A Pajzs csepp többféle vitamint tartalmaz, amelyek erősíthetik az Ön szervezetének ellenálló képességét.
Összetevőki többek között a
- fokhagyma egyaránt értékes fűszer és gyógynövény. Allicin tartalma jótékony hatású. Alliint és alliináz nevű enzimet tartalmaz. Összetevői között szerepelnek B- és C-vitaminok és flavonoidok. Antioxidánsként serkentheti az immunrendszert.
- piros kasvirág: kedvező élettani hatással bír. Elősegítheti a szervezet védekező rendszerének működését. Nátha megelőzésére is ajánlott.
Virágát és gyökerét hasznosítja ez az oldat.
A Pajzs csepp fogyasztásának javaslata
Naponta 2-szer, reggel és este 10 csepp
- 1-2 év között 3x3 csepp teában vagy vízben oldva
- 2-7 év között 3x6 csepp teában vagy vízben oldva
- 7-14 év között 3x8 csepp teában vagy vízben oldva
Alkoholos oldat!
FOKHAGYMA (Allii sativi bulbi)
Fokhagyma - egyike a legrégebbi gyógynövényeknek, minden civilizációban népszerű 5 000 évre visszamenőleg. A fokhagyma gyógyhatását, átható illatát, valamint erős ízét ismerték és értékelték már az ókorban is. Az utóbbi évtizedekben a korszerű orvostudomány intenzíven kutatja a fokhagyma hatékonyságát. Úgy tartjuk: a legegészségesebb zöldségféle a legszélesebb hatókörrel.
A fokhagyma a Liliaceae növények családjából származik. Széles körben termesztett növény, amely természetes gyógyhatását nem változtatta meg az elmúlt 2-3 évezred alatt sem.
A növény gyógyhatású része a hagyma, hatóanyagai pedig:alicin, mint természetes antibiotikum, vitaminok (A-,B-, B2-), kolin, jód, de tartalmaz enzimeketés hormonokat is.
A fokhagymát már régóta tisztelik, mint orvosságot és mint fűszert. A történelem során a fokhagyma megszerezte az univerzális orvosság státusát a gyulladások gyógyításában antibiotikus hatása miatt - természetes antibiotikumot tartalmaz (alicint).
Nem kevésbé fontos a gombaölő hatása sem, míg vírusellenes hatása megelőző jellegű.Antibiotikus hatása az utóbbi időben háttérbe szorult a szintetikus antibiotikumok előállításának fejlődésével, de a szuper mikrobák (az antibiotikumra ellenálló kórokozók) megjelenésével a fokhagyma ismét a fertőzések elleni harcok élére állt, hogy gyógyhatásával serkentse a szervezet természetes ellenálló-képességét.
A szervezet ellenálló-képességének szintjén a fokhagyma növeli a fertőzésekkel szembeni védekezést. Antioxidációs hatásával gátolja a szabad gyökök keletkezését. Serkenti a máj enzimjeit, amelyeknek méregtelenítő szerepük van. A fokhagymának nincs nem kívánt mellékhatása.
A fokhagyma jótékony hatásai
- A szív és érrendszeri betegségek megelőzésében - normalizálja a gyors szívverést, javítja a szíverek munkáját és a szívizom vérellátását, ami a szív funkcióinak javításához és a trombózis megjelenésének csökkenéséhez vezethet. Segít a vérnyomás normalizálásában.
- Azoknak, akik felfúvódással küszködnek, emésztési gondjaik vannak, valamint elzáródnak a véredényeik a has tájékán, hasznos lehet egyes gyomorbántalmak panaszainak csökkentésében pl. hasmenés és bélhurut.
- Serkenti az epitelizációt (bőrképződés) és a sebek gyógyulását.
- Baktérium-, gomba- és parazitaölő hatása van (gombák, herpesz vírusa és más kórokozók ellen).
- Antioxidáns hatás.
- Erősíti a szervezet ellenálló képességét.
- Hozzájárul a vitalitás és a szervezet általános egészségének megőrzéséhez.
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.