A már ismert gyümölcsök közül kétségkívül az acerola tartalmazza a legtöbb C vitamint. A vízben oldódó C-vitamin nem tud szervezetünkben elraktározódni, ezért ezt naponta pótolnunk kell.
A természetes C vitamint tartalmazó étrendkiegészítő acerola kapszula nemcsak az optimális, hanem a megnövekedett C-vitamin szükségletet is fedezi erős megterhelés vagy legyengült szervezet esetén. A 400 mg acerola koncentrátumot és 100 mg C vitamint tartalmazó kapszulából napi 1-2 szem már elegendő.
Az acerola vagy barbadoszi cseresznye (Malpighia glabra, cereso, escobillo, health tree, Puerto Rican cherry) mintegy öt méter magasra megnövő, lombhullató fa, amely nagy mennyiségű, 1-2 cm átmérőjű, piros gyümölcsöt terem; ezek puhák, lédúsak, kellemes zamatúak. Az acerola fa vadon nő, de termesztik is Brazíliában, Dél-Amerika északi vidékein, Közép-Amerikában és Jamaikában.
Az acerola gyümölcs értékét az adja, hogy jelentős mennyiségben (4,5 %) tartalmaz C-vitamint (több mint 50-szerese a narancs C-vitamin tartalmának); ez az érés során gyorsan csökken, ezért a kereskedelmi forgalomba hozandó gyümölcsöt zöld állapotban szüretelik le. Ezen kívül sok káliumot, magnéziumot és A-vitamint is tartalmaz.
A brazilok a népi gyógyászatban vérzéscsillapításra, szíverősítésre használták.
Manapság az acerolából C-vitamin tablettákat és bőrápoló szereket készítenek.
Szerző/Forrás: Dr. Bálint György
Acerola+C-vitamin kapszula tartalma
Hatóanyagok 1 kapszula RDA%
- Acerola-por 400 mg **
- C-vitamin 100 mg 166
** nincs megállapított mennyiség
DR Herz Acerola+C-vitamin összetevői
- Acerola-gyümölcspor
- zselatin laktóz
- C-vitamin
- csomósodás gátló magnézium szteraát
A vitamin tartalmaz
- 60db/doboz
- 1 kapszula/nap
- 1 havi adag
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.