TOP termékek

PELZMANN TÖKMAGOLAJ 250ML

PELZMANN TÖKMAGOLAJ 250ML
PELZMANN TÖKMAGOLAJ 250ML

Pelzmann tökmagétolaj a leghatékonyabban véd a szabad gyökökkel szemben.

Bővebben
3 687 Ft
Egységár: 15 Ft/ml
Részletek

Tökmagolaj-tanulmány - szenzációs hatások váltak ismertté

A tanulmány beigazolja, hogy a tökmagolaj jelentős mértékben hozzájárul az egészségmegőrzéshez!

Első tökmagolajtanulmányt a Grazi Műszaki Egyetem Biokémiai Intézete Prof. Dr. Albin Helmetter egyetemi tanár vezetésével és Dr. Franz Siegfried Wagner biokémikus és élelmiszerszakértő közreműködésével az elmúlt két évben első alkalommal tanulmányozta a tökmagolaj egészségre gyakorolt hatását. A munkát Gilbert Fruhwirth diplomás mérnök doktori értekezése keretében végezték. Az eredményeket a nemzetközi tudományos szakmai közönséggel egy publikációban ismertették.

Abszolút meglepő felismerések

A tökmagolaj védelmet nyújthat a szabad gyökökkel szemben.

A szabad gyökök rendkívül reaktív anyagok, melyek szerepet játszanak a betegségek kialakulásában és lefolyásában (pl. érelmeszesedés, öregedési folyamatok többek között). Az érelmeszesedés a szív- és érrendszeri betegségek okozója. A tanulmány eredményei arra mutatnak rá, hogy a tökmagolaj különösen gazdag hatékony védőanyagokban (antioxidánsokban), amelyek a szabadgyököket teszik ártalmatlanná.

Összehasonlítva más étolajakkal: a magolaj véd a leghatékonyabban a szabad gyökökkel szemben. Egyidejűleg megállapították, hogy a tökmagolaj rendelkezik a legerősebb védőhatással (antioxidáns erő) összehasonlítva az összes többi megvizsgált étolajjal.

Az eltérő hatás ellenére a legnagyobb védelmet nyújtja. A vizsgált tökmagolajokon belül a hatásuk tekintetében nagy különbségeket állapítottak meg, miközben az összes tökmagolaj jóval hatékonyabbnak bizonyult az összes többi vizsgált étolaj között.

Váratlan dolog: nagy hatásfokkal rendelkező védőanyagok. A tökmagolajban teljesen váratlan módon csekély mennyiségű vízben oldódó antioxidánsok is fellelhetők. Ezek jóval hatásosabbak, mint a már ismert zsírban oldódó antioxidánsok (pl. E-vitamin), melyek szintén előfordulnak nagy mennyiségben a tökmagolajban.

A hagyományos előállítás megóvja az egészség szempontjából értékes hatást.

Mind a vízben, mind a zsírban oldódó antioxidánsok a speciális gyártási folyamatok következtében különösen a tökmagolajban nagy mértékben vannak jelen.

Forrás: Budapesti Agrárkamara Olajtöktermeltetők osztálya; ZTV.

Pelzmann tökmagétolaj tartalma

  • Energia: 3700 kJ / 900 kcal
  • Fehérje: 0 g
  • Szénhidrát: 0 g
  • Zsír: 100 g
  • Ebből telített zsír: 16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsír: 30 g
  • Többszörösen telítetlen zsír: 52 g
  • Koleszterin: 0 g
  • E-vitamin: 60 mg

Paleolit táplálkozásban használható!

Pelzmann tökmagétolaj kiszerelése: 250ml

Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

 

Adatok
Tömeg
400 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek
Web Analytics