TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

Azóta egészséges vagyok!

2015.03.12 09:44

EgészségesenEgy fiatal lány küzdelmét olvastam az interneten. Megkértem, hogy ossza meg velünk a betegségének és az azóta eltelt útjának küzdelmeit, szépségeit... Kattintsd és olvasd el!

Az egészség egy ritka kincs, nem volt teljes az életem, de soha nem értettem, miért. Éveken keresztül úgy tudtam, hogy egészséges vagyok, de utólag visszatekintve minden azt ordította, hogy nem így van.

Tavaly 21 éves voltam, most 22 és egészséges vagyok.

Egy éve nem várt fordulatot vett az életem, mikor kiderült, milyen beteg vagyok. Azóta egészséges vagyok, boldog és az elmúlt egy évben több dolgot vittem véghez az életemben, mint előtte a 21 év alatt. Az én történetem a pajzsmirigy alulműködésről, a PCOS-ről és az inzulinrezisztenciáról szól.

Egész életemben fáradékony voltam, és rengeteget aludtam, megkaptam a LUSTA bélyeget. Mikor orvoshoz fordultam 13 évesen, hogy valami bajom lehet, azt válaszolta "lusta vagy és kövér". Elkönyveltem hát magamban ezt a baromságot én is, így éltem 21 éven keresztül, még magam is elhittem, pedig végig éreztem, hogy többre lennék képes, de valami meggátol. Életem mindennapos részévé vált a depresszió, ez is egy tünet. Középiskolás koromban folyamatosan beteg voltam, egy tüsszentés is elég volt, hogy beteg legyek. Emiatt 18 éves koromban a mandulámat is kivették. Szintúgy középiskolás koromban a menstruációm is ingadozni kezdett, csúszni kezdett szép lassan. Magánorvoshoz fordultam, aki egy progeszteronpótolót írt ki, ez sem hozta meg a várt eredményt. Később, 19 éves koromban visszamentem hozzá, kiírt egy fogamzásgátló gyűrűt, amivel szabályozni kívánta a ciklusomat. Ez többé, kevésbé be is vált… 

Annyira, hogy egyszer csak egy fél évi szedés után, nem jött többé, volt, nincs, eltűnt. A 20. születésnapomon úgy ébredtem, hogy a lábam elvizesedett és járni sem tudtam rendesen. Felhívtam a mentőket mi a teendő, azt kérték, hogy ha van kivel, vitessem be magam. Egy vízhajtóval elintéztek. Elmentem kivizsgálásokra, de egészségesnek bizonyultam. Megmakacsoltam hát magam, hogy semmi bajom és vártam, vártam, hogy magától megoldódik. Visszamentem ismét a nőgyógyászhoz, hogy nincsen 3 hónapja menstruációm, ő a már korábban említett progeszteronpótlóval akart újra meggyógyítani. Nem történt semmi. Soha nem mentem vissza hozzá. Következő év decemberében (2013) elmentem egy általános rákszűrésre, ott csináltak egy belső ultrahangot, kiderült, hogy az egész méhem úszik a PCOS-ben. Nehezen találtam meg az orvosom, egy magánklinikán. Soha életemben nem fizettünk még ki ennyi pénzt a családommal ilyen boldogan. Kiderült, hogy súlyos pajzsmirigy alulműködésem van, aminek a szövődményeként jött létre a PCOS, a PCOS miatt pedig az inzulinrezisztencia. "Még időben" vették észre, mert így nem lettem cukorbeteg. Kaptam, gyógyszert a pajzsmirigyre és egy cukorgyógyszert a rezisztenciára.

A nyaramat a gyógyulásra tettem fel, elhatároztam, hogy mindent elkövetek, annak érdekében, hogy meggyógyuljak, életem legnagyobb vágyává az egészség vált. Szeptember óta egsézséges vagyok. Ezt honnan tudom? Úgy érzem, és a testem egyértelmű jelét küldte azzal, hogy rendszeres a menstruációm.

Milyen eszközökkel értem ezt el?

Önmagammal és az önmagamba vetett hittel, hogy képes vagyok rá, képes vagyok meggyógyulni és egészségesebb lenni bárkinél. Ma már tudom, hogy ez több volt, mint betegség, több volt mint kihívás, vagy feladat. Ez egy áldás volt. Ezek történése nélkül, nem lennék összhangban magammal és ami a legfontosabb nem tudnék segíteni a tapasztalataimmal.

Három szó, erő, energia, egészség. Erőt gyűjtöttem mindenből, amiből csak lehetett, amit energiává formáltam a változtatáshoz és gyógyuláshoz, ami elvezetett az egészségemhez. Ma már ez a visszájára fordult, az egészségemből merítek erőt és energiát.

A potitív pszichológia erejével és a belső utazásommal, olyanná formáltam magam, amilyen ember mindig szerettem volna lenni.

Energiával teli

Milyen ez az ember? - egészséges, energikus, boldog. Ma már testileg- lelkileg teljes életet tudok élni. 

Mindig olyan emberré szerettem volna válni, mint a nagyapám. Ő szintén beteg volt, de egy dolgot csak pár hónappal ezelőtt (miután én is rátaláltam a pozitív pszichológia erejére) mesélt el a családom. Ő a pozitív gondolkodással állította meg a daganatot a végbelében, sugárkezelésegeket kapott és megállt a daganat abban az állapotban maradt, míg élt, nem nőtt tovább, 14 éven keresztül. Szívrohamban halt meg.

Én nem egy ilyen szintű betegségnél, de mégis ennek ellenére véghez vittem, amit elkezdett.

Arra bíztatok mindenkit, ne féljenek, a félelem csak az ismeretlen, és az ismeretlen rengeteg jót tartogat, de csak akkor, ha van aki megkeresse.

Olvass tovább, megmutatjuk a pajzsmirigy betegség lehetséges lelki okait!

Web Analytics