Cikkek az egészségről - blog

Hogyan találja meg a vérünket a szúnyog!

2014.06.09 21:19

Szúnyogcsípés elkerüléseA városunkban szúnyog gyéritést végeztek, de a nagy fák alatt tökéletes menedéket találtak ez a kis vérszívók. Amíg a játszótéren tartozkodtam, nem csak hesegettem őket, hanem pár találatot is kaptam. 

A szúráskor hogyan találja meg az eret? Ezen a rövid videon megnézheti és tanácsot is adunk, hogy mit tehet akkor, ha megtörtént a baj!

A szúnyog szívószála

"Egy életem, egy halálom, én a szúnyogot nagyon utálom!" - hallottam egy kisiskolás gyerektől, ahogy a 4. csípés után felsóhajtott.

Szó, mi szó, én sem szeretem a szúnyogokat, így megértettem a bántatát. 

Egy szenzációs videót találtam arról, hogy a rövidke idő alatt, amíg belénk döfik fullánkjukat, hogyan találják meg a vérünket. 

Ime a kis rosszcsont ügyeskedése:

Hogyan kerülhető el a szúnyogcsípés?

Fontos, a házi gyógymódok közül kerülendő: 

  1. a vakarás - elsebesedhet
  2. x-et nyomunk a körmünkkel a csípésre. Igaz, hogy fejleszti a kéz finommotorikáját, de viszketni nem fog kevésbé a csípés helye. 

Amit tehet

Ha van otthon szódabikarbóna (ha nincs, ide kattintva megvásárolhatja nálunk), akkor keverje össze hideg vízzel (kicsit sűrűbbre, mint a tejföl), majd egyszerűen kenje be a csípést. Ha megszáradt, le lehet kapargatni. 

A pirosodás pár perc múlva megszűnik és érezhetőpen elviselhetőbb lesz vagy teljesen elmúlik a viszketés. Ha nem múlik, negyed óra múlva újra fel lehet tenni.  

Szúnyogriasztó termékeink listáját pedig a linkre kattintva találja!

Web Analytics