A Nature Cookta szőlőmagliszt egy jótékony hatású élelmiszer ami beilleszthető a paleolit étrendbe is. Abban különbözik a többi szőlőmagliszttől, hogy készítése során vegyszermentesen, hidegen sajtolják a szőlőmagból az olajat, majd a zsírtalanított szőlőmagot őrlik finom állagú liszté. Ezzel az eljárással lecsökken a liszt Omega-6 zsírsav tartalma, emiatt alkalmassá válik a sütésre is, ugyanakkor a zsírtalanítás miatt magasabb beltartalmi értékű lisztet kapunk. Ez a szőlőmagliszt bővelkedik a szervezet számára hasznos flavonoidokban, polifenolokban és procianidinekben. Magas rosttartalmának köszönhetően a bélrendszer munkáját segíti.
A szőlőmagliszt többféleképpen felhasználható. Süthetünk vele kenyeret vagy süteményeket, melyek ízvilágához illik a szőlő aromája. A sütés során a receptben megadott lisztnek 3-5%-át helyettesítheti szőlőmagliszttel. Akár teába vagy más folyadékba is keverheti.
Egy teáskanál fogyasztása a napi adag, ezt ne lépje túl!
A vörös szőlőmagliszt tartalmaz (100g-ban)
- >Energia: 344 kcal/ 1456 kJ
- >Rost: 70g
- >Zsír: 8g, 70% telítetlen zsírsav
- >Össz. polifenol:2500 mg
Nature Cookta vörös szőlőmagliszt kiszerelése: 250g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.