TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

Milyen vizet igyunk?

2014.12.15 13:51

Milyen vizet igyunk?Csapvíz, palackozott ásványvíz, forrásvíz, szűrt vagy tisztított víz, rendezett szerkezetű víz…. A sort még bizony hosszasan folytathatnám. Nagy kérdés, hogy tényleg jobb-e a tisztított víz és lehet-e fokozni az egészségedet élő víz fogyasztásával? Hiedelem vagy valóság? Kiderül cikkünkből!

Nem minden víz tökéletes, ami tisztának látszik!

Születésünkkor 90, felnőtt korodban tested közel 70% vízből épül fel. Mivel ebből az elemből épülünk fel, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen vizet kell hasznosítania a szervezetednek!

Ismered az élet 3-as szabályát?

Levegő nélkül 3 percig, víz nélkül 3 napig, étel nélkül 3 hétig bírja a test. 

Lássuk, hogy miért fontos annak a kérdése, hogy milyen vízet fogyasztasz!

Tudtad, hogy a víz szerkezete csupán attól megváltozik, hogy milyen zene mellett tárolják? Úgy gondolod ez csak mese? - első alkalommal, amikor hallottam, én is elég szkeptikusan figyeltem az előadó magyarázatát. 

A víz több, mint csupán kémia!

Mindenki tanulta, hogy a víz két hidrogén és egy oxigén atomból áll, így lett H2O. 

Természetes víz

Viszont a kutatók azt vizsgálták, hogy az ivóvíz nem csak kémiailag igazolható anyagokból épül fel, hanem sok más információt is hordoz - például olyanokat, amelyekkel kapcsolatba kerül.

Képes bármilyen jellegű információt meghatározott rezgésmintán tárolni, és ezt átjuttatni olyan élőlényekre, amelyek elfogyasztják. 

Ezt először egy japán kutató Dr. Masaru Emoto kezdte laboratóriumi körülmények között vizsgálni. A víz rezgésfelvevő képességét egy új eszközzel - MRA mágneses rezonanciaanalizáló - készülékkel mérte, amely láthatóvá teszi az emberi szem számára a vizsgált anyagokban lévő energiákat. 

Például a  különböző zenék rezgései hatással vannak a vízre. Az egyik kísérletben egy pohár vizet tettek a két hangszóró közé és olyan hangerővel játszották a zenét, amelyen az ember hallgatná. 

Klasszikus zene lejátszásakor olyan kristályok keletkeztek, amelyek minden esetben szabályos alakú, pontosan megkülönböztethető formákkal rendelkező formákba rendeződtek.

Szeretlek víz kinézete

Ezzel szemben, amikor durva, kemény metal zenét "hallgattattak" a vízzel, akkor a legjobb esetben is csak töredékes, torz kristályok jelentek meg a nagyító alatt.

Masaru doktor azonban tovább folytatta a kísérleteket. Azt találta ki, hogy mi lenne, ha nem csak hang rezgéseket, hanem bizonyos szavakat is a víz közelébe helyeznének. Egy papírra felírtak különböző kifejezéseket, majd vízzel töltött üvegek köré tekernénk azokat úgy, hogy az írás befelé nézzen.

Az a víz, amelynek a köszönöm szót mutatták, gyönyörű hatszögletű kristályokat hozott létre, míg abban, amelyre az ostoba szót helyezték, alaktalan és töredezett kristályok formálódtak.

A leggyönyörűbb és legkifinomultabb kristály, amelyet valaha láttam, a szeretet és hála szavak hatására jöttek létre - nyilatkozta Emoto doktor.

Mi befolyásolhatja a kristályképződést?

Hogyan befolyásolják a kristályképződést a papírra írt szavak? Minden egyes szó is egyedi rezgést bocsát ki, amelyet a víz fel tud venni. Mivel a víz híven tükrözi a világon létrejövő összes rezgést, és ezeket az emberi szem számára látható formán keresztül mutatja. Amikor a víz egy írott szóval találkozik, rezgésként jut el hozzá, és üzenetét egy sajátos kristályalakzattal fejezi ki.

Ha hiszed, ha nem, minden egyes gondolatodnak megvan a maga sajátságos frekvenciája, egy adott hullámhossz, pozitív vagy negatív, építő, örömteli, romboló vagy kellemetlen. Ezt a hullámhosszt a másik ember rezonanciaként, vagy disszonanciaként érzékeli, kellemesként vagy zavaróként.

Víz kristályszerkezetek

Csak gondolj bele abba, hogy első látásra is vannak olyan emberek, akik szimpatikusak számodra és vannak olyanok, akik kevésbé. Ezt általában a "kisugárzásából", a rezgéséből érzékeljük!

Természetes víz

A természetben található vizek gyönyörű kristály alakzatban találhatóak.

A kristályok kialakulásának grafikus ábrázolásakor, rájöttek, hogy más vízben másféle kristályok jelennek meg. Közülük néhány kifejezetten hasonló, mások viszont alaktalanok, és bizonyos fajta vizekben a kristályok ki sem tudnak alakulni.

Ezért különböző helyekről származó csapvízben kialakuló kristályokat figyeltek meg.

A csapvízben fertőtlenítés céljából van valamennyi klór, ami teljes mértékben tönkreteszi a természetes víz szerkezetét. Azonban a természetes vízben, bárhonnan is származik természetes forrásból, földalatti folyóból, gleccserből vagy egy folyó felső szakaszáról, teljes kristályok alakulnak ki.

Emoto azt is vizsgálta, hogy a víz kristályai megváltoznak, eltorzulnak a mikrohullámú sütő, vagy a mobiltelefonok hatására. Éppen ezért ezeknek az eszközöknek a használatát mindenképpen érdemes -amennyire csak tudjuk- elkerülni. (Idézet: Masaru Emoto, A víz rejtett bölcsessége c. könyvből)

Nagyon valószínű, hogy lelkiállapotunk, környezetünk óriási hatással van a víz szerkezetére. 

A kérdés, hogy tiszta vagy élő vizet ígyunk? 

Sima csapvíz, bolti palackozott ásványvíz, forrásvíz, szűrt vagy tisztított víz, szerkezetében rendezett víz… A sort még bizony hosszasan folytathatnánk. Örök dilemma, hogy a különféle vizek közül vajon melyiket fogyasszuk, melyik a legegészségesebb számunkra?

Nem kérdés, hogy szervezetünk egészségének megőrzése érdekében, a tiszta víz elegendő mennyiségű fogyasztása nélkülözhetetlen, de ezt lehet fokozni! (Én mikor szembesültem, hogy mi van a vízben, 7 nap alatt beszereztem egy víztisztító készüléket.)

Most viszont már látom, hogy a tiszta víznél eggyel jobb vizet is fogyaszthatók, amivel természetes, megfelelő rezgésű víz segíti a testi és a lelki egészségemet!

Az aranymetszés szabályaival készült pohár vagy kancsó képes 3 perc alatt visszarendezni a víz szerkezetét a természetes formára, így igazán élő víz kerülhet a te szervezetedbe is. 

Nature's Design termékek

Kérdés, hogy melyik tetszik neked jobban, bögre, pohár vagy kancsó, ami egy egész család részére biztosítja a megfelelő vizet. De ha szeretnéd magaddal vinni, akkor ezt is megteheted

Szeretnél többet megtudni, hogy hogyan alakulnak ki ezek a kristályok, iratkozz fel a vízi tudástárunkra!

 

Hogyan szólítsunk?:
E-mail cím:*

 

Web Analytics