TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

Tested 43%-a áll csak a sejteidből! A többit mivel táplálod?

2019.03.18 08:48
Tested 43%-a áll csak a sejteidből! A többit mivel táplálod?

Egyik önfejlesztő hírlevélben egy nagyon érdekes kutatót mutattak be. Egyrészt azt a projektet tervezi évek óta, hogy hogyan lehet a holdról gazdaságosan bizonyos holdközeteket a földre hozni, másrészt egy egészségfejlesztési projket tulajdonosa.

Egyik önfejlesztő hírlevélben egy nagyon érdekes kutatót mutattak be. Egyrészt azt a projektet tervezi évek óta, hogy hogyan lehet a holdról gazdaságosan bizonyos holdközeteket a földre hozni, másrészt egy egészségfejlesztési projket tulajdonosa. Az első projekt is nagyon izgalmas (www.moonexpress.com), de az egészséggel kapcsolatos volt számomra az igazán izgalmas.

Benned albérlők is laknak, akik segítik a testedet!

Na azzal az általam eddig nem ismert elsőre igen furcsa elmélettel jöttek elő, hogy az emberi test 40%-a nem a saját sejtjeid, hanem ők az úgynevezett "albérlő sejtek", akik csak segítik a gazdasejt egészséges fenn maradatását. 

Egy kollegám egy genetikai étkezés tanácsadásra ment el, ahol - pechére - kiderült, hogy fehérje alapú táplálkozású a teste - ő pedig vegetáriánus, de amióta átállt az új fajta étkezésre, nagyobb intenzitással végzi a napi teendőit.

Ez a rendszer a:

Nem feltétlenül drága, még amagyar fizetéshez mérten sem (199 dollár). Két dolog, amiért különösen megérheti ennek a tesztnek a kipróbálása:

  1. nem étrendkiegészítőt gyártó cég, így nem áll érdekükben, hogy bármilyen trendi dolog felé "döljön" a magyarázatuk
  2. AI - vagyis mesterséges intelligenciával segítve elemzik ki az adatokat

A rövid bemutatkozó videojukat itt tudod megnézni:

Viome honlapja (angol nyelvű)

A téma iránt fogékonyaknak Tátrai Péter cikkét ajánlom: Baktériumok szállodája az emberi test

Az utóbbi évek nagy felfedezése, hogy több baktériumsejt él bennünk, mint amennyi a saját sejtjeink száma. A velük való kölcsönhatásunk egyelőre beláthatatlanul bonyolult, de az már bizonyos, hogy az egész többsejtű lét - így a miénk is - elképzelhetetlen volna nélkülük. A bennünk élő baktériumtömeg, a mikrobiom egyensúlya nélkülözhetetlen a megfelelő emésztéshez, az immunrendszer működéséhez és a betegségek féken tartásához.

Web Analytics