Természetes só
A Himalája (egyes írások szerint Himalaya) kristálysó több mint 200 millió éves érintetlen, szennyeződésmentes területről származik. Bányászata kizárólag kézzel történik, és azt követően sem kerül bele semmilyen adalékanyag, amely az összetételét megváltoztatná. Ezzel szemben a manapság népszerű hagyományos konyhasó minősége - ami tulajdonképpen csak negatív hatással bír a szervezetre nézve - az ipari feldolgozás során jelentősen megváltozik. Finomítják, fehérítik, valamint összeragadást gátló és szórást könnyítő (kálium és alumínium származék) kémiai adalékokkal "gazdagítják". A finomított konyhasó egy kilúgozott, többi ásványi anyagától megfosztott "melléktermék". A nátriumon és klorid ionon kívül semmilyen más ásványi anyagot nem tartalmaz.
A Nature Cookta Himalája só 97-99%-ban Nátrium-kloridból áll, emellett 84-féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz kolloid formában (a vérrel megegyező összetételben), melyek az emberi szervezet számára rendkívül jól hasznosíthatók.
Mire használható a Nature Cookta Himalaya só?
- főzésre, sózásra
- külsőleg (sófürdő, lábfürdő készítésére, bőr radírként)
- oldat formájában (kitűnően alkalmas az orrüreg tisztítására pl: náthás időszakban)
Származási hely: Pakisztán
Nature Cookta rózsaszín himalája só kiszerelése: 1000 gramm
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.