TOP termékek

Medicura Bio Chlorella alga tabletta 150db

Medicura Bio Chlorella alga tabletta 150db
Medicura Bio Chlorella alga tabletta 150db

A chlorella teljes tápanyag, mindez a legegyszerűbb életformában tömörítve, valószínűleg ezért nevezik a természet multivitaminjának. 

Bővebben
4 112 Ft
Egységár: 27 Ft/db
Részletek

150 db Bio minősítésű Chlorella alga tabletta, kb. másfél havi adag.
Naponta 3-10 db tabletta szedése javasolt, elosztva, reggel, délben, este.

1 db tabletta tartalmaz 400 mg Chlorella algát. A teljes doboz összesen 60 g algát tartalmaz.

A Chlorella rendkívül gazdag tápanyagokban

A chlorella gazdag A-, B1-, B2-, B6-, B12-, C- és E-vitaminban. A chlorella ezeket a tápanyagokat egy komplett csomagban biztosítja, mely messze felülmúl bármely mesterségesen előállított formulát.

A chlorella tele van bioaktív magnéziummal, mely többek közt javítja a vércukorszintet, a szív egészségét, a mentális egészséget és a segíti a relaxációt. A chlorella tartalmaz káliumot, vasat és kálciumot is nagy mennyiségben.

A chlorella gazdag fehérjeforrás, melyben-egyensúlyban vannak a fontos aminosavak, köztük az olyan esszenciális aminosavak, melyeket a szervezet nem tud előállítani. Ezek felelősek a test sovány szöveteinek és ingerületátvivő anyagainak újjáépítéséért, valamint a szervezet számos funkciójában szerepet játszanak.

A klorofill zöld pigment, mely nemcsak a chlorella színét adja, de számos egészségvédő hatással is rendelkezik. A klorofill rengeteg pozitív hatásán túl, kiemelhető az immunerősítő, lúgosító és gyulladáscsökkentő hatás, de még a rossz lehelet ellen is hatékony.

Napjainkban a toxinok szinte mindenhol veszélyeztetnek minket: az élelmiszerek, a levegő, a víz, a kozmetikumok, a tisztítószerek, de még sok esetben a ruhák festékanyagai is, melyeket magunkra öltünk. Ezért fontos, hogy megadjuk a szervezetünknek azt, amire a méregtelenítéshez szüksége van, hogy megszabadítsuk a káros anyagtól, amivel nap mint nap találkozik.

A Chlorella alga kiváló természetes méregtelenítő:

A chlorellanak megvan az a csodás képessége, hogy kötést tud létrehozni a vegyi anyagokkal és a nehézfémekkel, ezáltal gyorsan eltávolítja őket a szervezetből. Ezek a tulajdonságok határozottan jó hatással vannak szervezetünkre.

A chlorella védi a bélflóra egyensúlyát, elősegíti a baktériumok és probiotikumok termelődését az egész emésztőrendszerben. Ez nélkülözhetetlen a jó emésztéshez és egyben az egészséghez is, valamint ez teszi hatékonnyá a chlorellat a candida és az gombák elszaporodásának megakadályozásában. Gyulladáscsökkentő hatása szintén hozzájárul az emésztőrendszer védelméhez.

A megfelelően táplált, egészséges test tele van energiával és vitalitással. Sokan számoltak be energianövekedésről és emelkedett hangulatról a chlorella fogyasztása során. Semmi sem hasonlítható az érzéshez, amikor egy ilyen szuperélelmiszer, mint a chlorella felpörgeti az embert.

Méregtelenítés Chlorellával:

A chlorella egészségre kifejtett hatásait méregtelenítéshez is használják, különösen a nehézfémek ellen. A chlorellaban a klorofill egyedülálló méregtelenítő hatással rendelkezik, ettől válik egy természetes méregtelenítő táplálék kiegészítővé. A chlorella nagy mennyiségben is biztonsággal fogyasztható és mivel tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, ideális méregtelenítő táplálék bármilyen tisztító- vagy fogyókúrához. Mivel hasznos baktériumokat tartalmaz, megőrzi az emésztőrendszer egészségét és egyensúlyát a méregtelenítés során.

A klorofill a méregtelenítés kulcsfigurája:

A klorofill az egyik legfontosabb összetevője a chlorellanak, ami hatékonnyá teszi a nehézfémekkel szemben, elsősorban a higany szervezetből való eltávolítására. A higany az amalgam fogtömésekből vagy a szennyezett vizekből kikerülő halak elfogyasztásával juthat a szervezetünkbe és számtalan egészségi problémát idézhet elő a fejfájástól és a fáradtságérzettől kezdve egészen a komoly betegségekig.

Más nehézfémek is okozhatnak egészségi problémákat, napjainkban gyakran fordul elő arzén-, kadmium- és ólomszennyezés. A chlorellat használhatjuk ezeknek a méreganyagoknak a szervezetből való eltávolításához is, még hatékonyabb, ha a másik mikroalgával, a spirulinával együtt fogyasztjuk.

A chlorellaban és a spirulinában található klorofill elősegíti, hogy a nehézfémek a sejtekből a véráramba jussanak és innen a szervezet hagyományos módon kiválassza őket. A méreganyagok eltávolítására való képesség az egyik legizgalmasabb tulajdonság, amit a mai napig kutatnak.

DNS és RNS a chlorellában

A DNS és az RNS szervezetünk nukleinsavai. A chlorella magas DNS és RNS tartalma ellátja a szervezetet nukleinsavakkal, melyek a sejtfiatalodást segítik elő. Dr. Benjamin S. Frank, a “Nucleic Acid Therapy in Aging and Degenerative Disease” szerzője szerint a hanyatló sejteket is meg lehet fiatalítani, hogy olyan anyagokat biztosítunk nekik, melyek közvetlenül táplálják őket.

Dr. Frank szerint valós korunknál 2-6 évvel fiatalabbnak látszódhatunk és érezhetjük magunkat, ha egy jó ideig, a chlorella ellátja a szervezetet nukleinsavakkal. Amikor magas DNS és RNS tartalmú élelmiszereket fogyasztunk, Dr. Frank felfedezése szerint az egészségügyi problémák, mint a szívbetegség, tüdőtágulás, ízületi gyulladás, memóriazavar, látásromlás és a depresszió, eltűnnek.

Ez a szuperétel magas fehérjetartalma miatt ideális a vegetáriánusoknak, vegánoknak és azoknak, akik kevesebb hús fogyasztásával a fehérjét zöldségekből szeretnék pótolni. Növeli a vas szintjét, ezért sok vegan és vegetáriánus természetes vaspótlóként használja.

 

A legújabb japán kutatások szerint a chlorella hatékony lehet az életmódból adódó betegségekkel szemben. Kimutatták, hogy csökkenti a testzsír százalékot és a vércukor szintet, segít 2-es típusú cukorbetegség, elhízás és szívbetegség ellen. Előnyei közé tartozik az energiafokozás, az emésztés támogatása és a depresszió enyhítése.

A Chlorella alga széleskörűen alkalmazható egészségi panaszoknál:

A Chlorella a benne nagy mennyiségben megtalálható klorofill révén több oldalról támogatja az immunrendszer működését. A klorofill a vizsgálatok szerint hatékony sérülések, fekélyek kezeléséhez és remek immunerősítő. A Chlorella egészségvédő hatásainak jelentős része a klorofillnak köszönhető.

A Chlorella méregtelenítő hatásával még időben eltávolítja azokat a káros anyagokat véráramból, melyek rákot is okozhatnak, tehát eredményesen használható a rákmegelőzéshez.

Rengeteg vitamint tartalmaz, ezáltal fokozza a vörösvérsejtek termelődését és az artériák tágulását, aminek a szövetek oxigénnel való ellátásában, a jó anyagcserében és az izomtömeg növekedésében van szerepe. Rostjai jótékonyan hatnak a belek mikroflórájára, ami csökkenti az ételek utáni vágyat (a sóvárgás elsősorban a tápanyagok nem megfelelő felszívódása miatt jelentkezik),telítettségérzést ad és elősegíti a tápanyagok minél jobb felszívódását. A Chlorellát gyakran használják súlycsökkentő és izomtömeg növelő készítmények összetevőjeként.

Sokak szerint segítségével megszüntethető az ízületi gyulladás és megszabadulhatunk a másnaposság kellemetlen tüneteitől is.

Korunkban a világ tele van stresszelő szennyezőanyagokkal, amelyek termékeny táptalajai a legkülönbözőbb betegségeknek. A Chlorella azonban segít megőrizni egészségünket, emellett az ideális testsúlytis könnyebben elérhetjük vele. Mivel a Chlorella nem létfontosságú tápanyag szervezetünk számára, nincsenekhiánytünetei. Ezért napi ajánlott beviteli adagját (RDA) sem állapították meg.

Immunerősítés Chlorellával

A Chlorella támogatja az immunrendszert, fokozza a fehérvérsejtek és magas vitamintartalmánál fogva a vörösvérsejtek termelődését is. Javítja az artériák tágulását, ezért növeli a szervezet oxigénellátását. Magas rosttartalmának köszönhetően kitűnő anyagcsere fokozó, a bélműködés serkentésével gondoskodik arról, hogy a méreganyagok ne maradjanak a bélrendszerben. A Chlorellat széleskörben alkamazzák méregtelenítéshez, elsősorban a nehézfémeknek a szervezetből való kiürítéséhez.

A Chlorella számos fontos vitamint tartalmaz. Megtalálható benne a B-vitamin komplex valamennyi tagja, C- és E-vitamin, nyomelemek, mint a réz, vas, cink, mangán, kobalt (kelát-kötés), és magasabb koncentrációban tartalmazza a biológiailag kötött ásványi anyagokat - magnézium, foszfor, kálium -, mint bármely szárazföldi növény.

A Chlorella lúgosító hatásával állítja helyre és őrzi meg a szervezet egészségessav-bázis egyensúlyát. Ennek azért van nagy jelentősége, mert a szervezet legtöbb pontján a lúgos kémhatás az egyensúlyi állapot.

Jobb sejtanyagcsere

Hogy a sejtanyagcsere egészségesen menjen végbe, kiegyensúlyozott táplálkozásra van szükség. Ezt csupán egy vitamindús és ásványi anyagokban bővelkedő étrend kiegészítővel nem tudjuk megvalósítani.

A chlorella azonban 20-nál is több vitamint tartalmaz, köztük béta-karotint, B12-vitamint, zsírsavat és 19 különböző aminosavat, az esszenciális aminosavak teljes skáláját.

A chlorella alga DNS és RNS nukleinsavakat tartalmaz, megtalálható benne a lizin, ami a fehérlisztből készült termékekben nincs benne.

A Chlorella valamennyi növény közt a legnagyobb mennyiségben tartalmazza a klorofillt, melynek az egészséges bélflóra megőrzésében és a vértisztításban van fontos szerepe. Klorofilltartalma húszszorosa az AFA-algáének, tízszerese a spirulináénak és az árpáénak, valamint nyolcszorosa a búzáénak.

 

A Chlorella egészségre gyakorolt hatásai:

A chlorella számos betegség kezelésben a segítségünkre jöhet. Az alábbiakban a chlorella alga kiemelt hatóterületeiről olvashat.

Méregtelenítés

A klinikai vizsgálatok és az orvosi kutatások kimutatták, hogy a méreganyagok, mint az arzén, higany, ólom, növényvédő és rovarirtó szerek, kadmium, urán, PCB, radioaktív anyagok, stb. teljesen eltüntethetők az emberi szervezetből. A chlorella sejtfalkötődéssel kapcsolódik a méreganyagokhoz és elnyeli őket, biztonságosan távolítja el őket a szervezetből.

Amint a chlorella bekerül a szervezetbe, természetes kötődést alakít ki a nehézfémekkel, a vegyi anyagokkal és a növényvédő szerekkel, melyek a tápcsatornában találhatók, ahonnan bekerülnek a véráramba, onnan pedig eljutnak a sejtekhez.

Különösen hatékony infraszaunával együtt használva, ha két órával a szaunázás előtt fogyasztjuk. A chlorella így bekerül a bélbe, ahol össze tud kapcsolódni a toxinokkal, melyek a szaunázás során szabadulnak fel. Visszavonhatatlanul megköti a méreganyagokat és biztonságosan kiválasztja őket a székletürítés során.

A chlorella egyedülálló módon úgy van megalkotva, hogy ne alakítson ki kötődést az ásvány anyagokkal, melyekre a szervezetnek a megfelelő működéshez szüksége van. Nem kapcsolódik olyan hasznos ásványokhoz, mint a kálcium, magnézium vagy a cink. A chlorella, mintha tudná, hogy mely fémekre van szüksége a szervezetnek és melyek azok a kémiai anyagok, amiket el kell távolítani.

Cukorbetegség

2008-ban a metabolikus szindrómával - olyan tünetegyüttes, melynek hatására a sejtek kevésbé lesznek érzékenyek az inzulinra, tehát a cukorbetegség előfutárának tekinthető - kapcsolatban vizsgálták a chlorella hatásait. További bizonyítékok támasztják alá azt az elméletet, hogy a chlorella javítja az inzulinérzékenységet, amit egy korábbi tanulmányban kimutattak. Ebben úgy találták, hogy az alga javítja az inzulinérzékenységet és a glükózfelvételt a májban 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő patkányoknál. A szerzők szerint a chlorella hipoglikémás hatásai valószínűleg a májban és a gázlóizomban történő jobb glükózfelvételének tulajdoníthatók. Működése a nem észterezett zsírsavakkal (NEFA) is összefüggésben lehet, mivel az inzulinérzékenységet általában tompítja a megemelkedett NEFA 1-es típusú cukorbetegség esetén.

Magas vérnyomás

Egy két évvel ezelőtt publikált, placebokontrollos, kettős vak kísérlet eredménye szerint a chlorella jelentősen csökkenti a magas-normál és a magas vérnyomás határán lévő vérnyomást. A szerzők szerint hatékony étrend kiegészítő lehet a magas vérnyomás megelőzéséhez, miközben nem okoz mellékhatásokat.

Vérszegénység, fehérje vizelés és ödéma terhes nőknél

A terhességi magas vérnyomás és vérszegénység gyakran jelentkezik és potenciális veszélyt jelent. Az egyik legfőbb kiváltó oka ezeknek a betegségeknek a nők tápláltsági állapota. Tavaly egy tanulmányban megjelent, hogy a chlorella magas folsav, B12-vitamin és vas tartalmánál fogva segíthet mindkét betegség esetén.

A terhesség 12-18 hete között kezdve a fogyasztást, egészen a szülésig napi 6 gramm chlorellat fogyasztottak a vizsgálat során. A chlorellaval kezelt csoportnál jelentősen enyhébb mértékű vérszegénységet figyeltek meg, mint a kontroll csoportnál. Ugyanakkor a terhességi magas vérnyomáshoz kapcsolódó tünetek, mint a fehérje vizelés és az ödéma is kevésbé fordultak elő. Itt a szerzők megjegyzik, hogy "A chlorella táplálék kiegészítő hasznos lehet, mint természetes folsav, B12-vitamin, vas és folsavforrás a terhesség alatt."

Fibromyalgia (lágyrész-reumatizmus)

Bár az eredmények egyénenként változhatnak, valószínűleg megéri chlorellat fogyasztani fibromyalgia ellen. Egy 2000-ben megjelent tanulmányban két, a kereskedelmi forgalomban elérhető chlorella alapú terméket teszteltek fibromyalgiaban szenvedő betegeken és az általános eredmények szerint a fájdalom intenzitása 22%-kal mérséklődött. Hét betegnél jelentették a fibromyalgia tüneteinek enyhülését, hatnál semmilyen hatást nem tapasztaltak és öten arról számoltak be, hogy a kísérlet során rosszabbodott az állapotuk. Ezt vegye figyelembe, ha úgy dönt, kipróbálja. Valakinek segíthet, de nem biztos, hogy mindenki másnál is működik.

Májrák

Egy 2009-es tanulmányban felfedezték, hogy patkányoknál a chlorella sejthalált (apoptózis) okoz a májban lévő rákos sejteknél, ez pedig arra utal, hogy hasznos lehet a májrák megelőzésében. A szerzők azt a következtetést vonták le, hogy "A tanulmány azt mutatja, hogy a chlorella kemopreventív hatással rendelkezik azáltal, hogy a Bcl-2 expressziójának csökkentésével apoptózist indukál, valamint emeli a kaszpáz 8 expresszióját a hepatocarciogenesises patkányoknál.

Immunerősítés

Tanulmányok kimutatták, hogy a Chlorella forró vizes kivonata stimulálja a makrofág, az interferon, a B- és a T-sejtek termelődését a daganatellenes, antibakteriális és antivirális hatásainak köszönhetően.

A T-sejtek aktívak a vírusokkal és a rákkal szemben is. A B-sejtek pedig a baktériumok ellen hatékonyak. A makrofágok stimulálása fokozza a rákos sejtek pusztulását, az idegen fehérjék és vegyi anyagok eltávolítását. Az interferon egy természetes váladéka a szervezetnek és úgy vélik, hogy a makrofágokat fiziológiailag stimulálja.

A makrofágok stimulációja fokozza a rákos sejtek pusztulását és segít eltávolítani az idegen fehérjéket és vegyi anyagokat. Ez egy nagyon fontos tulajdonsága, mivel a szervezetben csak korlátozott számú makrofág található, amely lehetővé teszi a káros anyagok eltávolítását a vérből. Ez jól szemlélteti a chlorella képességét nemcsak a rák ellen vagy rákmegelőzésben, de egyéb, vírusfertőzéses betegségek ellen is.

Vérfrissítő, Vértisztító

A chlorella sejtjeinek és a vörösvérsejteknek a mérete, valamint a klorofill és hemoglobin jellege nagyon hasonló, ennek révén klinikai körülmények közt kimutatták, hogy a chlorella tonizálja a vért. Innen ered a becenév, "növényi vér", ahogy a chlorellat emlegetik. A chlorella javíthatja a májfunkciókat és növeli a szervezet képességét a gombák, baktériumok és mérgek vérből való eltávolítására. A méregtelenítés kulcsonfontosságú a rákellenes küzdelemben.

Öregedés ellen

A chlorella egészségvédő hatásai az öregedés ellen is megmutatkozik. A chlorellaban lévő antioxidánsok megkötik a szabadgyököket, melyek károsíthatják a sejteket és öregíthetik a szervezetet és a bőrt is. A szervezet számos funkciójának tekintetében normalizáló és kiegyensúlyozó hatással rendelkezik, pl. a vércukor vagy a vérnyomás esetében is. Mivel a chlorella elősegíti az új, egészséges sejtek növekedését és regenerálja a sérült sejteket és szövetet, az egyik legjobb öregedés elleni táplálék. Méregtelenítő hatásával és tápanyagtartalmával együtt a chlorella öregedés gátló hatása az egyik legfontosabb előnye, mely egyre nagyobb és nagyobb figyelmet kap.

Magnézium pótlás

A chlorella az egyik leggazdagabb forrása a figyelemreméltó hatásokkal rendelkező magnéziumnak. A magnézium nem kevesebb, mint 300 különböző feladatot lát el a szervezetben. Nélkülözhetetlen a szívműködéshez, az immunrendszer működéséhez, a vérnyomás és a vércukor szabályozásához, a stroke megelőzéséhez, az izmok erősítéséhez és egyben ellazulásához is. Létfontosságú az energia termelődéséhez. Biztosítja a mentális egészséget, enyhíti a PMS-t és csökkenti az asztmás rohamokat. Enélkül az ásványi anyag nélkül a szervezet egyetlen sejtje sem tudna működni.

Emésztés, fekélyek, vastagbélgyulladás

A chlorella tartalmaz enzimeket, mint a két emésztőenzim, a klorofilláz és a pepszin. Az enzimek a szervezetben számos fontos feladatot látnak el. A chlorellában rengeteg különböző típusú enzim található, melyekre a szervezetnek szüksége van. A chlorella segíthet a gyomor-bél traktus gyógyításában, fekélyek, vastagbélgyulladás, Chron-betegség és diverticulosis ellen, ha az étrendünk részévé tesszük. Állatkísérletek során kimutatták, hogy a chlorella hatékony a fekélyek gyógyításában is. Azt is megállapították, hogy elősegíti a hasznos baktériumok növekedését, melyek alapvetően fontosak az egészséges emésztéshez.

Feltáplálás, alultápláltság

A spirulinát felhasználják az Egészségügyi Világszervezet (WHO) élelmezési programjában a fejletlen országokban élő alultáplált gyermekeknél és a WHO szerint napi egy gramm spirulina már biztosítja a kellő mennyiségű béta-karotint, mely csökkentheti a Bitot-féle foltok (A-vitaminhiány okozta vakság) előfordulási esélyét. A spirulina kitűnő fehérjeforrás, bár a nyugati étrend már így is több mint elegendő mennyiségben tartalmaz fehérjét.

Testsúly, elhízás

Az egyik oka, amiért a chlorella és a spirulina hatékony a súlyszabályozásban, hogy serkentik a bélmozgást. A súlygyarapodás és elhízás egyik leggyakoribb oka a lassú emésztés. Amikor az emésztőrendszer megfelelően működik, a szervezet hatékonyan tudja eltávolítani a felesleges anyagokat, amelyek a nem kívánt súlygyarapodást idézik elő. A chlorella és a spirulina hatásai a bélmozgásra elősegíthetik a belek megtisztulását, ami nagyon fontos ebben a folyamatban.

Lúgosítás

Zöld növényeket a pH-érték kiegyensúlyozásához is használhatunk. A chlorella pH-értéke 7-es, többé-kevésbé annyi, mint a tiszta vízé. A zöld növényekből készült étrend kiegészítők sok ásványi anyagot tartalmaznak, melyeket a puffer és a savas rendszer használ fel. A lúgosító hatású táplálékok összefüggésbe hozhatók a csonterősséggel, az immunerősítéssel, a veseműködéssel, a magasabb energiaszinttel és az allergiás reakciók mérséklődésével.

Terhesség alatt

A chlorella nagy mennyiségben tartalmaz természetes folsavat, mely létfontosságú a terhesség során - írja a HealthyFellow.com. B12-vitamint és vasat is tartalmaz, mely szintén előnyös a várandós nőknek. A japán Saisekei Nara Kórházban készült tanulmány szerint a chlorella csökkentheti a vérszegénység kockázatát várandós nőknél alkalmazva.
A Shiro Nakamo vezette kísérletet a "Chemistry and Materials Science"-ben publikálták. Bár a folsav szedését általában javasolják a terhesség alatt, konzultáljon orvosával, mielőtt elkezdené használni a chlorellat.

IBS

A chlorella előnyei magukban foglalják egyebek közt az emésztőrendszer működésének fellendítését, az irritábilis bél szindróma tüneteinek csökkentését. Elősegíti a bélben a hasznos baktériumok termelődését és felszívja az emésztőrendszerben lévő méreganyagokat. Ösztönzi továbbá a rendszeres kiválasztást az ételeknek a bélrendszeren való átjuttatásával és megtisztítja a beleket, hogy megelőzze a mérgek felszívódását.


Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

 

Adatok
Tömeg
150 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek
Web Analytics