A Biopont rozsliszt (RL 180) ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó, alacsony sikértartalmú bio rozsliszt.
Gazdag B-vitaminban, jelentős a kálcium és magnézium tartalma.
A teljes kiőrlésű lisztekben a gabona korpája is megtalálható, amely tápanyagokban gazdag és segíti az emésztést.
A Biopont rozsliszt fehérjéi nem állnak össze sikérré, mert a növényi nyálkaanyagok megakadályozzák a nagy molekulák kialakulását. Ezért tisztán rozslisztből nem célszerű kenyeret készíteni. (max. 50%)
A rozsliszt keményítője eltér a búzaliszt keményítőjétől, a vizet jobban magába zárja.
Ebből is adódik, hogy a rozskenyér tovább marad friss állapotban.
Provanszi cipó
Hozzávalók:
- 20 dkg rozsliszt, 15 dkg kukoricaliszt, 15 dkg finomliszt, 2 tk só, 1 ek cukor, 1 ek sikér 1 csipet őrölt feketebors, 1 ek olívaolaj, 8 dkg pirított tökmag, 1ek aprított rozmaring.
A megdagasztott és megkelesztett tésztából formás kis cipókat kerekítsünk, tetejüket vízzel kenjük meg és éles késsel hasítsuk a tetejüket, majd süssük meg előmelegített sütőben 185 fokon. Sütési idő 30-35 perc.
Biopont rozsliszt összetétele
- rozsliszt - ökológiai gazdálkodás
Rozsliszt ápanyag összetétele
- Energia kJ/kcal /100g: 1420/335;
- Fehérje g/100g: 11,6;
- Zsír g/100g: 1,9;
- Szénhidrát g/100g: 67,8;
- Élelmi rost g/100g: 2,3;
Biopont rozsliszt kiszerelése: 1000g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.