Új jelszó kérése
Kategóriák
TOP termékek
Partnereink
Termék részletek


Lakhsmy Fűszer Kurkuma Őrölt 40g

Lakhsmy Fűszer Kurkuma Őrölt 40g
270 Ft270
Egységár: 6,75 Ft/g

Jellegzetes aromáját igazán a curry keverékekben ismerhetjük meg, szinte az összes indiai fűszerkeverékben megtalálható.

 • Kurkuma, mint tiszító fűszer

  A kurkuma elsősorban a gyomorra ható és vértisztító szerként szerzett magának nagy tekintélyt, emellett az életműködéseket általában serkentő, élénkítő hatásúnak is tartják.

  A gyömbérhez hasonló és azzal egy családba tarozó növény gyökértörzsét hasznosítják. A gyökereket szedés után meghámozzák, majd szárítják, szinte kizárólag őrlemény formájában kerül forgalomba. Íze kissé kesernyés, aromája jellegzetes. Indiai sáfránynak is nevezik, bár nem pótolhatja de remekül helyettesítheti a legdrágább fűszert.

  A sárga őrleményt főként színe miatt hasznosítják előszeretettel az élelmiszeriparban és a konyhákban, textil festésére már ősidők óta használják Indiában.

  Jellegzetes aromáját igazán a curry keverékekben ismerhetjük meg, szinte az összes indiai fűszerkeverékben megtalálható. Ha főtt rizst készítünk egy kis kurkuma hozzáadásával szemet gyönyörködtető, aranysárga köretet tehetünk az asztalunkra.

  A fűszerkeverékeinkben kizárólag a keverék jellegének megfelelő fűszer és egyes keverékek esetében só található, csomósodás gátló vagy egyéb mesterséges anyagoktól mentesek.

  Készítsen belőle méregtelenítő fürdőt!

  Hogyan készíthető el?

  Engedje tele a kádat vízzel és öntsön bele legalább 1 csészényi kurkumát. Ezután nyugodtan engedje el magát. A kikapcsolódás érzése fokozható halk zenével, gyertyafénnyel.

  Fontos! A kurkumáról annyit tudni kell, hogy megszínezis a ruhát (így ne a legújabb törközővel szárítkozzon meg fürdés után) és a kádat is.  

  A kurkuma előnyös tulajdonságai

  • csökkentheti a koleszterin szintet és a trombózisra való hajlamot
  • serkentheti az emésztést
  • pozitívan hathat az izületi gyulladásokra
  • gátolhatja a rákos sejtek kialakulását, megállíthatja a kór előrehaladását
  • májvédő hatású lehet, fokozhatja a májenzim termelését
  • érelmeszesedés megelőzésében fontos szerepet tölthet be
  Lakhsmy Fűszer Kurkuma Őrölt: 40g
 • Tömeg
  40 g/db
Webáruház készítés
Web Analytics