TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

Mit kapunk a húsboltban

2018.01.03 21:41

HúspultNem hiszem, hogy valaki ettől a cikktől lesz vegetáriánus, de úgy gondolom egy nagy dilemmát jól megfogalmaz az alábbi 30 éves böllér tapasztalat...

Nagy húsevőnek számítottam gyerekkoromban és emlékszem, hogy egy alkalommal kemény 3 napig bírtam, hogy vegetáriánus legyek. Nem ment, egyszerűen nem.

Aztán eljött az életemben egy komolyabb rész, amikor újra neki vágtam a "nagy utazásnak" és most már hosszú évtizedek óta élek tudatos és húsmentes táplálkozást. Számtalanszor meg kellett vívnom a csatát, melyben a leginkább támadott felületek az alábbiak voltak:

  • az embernek a fogazata mindenevő, így...
  • azt hiszed ettől egészségesebb leszel?
  • a növényekben is van vegyszer!
  • nem ízlik, pedig olyan finom. 

Hiába próbáltam kontrázni olyan érvekkel, hogy "lehet, hogy a növényeket is permetezik, de én kevésbé fogyasztok antibiotikummal és hormonokkal telepumpált húsféléket" vagy "ok, hogy az oroszlán az állatok királya és húst eszik, de csak 15 évig él, míg az elefánt növényevő, 70 évig él és szinte mázsákat el tud mozdítani!" 

Nem tudtuk egymást meggyőzni. 

Milyen húsok kerülnek a vágóhidakra?

Rokonom is ott dolgozott, ő kifejezetten tiltotta a virsli, szafaládé és párizsi féle dolgokat. Tudta, hogy miből készül. 

Azért nem lehet leányálom egy ilyen helyen felnőni, habár tudni kell, hogy nem mindenhol vannak ilyen körülmények.

S lássuk magát a nyilatkozatot:

Egy hentes vallomása szerint kivágják a beteg, rákos részeket, a többit pedig feldolgozzák és eladják. Elárulta, mit veszünk meg a húspultból. 

A hentes, aki 30 évig dolgozott a húsüzemben, elárulta, hogy vegyi anyag, hormon és gyógyszer is kerül a húsokba, sőt néha rákos szövetet is találnak benne.

Csak kivágjuk a rákos részt és eladjuk a húst. Egy ember sem tudja, valójában, mi zajlik a húsüzemben. Senki ne képzelje, hogy egy beteg rész miatt kidobnak egy egész állatnyi húst"- mondta a Noizz.hu cikke szerint.

rákos hús

Arról is beszélt, hogy szerinte senkit sem érdekel, hogy a többi rész, amin esetleg még nem látszik a betegség, rákos-e, vagy sem. Azt mondta, a boltokban és az éttermekben is vigyázni kell.

Szerinte minél olcsóbb egy hús, az annál gyanúsabb. 

A legrosszabbak a virslik, szalámik és egyéb darált hústermékek"- teszi hozzá a hentes.

Nincsenek törvények arra vonatkozóan, hogy egy húsüzemnek vagy hentesnek tájékoztatnia kellene a vásárlót arról, ha a hús rákos szövetet tartalmazott"- írta az oldal.

Nem az a kérdés, hogy kelle vagy sem húst enni, hanem az, hogy tudatos vásárlók legyünk - nem csak a húsoknál, hanem a növényeknél is. 

Kívánom, hogy az, amit elfogyaszt, ne csak étel, hanem tápláléka is legyen a testének!

Web Analytics