TOP termékek

LAKSHMY KURKUMA ŐRÖLT 40G /TOLDI/

LAKSHMY KURKUMA ŐRÖLT 40G /TOLDI/
LAKSHMY KURKUMA ŐRÖLT 40G /TOLDI/

Jellegzetes aromáját igazán a curry keverékekben ismerhetjük meg, szinte az összes indiai fűszerkeverékben megtalálható.

Bővebben
392 Ft
Egységár: 9,8 Ft/g
Részletek

Kurkuma, mint tiszító fűszer

A kurkuma elsősorban a gyomorra ható és vértisztító szerként szerzett magának nagy tekintélyt, emellett az életműködéseket általában serkentő, élénkítő hatásúnak is tartják.

A gyömbérhez hasonló és azzal egy családba tarozó növény gyökértörzsét hasznosítják. A gyökereket szedés után meghámozzák, majd szárítják, szinte kizárólag őrlemény formájában kerül forgalomba. Íze kissé kesernyés, aromája jellegzetes. Indiai sáfránynak is nevezik, bár nem pótolhatja de remekül helyettesítheti a legdrágább fűszert.

A sárga őrleményt főként színe miatt hasznosítják előszeretettel az élelmiszeriparban és a konyhákban, textil festésére már ősidők óta használják Indiában.

Jellegzetes aromáját igazán a curry keverékekben ismerhetjük meg, szinte az összes indiai fűszerkeverékben megtalálható. Ha főtt rizst készítünk egy kis kurkuma hozzáadásával szemet gyönyörködtető, aranysárga köretet tehetünk az asztalunkra.

A fűszerkeverékeinkben kizárólag a keverék jellegének megfelelő fűszer és egyes keverékek esetében só található, csomósodás gátló vagy egyéb mesterséges anyagoktól mentesek.

Készítsen belőle méregtelenítő fürdőt!

Hogyan készíthető el?

Engedje tele a kádat vízzel és öntsön bele legalább 1 csészényi kurkumát. Ezután nyugodtan engedje el magát. A kikapcsolódás érzése fokozható halk zenével, gyertyafénnyel.

Fontos! A kurkumáról annyit tudni kell, hogy megszínezis a ruhát (így ne a legújabb törközővel szárítkozzon meg fürdés után) és a kádat is.  

A kurkuma előnyös tulajdonságai

  • csökkentheti a koleszterin szintet és a trombózisra való hajlamot
  • serkentheti az emésztést
  • pozitívan hathat az izületi gyulladásokra
  • gátolhatja a rákos sejtek kialakulását, megállíthatja a kór előrehaladását
  • májvédő hatású lehet, fokozhatja a májenzim termelését
  • érelmeszesedés megelőzésében fontos szerepet tölthet be
Lakhsmy Fűszer Kurkuma Őrölt: 40g

Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

 

Adatok
Tömeg
40 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek
Hasonló termékek
Web Analytics