répával, zellerrel.

A zöldborsókrém hozzávalói

  • zöldborsó
  • fokhagyma

A krém elkészítése

Ha friss borsót használunk, főzzük puhára. A fagyasztott verziót elegendő kiolvasztani.

  1. Vegyük ki a fagyasztóból, és hagyjuk szobahőmérsékleten évszaktól függően 0,5-2 óráig.
  2. Ha csak néhány óra múlva akarjuk felhasználni, olvasszuk inkább a hűtőben, így nem romlik meg. Mivel magas a fehérjetartalma, kiolvadás után érdemes gyorsan felhasználni, mert különben romlásnak indul.
  3. Ha hirtelen ötlettől vezérelve készítjük a borsópürét, öntsünk rá forró vizet és keverjük fel: tökéletesen kiolvad így is.

A zöldborsót összeturmixoljuk a fokhagymával és a val. Hagyományosabb ízeket kedvelők olajat is tehetnek bele, ettől krémesebb és laktatóbb lesz, de olaj nélkül egészségesebb. Mentával vagy bazsalikommal felturbózható, ezeknek az íze nagyon jól illik a borsóhoz. Nagyon finom és dekoratív szendvicskrém, mindig sikere van. 

Forrás: veganinja

Web Analytics