TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

Az emésztőrendszer a kézírásunkban

2013.11.09 14:58

Ha lenne egy grafológus ismerőse, mit mondana az Ön írásáról az étkezési szokásaival kapcsolatban? Megfelelően táplálkozik? Nincsenek hiánybetegségei? Megfelelően működnek az emésztéssel kapcsolatos szervei?

Sokszor hallottuk már ezt a mondást: "Az vagy, amit megeszel," vagy "amilyen az ételed, olyan lesz az életed".

A táplálkozás létünk alapvető feltétele, ezért az egyik legfontosabb szükségletünk. Nagy figyelmet kell szentelnünk tehát annak, hogy ezt megfelelő módon, minőségben, mennyiségben tegyük, hogy a szervezetünk mindezt ne tehernek, hanem hasznos energiának fogja fel. Ha szeretnénk tudni, hogy milyen az egészségünk, helyesen étkezünk-e, (pl. kellően vitamindús, ásványi anyagban gazdag ételeket fogyasztunk-e,) akkor elég az írásunkra egy pillantást vetnünk, és máris megtudhatjuk az állapotunkra vonatkozó információkat. Az íráselemzés nemcsak a személyiségjegyeket, tulajdonságokat hivatott feltérképezni, hanem minden, a fizikai létünkre, testünkre jellemző betegséget vagy hajlamot is.

De hogyan tudhatjuk meg ezeket az adatokat önmagunkról?

Természetesen vannak olyan jelek a kézvonásban, melyeknek a megléte árulkodó lehet. Ezek bizonyos elváltozások. Az egészséges írás tiszta képet mutat, pacáktól, mázolásoktól, megvastagodásoktól mentes, nagyjából egyforma méretű, álló, vagy egy irányba dőlő betűkkel (jobb vagy bal), egyenletes nyomással. Egy betegség fellépésekor azonban a betűk felpuffadhatnak, megvastagodhatnak, elvékonyodhatnak, megváltozhat az írás dőlése, olyan plusz hurkok, vagy csomók jelentkezhetnek, melyek azelőtt nem voltak jelen az egyén írásmintájában, vagyis szemmel látható, szokatlan tünetek mutatkozhatnak bennük.

A legfontosabb jegyek, melyeket érdemes szemügyre vennünk:

Megvastagodás: Ha megvastagodás lép fel, akkor az gyulladásnak a jele: 38,5 fokos lázam van.

Megvastagodás

Hiányos vonalvezetés: Ha a vonalvezetés hiányos, az adott szervben hiányállapot áll fenn: "bizonyára megtörtént"

hiányos

Megnagyobbodás: Ha puffadt, hólyagszerű képződménnyé válik egy-egy betű, akkor a szerv túlműködik, esetleg megnagyobbodott. Példa: idegenforgalmat szó.

Megnagyobbodás

Kisebb méretű, beszűkült betű: Ha a betű kisebb, beszűkült: akkor szervi alulműködés tapasztalható. Példa: kerékvágásba.

beszűkült

A táplálkozással, emésztéssel kapcsolatos betűk, melyekben a változásokat vizsgálnunk kell:

  • Kis b betű, kis l betű: gyomor
  • Kis p betű: belek
  • Kis o betű: máj
  • Kis d betű: epe

Amennyiben a kis b betű szára hurokká válik, (ami még nem probléma,) de meg is vastagszik, akkor az jel lehet a gyomorban található gyulladásra. Ha ez a megvastagodás jelen van az l betű hurokban is, és/vagy a hurok hegyessé alakul, akkor a gyanú beigazolódott. (Bármit is nézünk az írásban, célszerű az adott dolgot több betűben is megfigyelni.)

Ha ennek az ellenkezőjét tapasztaljuk, és a b és l betűk vonalaiban hiányosságot, szaggatottságot látunk, az adott szervben hiányos a működés. (Kevés enzim termelődik annak a munkájához, az egyénnek pl. "kevés a sava"- népi nyelven mondva). Ha az említett betűk megnagyobbodnak, felpuffadnak, akkor azt jelzik, hogy a betűvel kapcsolatos szerv is felpuffadt, megnagyobbodott, míg ha beszűkülnek, (b és l látványosan kisebb méretű a szavakban) akkor a gyomor összeszűkült, alulműködik.

Ugyanez a párhuzam vonható a többi betű vizsgálatánál is, vagyis ha a p-t, o-t, és d-t vesszük szemügyre, ezzel a gondolatmenettel kell azt is tennünk.

A következőkben összehasonlítunk egy egészséges és egy helytelen táplálkozást mutató kézírást.

Az egészséges táplálkozású, életerős kézírás: Napóleon kézírása, 1807-ben. Az 1807-ben készült mintán még látni, hogy az írás tetterős, energikus vonalvezetésű, lendületes. A betűk íve töretlen, tiszta, pacáktól és megvastagodásoktól mentes. A helytelen táplálkozásból adódó emésztési zavar: Napóleon írása 1815-ben.

Napóleon kézírása

Az 1815-ben készült íráskép ellenben azt mutatja, hogy a betűk elfolynak a pacásodástól, a vonalvezetés erőtlen, megvastagodások jelentkeznek az o, l betűkben, amelyek a gyomorban és májban található gyulladási folyamatokra utalnak. A p betű felső íve megtört és megvastagodott: a belek nem végzik a munkájukat, felhalmozódott bennük a méreganyag.

Napóleon boncolási jegyzőkönyvéből kiderült, hogy gyomorbetegség végzett vele.(Gyomra teljesen felmaródott a sok hashajtóként beadott higany kloridtól). www.tenyek-tevhitek.hu Ha Napóleonnak lett volna grafológusa, biztosan még időben figyelmeztette volna a szervezete állapotára, és a vitamingazdag, kevésbé terhelő tápanyagok felvételére. Az egészségi állapot felmérése azért is fontos, mert nemcsak a problémát tárja fel, hanem azzal együtt a megoldást is megadhatja hozzá.

Februárban induló Szakértők rovatunkban feltehetik a kérdéseiket Hirth Edina okl. grafológusunknak.

Web Analytics