TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

Mi van a műszerfal alatt?

2014.06.24 12:28

Egyedüli megoldás? Az egyik régi autónk műszer falán folyamatosan visszajelzett a féklámpa. Ha kiengedtem a kézíféket, ha nem. Persze volt olyan is, amikor nyomtam, de nem akart repülni a járgányunk, aztán rá kellett döbbennem, hogy kézifékkel nehéz. Persze, hogy láttam a szemem előtt a pirosat, de az agyam tudta, hogy figyelmen kívül hagyhatom, úgyis hibásan jelez. 

Amikor autószerelőnél jártam, a "SZ-A-K-I" megtalálta a megoldást, egyszerűen kihúzta a csatlakozót. S jé, tényleg nem világított! Persze akkor sem, amikor a fékolaj vészes mennyiségre csökkent. Öhöm...

Miért van az, hogy megkérdezhetjük az orvosunkat, gyógyszerészünket egy-egy betegség kapcsán, s olyan könnyen felírják az antibiotikumot vagy rosszabb esetben kés alá kerülünk. Biztos, hogy a "drótok átvágása" a legjobb megoldás? 

A XXI. században már az orvostudomány is elfogadja azt a tényt, hogy a betegségeknek sokszor pszichoszomatikus okai vannak. Ez igazából azoknak jó hír, akik nem csak a tüneteket akarták csillapítani, hanem meg is szeretnének szabadulni egy-egy őket sújtó nyavajától. 

Ahogy a befezetőben írtam, ha csak a testi folyamatokra figyel a gyógyító, akkor nem látja az egész embert, így nem is képes arra, hogy teljes gyógyuláshoz segítse. Lehet, hogy kivágják a testből a daganatos részt, de ez még nem jelenti azt, hogy a betegség nem alakulhat ki újra. Pedig ez egy fontos lépés az öngyógyuláshoz.

A gyógyulás több, mint tünetkezelés

Testünk jelzése egy már meglévő probléma testet öltése. Természetesen, ez nem jelenti azt, hogy csak befelé forduljunk betegség esetén, igen is, fontos szerepe van a hagyományos orvoslásnak!

Zavar a tudatban

Az alternatív gyógyászat szerint, a fizikai testben a tudatban zajló információk fejeződnek ki. A betegség azt jelzi, hogy belső lényünkben zavar jelentkezett. Mivel lelki szinten nem dolgoztunk fel egy bizonyos problémát, a tudatalattinkba száműztük, az mérgezi a testünket. 

Ha így tekintünk egy-egy tünetre, az már pozitív dolog, mert rájöhetünk, hogy a betegség egy jel, valaminek a hiánya. Ha ezt a hiányt pótoljuk, a problémákat megoldjuk, teljesebb életet élhetünk. Csak olvasni kell a jelekből!

Betegség, mint fejlődés

Rüdiger Dhalke szerint minden szervünk egy adott életterülethez kapcsolódik. A szervek megbetegedése rámutathat, hogy melyik területen keletkezett zavar. Ha ezt a logikát követjük, könnyen megtalálhatjuk, mi hiányzik az életünkből.

Betegség, mint ajándék

A neheze lehet, hogy csak ezután következik, mert tenni kell azért, hogy a zavart felszámoljuk. Amennyiben ez sikerül, elindulhatunk a öngyógyulás hosszas, de annál szebb útján, aminek az eredménye, hogy közelebb kerülünk Önmagunkhoz. - NE LEGYEN VENDÉG SAJÁT ÉLETÉBEN!

A betegség tehát bizonyos szempontból a fejlődésünket szolgálja, mivel megmutatja, hogy életünk melyik területén van még tennivalónk. Ezért már megéri meggyógyulni testestől - lelkestől!

Egy folyamatosan bővülő listát talál ide kattintva a betegségek lehetséges lelki okairól!

Web Analytics