A Mentész puffasztott rizsekben magas a szelén, rost, mangán, magnézium, vas és vitamintartalom. Rendszeres fogyasztásukkal megelőzhető a székrekedés. A szénhidrátai alacsony glikémiés indexszel rendelkeznek, amelyek stabilizálják a vércukor szintet. A Mentész puffasztott rizsek Gluténmentesek, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Választható puffasztott rizsek
- Fehér rizsből: Natúr: Könnyű és ropogós, kiváló süteményekhez, kekszekhez vagy reggeliként.
- Fehér rizsből: Mézes - Fahéjas: A rizsszemek mézzel és fahéjjal történő ízesítésével egészséges, ugyanakkor energiában gazdag termék jön létre.
- Barna rizsből: Natúr: A barnarizs az egyik legegészségesebb és teljes értékű élelmiszerünk, ugyanis ez a legkönnyebben emészthető gabona.
Mentész puffasztott rizs jellemzői
- magas a szelén, rost, mangán, magnézium, vas és B1, B3, B6 vitaminok E és K vitaminokat és rengeteg esszenciális aminosavat és egyéb nyomelemeket tartalmaz
- csökkenti a koleszterinszintet, így szív és érrendszeri betegségeket is megelőzhet
- kiváló méregtelenítő
- magas rosttartalma biztosítja a belek megfelelő működését – a „belek szivacsának” is nevezik, mert felszívja a salakanyagokat
- rendszeres fogyasztásával megelőzhető a székrekedés és az epekő kialakulása
- magas szelén tartalma segítséget nyújt a bélrák, mellrák és egyéb rákos megbetegedések kialakulásának megelőzésében.
- jól hasznosítható fehérjeforrás
- szénhidrátai alacsony glikémiés indexszel rendelkeznek, amelyek stabilizálják a vércukor szintet, így diabetikusoknak kimondottan ajánlott.
- gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
- diétázó B-s vércsoportúak különösen ajánlott (esetükben mérsékelten magas szénhidráttartalmú és mérsékelten magas proteintartalmú diéta javasolt)
Felhasználási javaslat
- Felhasználható önmagában, vagy ízlés szerint tejben, joghurtba, kefirbe, müzlibe, olajos magvakkal, aszalt gyümölcsökkel, gabonapelyhekkel keverve, továbbá süteményekhez, édességek alapanyagaként, illetve díszítésre.
Puffasztott rizs kiszerelése: 85g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.