Új jelszó kérése
TOP termékek
Partnereink
Termék részletek


Zöldvér Nővér plusz tabletta aktív vassal 120db

Zöldvér Nővér plusz tabletta aktív vassal 120db
2 760 Ft2760
Egységár: 23 Ft/db
 • Természetes vasforrás

  A felnőtt férfi szervezetének vastartalma 3,5-5 gramm, nőknél 2,5-3,5 gramm. Egészséges emberben a vas 70-80%-a úgynevezett aktív vas, 20-30%-a pedig raktározott vas. A raktározott vas legnagyobb része a májban és a csontvelőben helyezkedik el, s szükség szerint mobilizálódik és alakul aktív vassá.

  Az energiaforgalomban játszanak szerepet a vastartalmú enzimek, míg a vérplazmában egy speciális szállítófehérjéhez kötve kb. 5 mg vas található. Az aktív vas kb. 80%-a a vörösvértestek hemoglobinjában (ez az oxigént szállító, vastartalmú fehérje), közel 20%-a pedig a mioglobinban (az izomban levő, fehérje tartalmú festékben) található.

  A serdülőkorban a gyors növekedés a jellemző, fokozott vasszükséglettel, a vashiányos terhes anya pedig gyakrabban hoz világra kis súlyú újszülöttet, valamint a koraszülés kockázata is nagyobb, így a kismamáknak, szoptatós anyáknak, felszívódási problémákkal küszködőknek jóval nagyobb a vasszükséglete.

  Ma minden második nő bizonyíthatóan vashiányos 20. és 50. életéve között. A nők minden hónapban vérüket adják egészségük megőrzéséért. A tisztulás során elvesztett vért - amelynek alap építőköve a vas - pótolni kell. A Nővér tabletta olyan természetes vasforrás, amelyet a szervezet hatékonyan képes befogadni.

  A növésben lévő gyermeknek több vasra van szüksége. Felmérések bizonyítják, hogy az iskoláskorúak fáradékonysága és idegessége sok esetben a vashiányra vezethető vissza. Időskorban a testnek az életfontosságú vas annyira szükséges, mint a "mindennapi kenyér".

  Akítv vas legfőbb hatóanyagai

  A cékla kiváló kálium, kalcium, vas, szilícium és magnéziumforrás, de tartalmaz rezet, cinket, mangánt, ként, jódot, kobaltot, krómot, nikkelt, B1-, B2-, B6- és C-vitamint, folsavat, niacint és biotint is. Ezek a vitaminok és mikroelemek nélkülözhetetlen ásványi anyagok a haj, a körmök és az idegrendszer számára.

  1 kg nyers céklából 6 dkg céklaport tudunk előállítani, testhőmérsékleten történő szárítással.

  A vastablettát ajánljuk

  Egy átlagos testsúlyú ember 2-3 céklatabletta bevételével napi vasszükségletének 33%-át képes fedezni. Kismamáknak, szoptatós anyáknak, felszívódási problémákkal küszködőknek jóval nagyobb a vasszükséglete.
  Nettó tömeg: 60 g, 120 db tabletta

  Nővér plusz tabletta aktív vassal összetevői

  • Cékla őrlemény(64%) 
  • dextróz
  • hordozók: talkum, magnézium-szearát, vas-fumarát.

  Felhasználási útmutató

  • napi 2x2 tabletta bő folyadékbevitellel.

  Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!

  Kiszerelés: 250db/doboz

   

 • Tömeg
  250 g/db
Webáruház készítés
Web Analytics