Új jelszó kérése
Kategóriák
TOP termékek
Fizetési megoldás
Partnereink
Termék részletek


Pelzmann tökmagétolaj 250ml

Pelzmann tökmagétolaj 250ml
2 415 Ft
Egységár: 9,66 Ft/ml

Pelzmann tökmagétolaj a leghatékonyabban véd a szabad gyökökkel szemben.

 • Tökmagolaj-tanulmány - szenzációs hatások váltak ismertté

  A tanulmány beigazolja, hogy a tökmagolaj jelentős mértékben hozzájárul az egészségmegőrzéshez!

  Első tökmagolajtanulmányt a Grazi Műszaki Egyetem Biokémiai Intézete Prof. Dr. Albin Helmetter egyetemi tanár vezetésével és Dr. Franz Siegfried Wagner biokémikus és élelmiszerszakértő közreműködésével az elmúlt két évben első alkalommal tanulmányozta a tökmagolaj egészségre gyakorolt hatását. A munkát Gilbert Fruhwirth diplomás mérnök doktori értekezése keretében végezték. Az eredményeket a nemzetközi tudományos szakmai közönséggel egy publikációban ismertették.

  Abszolút meglepő felismerések

  A tökmagolaj védelmet nyújthat a szabad gyökökkel szemben.

  A szabad gyökök rendkívül reaktív anyagok, melyek szerepet játszanak a betegségek kialakulásában és lefolyásában (pl. érelmeszesedés, öregedési folyamatok többek között). Az érelmeszesedés a szív- és érrendszeri betegségek okozója. A tanulmány eredményei arra mutatnak rá, hogy a tökmagolaj különösen gazdag hatékony védőanyagokban (antioxidánsokban), amelyek a szabadgyököket teszik ártalmatlanná.

  Összehasonlítva más étolajakkal: a magolaj véd a leghatékonyabban a szabad gyökökkel szemben. Egyidejűleg megállapították, hogy a tökmagolaj rendelkezik a legerősebb védőhatással (antioxidáns erő) összehasonlítva az összes többi megvizsgált étolajjal.

  Az eltérő hatás ellenére a legnagyobb védelmet nyújtja. A vizsgált tökmagolajokon belül a hatásuk tekintetében nagy különbségeket állapítottak meg, miközben az összes tökmagolaj jóval hatékonyabbnak bizonyult az összes többi vizsgált étolaj között.

  Váratlan dolog: nagy hatásfokkal rendelkező védőanyagok. A tökmagolajban teljesen váratlan módon csekély mennyiségű vízben oldódó antioxidánsok is fellelhetők. Ezek jóval hatásosabbak, mint a már ismert zsírban oldódó antioxidánsok (pl. E-vitamin), melyek szintén előfordulnak nagy mennyiségben a tökmagolajban.

  A hagyományos előállítás megóvja az egészség szempontjából értékes hatást.

  Mind a vízben, mind a zsírban oldódó antioxidánsok a speciális gyártási folyamatok következtében különösen a tökmagolajban nagy mértékben vannak jelen.

  Forrás: Budapesti Agrárkamara Olajtöktermeltetők osztálya; ZTV.

  Pelzmann tökmagétolaj tartalma

  • Energia: 3700 kJ / 900 kcal
  • Fehérje: 0 g
  • Szénhidrát: 0 g
  • Zsír: 100 g
  • Ebből telített zsír: 16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsír: 30 g
  • Többszörösen telítetlen zsír: 52 g
  • Koleszterin: 0 g
  • E-vitamin: 60 mg

  Paleolit táplálkozásban használható!

  Pelzmann tökmagétolaj kiszerelése: 250ml
 • Tömeg
  400 g/db
Webáruház készítés
Web Analytics