TOP termékek

Sanct Bernahrd zöldkagyló kapszula

"Minden évben 3 hónapig szedem a zöldkagyló kapszulát. Új Zélandról hoztam az első adagot. Nagyon örültem, hogy itthon is kapható, azóta nem fáj a térdem tudom ajánlani mindenkinek.
Papp Zoltánné

Levesporból csodaszer. Hogyan enyhítsünk az izületek fájdalmain?

A véletlen felfedezés, ami megváltoztatta a reumatikus betegségek gyógyítását

Amit nem látunk, azzal nem is foglalkozunk. Sajnos így van ez a csontjainkkal, ízületeinkkel, porcainkkal. Amíg nem jelentkeznek az első problémák, fájdalmak, addig hajlamosak vagyunk nem törődni velük nagyon helytelenül
A csontjaink, ízületeink, porcaink naponta vannak kitéve nagy terhelésnek így fontos lenne a folyamatos karbantartásuk és ne felejtsük el, könnyebb a betegséget megelőzni, mint a már meglévőt kezelni. Ezért a legfontosabb a prevenció!

Az időben észlelt és kezelt reumatikus betegségek többsége gyógyítható lenne, ha a kezdeti tünetek jelentkezésekor megtennénk a szükséges lépéseket.

Izületi fájdalom érzése a testben

Hazánkban a lakosság kb. 1% szenved sokízületi gyulladásba és csaknem 1 millióan kopásos ízületi betegségben. Az artrozis is gyakori betegség az egész világon. A végtagok vagy a gerinc kisízületeinek megbetegedése, amelynek következtében a csontot borító porc elvékonyodik, "kopik". Gyakran a menopauza után, de fiatalabb általában elhízott nőkön is jelentkezhet. általában a térdkalácsot, lábszárat, csontokat érint. Sajnos a gyakoriság alapján 75 év felett szinte mindenkit érint.

Az esetek többségében a kialakulás okát nem ismerjük. Kiváltó okok lehetnek: veleszületett fejlődési rendellenességek, egyes betegségek pl.: köszvény. A kopásos elváltozások röntgennel kimutathatók, a kopás nagysága nem feltétlenül áll arányban a panaszokkal.

Leggyakrabban érintett területek, ahol jelentkezhetnek:

 • kézben lévő fájdalmak
 • csípő érzékenysége
 • térd fájdalma mozgás vagy nyugalmi állapotban
 • gerinc ízületeiben fellépő érzékenység.

Olvasson tovább, hogy megtudja hogy milyen alternatív megoldások léteznek a gyógyszeres kezelés mellett!

Mit tehetünk, vásároljuk a drága gyógyszereket vagy egy természetes megoldást találhatunk izületeink karbantartásához?

Javasolt az ízületek terhelésének, túlterhelésének csökkentése: a testsúly rendezése (túlsúly csökkentés), rendszeres nem túl megerőltető testmozgás, amely az ízületeket egyformán terhelje (úszás, kerékpározás).

Amikor a porckárosodás még nem jelentős, porcerősítő gyógyszerek alkalmazása célszerű. Jótékony hatású lehet a gyógytorna is, fizioterápiával kiegészítve.

A gyógyszeres kezelése:

 • Fájdalom csillapítók
 • "nem szteroid gyulladáscsökkentők"
 • szteroid vagy porcregeneráló injekciók
 • porcvédő, porcregeneráló gyógyszerek (glukozamin készítmények)

A glükózamin az utóbbi pár évben került a tudományos érdeklődés középpontjába.

A glükozamin szerepe az izületek olajozásában

Glükozamin

A szénhidrátok csoportjába tartozó vegyület, a csoportot szokták aminocukroknak is hívni, ahol az -amin előtag a nitrogén jelenlétére utal. A rovarok páncélját alkotó kitin tulajdonképpen polimer glükozamin.

Tarajos zöldkagyló - glükozamin tartalommal

Mivel a glükozamint a szervezet saját maga nem tudja előállítani (eszenciális), elengedhetetlenné válik rendszeres pótlása.

Kis mennyiségben glükozamin a legtöbb táplálékban jelen van, azonban igazán gazdag forrást a tengeri eredetű élelmiszerek jelentenek, azon belül is a kagylók.

A glükozamin természetes anyag, előállítása tengeri állatok kitinpáncéljából történik.

Porcszövet újraképzést segítő

A súrlódásnak kitett ízületi szövetek működését és a porcszövetek újraképződését segítheti.

A működő szövetek sejtjei nem tapadnak szorosan egymáshoz, köztük sejt közötti tér húzódik, amelyet támasztószövet tölt ki. A támasztószövet két fő alkotója: a rugalmas (elasztikus) rostok és a glükozamin. A glükozamin az anyagcsere-folyamatban mint tápanyag is részt vesz, tehát egy része folyamatosan elhasználódik.

Kopás az izületekben

Tudományos vizsgálatok támasztják alá a glükozamin kedvező hatását: 163 térdartrózisos beteget vizsgáltak (glükozamin-szulfát-kezelésben részesültek), azoknál a személyeknél, akiket a kezelésnek alávetettek kilenc hónap után lényegesen enyhült a fájdalmuk, és ami még nagyon fontos, hogy mellékhatást nem tapasztaltak.

Kiknek javasolt a glükozamin pótlása?

 • Idős korban
 • Akiknek porcai különösen nagy tehernek vannak kitéve (sportolók, elhízott személyek, fizikai dolgozók)

A következőekben egy nemrégiben a kutatások középpontjába kerülő terméket szeretnék önöknek bemutatni a Zöldkagyló kapszulát.

Taréjos Zöldkagyló és az új-zélandi emberek rugalmas izületeinek kapcsolata

Perna canaliculus

A véletlen felfedezés

Az 1970-es évek elején az újzélandi zöldkagyló (Perna canaliculus) a rákkutatás középpontjába került. Egy kagylófeldolgozással foglalkozó céget megkerestek kutatók, hogy szeretnék kipróbálni az általuk készített kagylóport, (ételízesítőnek és leves-pornak állította elő a gyártó) daganatos betegség kezelésére.

Sajnos a kutatóknak csalódniuk kellett, mert nem találták meg a rák ellenszerét, de véletlenül egy "csodaszert találtak". Kiderült ugyanis, hogy azok a paciensek, akik részt vettek a vizsgálatokban és mellette valamilyen ízületi bántalomban szenvedtek, nagyfokú javulásról számoltak be, ami az ízületi betegségüket illette. Vizsgálták az új-zélandi őslakosok életkörülményeit is és kiderült, hogy a tengerparton élő maorik körében a reumás betegségek ismeretlenek, magas kort éltek meg mindvégig rugalmas ízületekkel. Magyarázatul a bőséges kagylófogyasztás szolgált.

Ezen információk tudatában a zöldkagyló a tudományos érdeklődés középpontjába került.

Napjainkban az egyik legfontosabb természetes alternatívaként tartják számon a belőle előállított készítményeket.

A pontos magyarázatot, lejátszódó folyamatot még nem sikerült feltárni, így a kedvező hatását még nem tudjuk 100%-osan megmagyarázni, ezért gyógyhatású étrend kiegészítőként kerül forgalomba. Fontos az előállított termék szempontjából a víz minősége, az új-zélandi környéki különösen tiszta tenger kitűnő erre a célra. Csak a legjobb minőségű alapanyagok kerülnek felhasználásra. A kizárólag új-Zéland partvidékén élő zöldkagyló kiemelkedően magas (több mint 13%) glükózaminoglikán (GAG) tartalma miatt vált ilyen népszerűvé.

Ami az ízületek működéséhez fontos kenőanyag egyik alkotóeleme. A glükozaminoglikán segíti a súrlódásnak kitett ízületi szövetek működését és a porcszövetek újraképződését.
A glükozaminglikán növelheti a kötőszövetek, mint a például a porcok, inak, szalagok, ízületi tokok rugalmasságát, így csökkenhet azok sérülékenysége.

Hozzájárulhat az új porc növekedéséhez.

Napjainkban a mozgásszervi betegségek prevenciójában és kezelésében a zöld kagyló készítmények, az egyik legfontosabb természetes eredetű, igen hatékony és mellékhatásoktól mentes alternatíva.

Néhány javaslat, hogy milyen panaszoknál lehet hatásos:

 • sportolók
 • idős korban lévők
 • jelentős fizikai munkát végző személyek
 • artrózis, artritisz kezelésében is hatásos lehet
 • túlsúlyos személyek
 • porc, kötőszöveti, sport sérüléseknél
 • megelőzésre felnőtt korban

Összetevő

 • Zöldkagyló koncentrátum por 82,6%,
 • zselatin

Hatóanyagok

 • 1 kapszulában 500mg zöldkagyló koncentrátum
Doboz tartalma: 150kapszula/doboz

Javasolt fogyasztás: napi 2-3 kapszula.

Web Analytics