Cikkek az egészségről - blog

Gyógynövényes krémek - a szépség a természetben él

2015.02.26 08:12

Gyógynövényes krémekA természet kincseit az emberiség mindig is felhasználta a maga javára. Ez sincs másként, amikor az egészségünkkel, a szépségünkkel törődünk. Összefoglaltuk, hogy miért előnyösebb ragaszkodnunk ahhoz, ami természetes és egyben könnyen elérhető bárki számára!

A gyógynövények gyógyászati alkalmazása szinte egyidős az emberiséggel. Flóránk számtalan növényfajának legtöbbje jó valamire, egyiknek a levele, a másiknak a szára, a harmadiknak a gyökere rejt kincset. A növényi részekkel bedörzsöltek, borogattak, szükség esetén a levét facsarták, vagy az olaját sajtolták.

Sajnos az így elkészített „kencék” rövid életűek voltak, hiszen gyorsan fel kellett használni őket a romlandóság miatt. A modernebb korban szárított gyógynövényekből készítettek borogatást vagy lemosást a problémás testrészekre.

Gyógynövények felhasználása

Többet nem kell gyógytea főzésével és borogatások elkészítésével bajlódnia, ha a Hertz különféle gyógynövényes krémei közül választ, amelyek kiválóan felszívódnak, nem hagynak zsíros nyomot maguk után, viszont gondoskodnak arról, hogy a hatóanyag megfelelően felszívódjon és eljusson a megfelelő helyre, ahol elvégezheti a munkáját!

A gyógynövényes krémek a házi patika oszlopos tagjai lehetnek, különösen olyan családban, ahol potenciálisan veszélyeztetett tagok élnek, úgy mint térdét lenyúzó kisgyermek, bokáját ficamító sportoló vagy ízületi gyulladásokkal küzdő idős ember.

A testünk ápolását szolgáló gyógynövények közül az egyik legátfogóbb hatókörrel az árnika rendelkezik, amely gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és sebgyógyító hatásáról ismert. Mélyebben fekvő sérülésekre is jó, így kellemesen enyhíti rándulások és ficamok tüneteit is.

Körömvirág

A másik legismertebb testápoló gyógynövény a körömvirág. Ez szintén gyulladáscsökkentő hatásáról ismert, feladata a felületi sérülések hámosítása. Érzékeny, gyulladt bőr, napégés kezelésére is kiváló.

A rozmaring a mozgásszervi gondok gyógyítója. Izom- és ínhúzódás, izomgörcs, ízületi fájdalom, ficam és más zárt baleseti sérülések esetén gyors enyhülést és rövidebb idejű gyógyulást hoz.

Web Analytics