Természetes formában előforduló C-vitamin
A camu camu fa az Amazonas vízgyűjtő medencéjének tápanyagokban gazdag talaján nő. Gyümölcsét szüretkor azonnal csónakokra rakják és lefagyasztják, hogy tápanyagait a lehető legteljesebb mértékben megőrizve jusson el a fogyasztókig.
Gyümölcse több természetes formában előforduló C-vitamint tartalmaz, mint bármely más ismert növény a világon (100g gyümölcsben kb. 2 g C-vitamin található). Érdekességképpen pl. a narancsnál akár 20-50-szer több C-vitamint tartalmaz. Gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, jelentős mennyiségű aminosavat (szerint, valint és leucint), béta-karotint és bioflavonoidokat is tartalmaz.
A camu camu bogyó kb. akkora, mint egy nagyobb szőlőszem, színe bordós piros, leve sárgás. A C- vitaminon kívül aminosavakat, béta-karotint, rostokat, kalciumot, káliumot, foszfort és vasat is tartalmaz. A többi szupertáplálékhoz hasonlóan a camu camu is sokféle jótékony hatással bír:
Segíthet többek között a vírusok elleni harcban, herpeszek, afta, övsömör esetén a gyorsítja a gyógyulást illetve a tünetek visszahúzódását. Ezen kívül ismert még immunerősítő, ínyvédő hatásáról, használják asztma estén.
Vitaminok és ásványi anyagok
- B1 (thiamin)
- B2 (riboflavin)
- B3 (niacin)
- C-vitamin
- kalcium
- kálium
A Camu Camu por felhasználási javaslata
- napi 1-2 teáskanál gyümölcslevekbe, turmixokba keverve.
Organiqa Bio Camu Camu por kiszerelése: 60g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.