A magból kinyert olaj enyhén sárgás színű, kicsit kesernyés ízű.
Alfa-linolénsavban, E-vitaminban, béta-karotinban gazdag, melyek antioxidáns hatásuknál fogva a legértékesebb olajjá teszik. A jó minőségű lenmagolajat hidegen sajtolják, oxigén- és fénymentes környezetben.
A lenmag egészségmegőrző hatással bír, a népi gyógyászat előszeretettel alkalmazza, például székrekedés és bélrenyheség esetén kihasználva hashajtó, bélműködést segítő hatását.
A magas tápértékű lenmag étkezési szempontból nagyon hasznos: fehérje- és olajtartalma igen értékes, energiatartalma elérheti a 450 kcal/100g-ot.
A lenmagolaj zsírsavösszetétele nagyon előnyös, mivel kimagaslóan magas arányban tartalmaz az egészséges táplálkozás szempontjából fontos telítetlen zsírsavakat.
A mag olajtartalmának 50-52%-át teszi ki az alpha-linolénsav, vagyis az omega-3 zsírsav. Ezt az esszenciális zsírsavat az emberi és állati szervezet nem képes előállítani, ezért mindenképpen táplálékkal kell felvennie.
A len ebből a szempontból egyedülállónak számít, mivel egyéb élelmiszerekben (pl. szójában, tengeri halakban) sokkal kisebb mennyiségben fordul elő ez a zsírsav, így tehát a len számít az omega-3 zsírsav elsődleges forrásának.
Lenmagolaj kapszula hatóanyagok 6 kapszula RDA*%
- Lenmagolaj 500 mg
Omega-3-6-9 lenmagolaj kapszula kiszerelése
- 180db kapszula
- 6 kapszula/nap
- 30 napra elegendő
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.