A Nature Cookta VCO Kókuszolaj vegyszermentes, hideg sajtolással nyert szűz kókuszolaj, más néven kókuszzsír.
A hideg sajtolás folyamán megőrizhető a kókuszdió összes pozitív tulajdonsága és a szerkezete módosul. Szilárd állapotban fehér, szobahőmérsékleten folyékony, áttetsző, mint a víz, valamint enyhén kókuszos íze, aromája van.
Legjobb alapanyag főzéshez, sütéshez
A Nature Cookta VCO Kókuszolaj nem tartalmaz transz-zsírokat, alacsony a kalóriatartalma, de mindezek mellett előnyeit főleg a közepes láncolatú zsírsavaknak köszönheti. Igen stabil a szerkezete, így rendkívül ellenálló az oxidációval szemben. A kókuszolaj ezért az egyik legbiztonságosabb olaj ételeink elkészítéséhez, sütéshez, főzéshez.
Fontos alapanyag lehet az egészséges étrendet követők számára.
A Nature Cookta VCO Kókuszolaj az emberi szervezet számára igen fontos vitaminokat tartalmaz. Rendkívül gazdag magnéziumban, káliumban, cinkben és vasban, valamint E-vitaminban is bővelkedik. A kókuszolaj rosttartalma igen magas, amely segítheti a bélműködést és az emésztést, valamint a zsírban oldódó vitaminok felszívódását.
A kókuszolaj nagy százalékban tartalmaz laurinsavat, erősítheti az immunrendszert.
A Nature Cookta VCO Kókuszolaj magas antioxidáns tartalma jótékony hatással van a bőrünkre. Eredményesen használható bőrápolásra és hajápolásra is. Puhítja, feszesíti és védi a bőrt, valamint képes behatolni a haj szerkezetébe, ezáltal fényesebbé teszi azt.
100g kókuszolaj tápanyagtartalma
- Kalória: 875kcal (3670kJ)
- Telített zsírsav 92g
- Egyszeresen telítetlen zsírsav 6g
- Többszörösen telítetlen zsírsav 2g
- Fehérje 0g
- Nátrium 0g
- Szénhidrát 0g - melyből cukor 0g
Kiszerelés
Magyarországi gyártású termék.
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.