TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

Az értékes otthoni kenyér - interjú Hekli Lászlónéval

2013.11.09 15:00

Egy kedves vevőnkkel, Hekli Lászlónéval készítettünk riportot, ugyanis meghívott egy kis lakomára, ahol jobbnál jobb és egészséges ételekkel kínált a saját készítésű tésztájából. Készült kis buci, lángos és pizza.

Egy kedves vevőnkkel, Hekli Lászlónéval készítettünk riportot, ugyanis meghívott egy kis lakomára, ahol jobbnál jobb és egészséges ételekkel kínált a saját készítésű tésztájából. Készült kis buci, lángos és pizza.

Mikor és miért kezdte el otthon sütni a kenyeret?

Régebben, vagyis pár éve is sütöttem már itthon kenyeret, de valahogy abbamaradt. Cirka 3/4 éve újra rákaptunk. Azóta nem vettem még péksüteményt sem. A bolti kenyér néha száraz, néha morzsálódik, néha sokat vettünk és ránk száradt. Most mindig annyit készítek, amennyire szükségünk van. Nem csak kenyeret sütünk itthon, hanem kis bucit is, ami pont szendvics méretű. Remekül lehet csomagolni a gyerekeknek az iskolába.

Milyen előnnyel jár az otthoni kenyér készítése? 

Az itthon készült kenyér rengeteg előnnyel jár! A legnagyobb előnye, hogy mindig tudom, mi van benne! Nem rakok bele adalékanyagokat, annyi sót használok, amennyit jónak látok, vagyis kevesebbet, mint amennyi a bolti kenyérben található, úgy ízesítem, ahogy szeretjük és mindig friss kenyeret eszünk.

Anyagilag megéri otthon készíteni a kenyeret?

Az itthon készült kenyér jóval olcsóbb a boltinál! Így értékesebb lisztet is használhatunk hozzá, pénztárcakímélő lesz úgyis. Jó ideje nem használom a kenyérsütőgépet, kézzel dagasztom be a tésztát. Ezzel energiatakarékos is lesz :) És ennyi mozgás úgyis kell.

Milyen lisztekből készülnek a kenyerei?

Mi használunk teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet, tönköly réteslisztet, köleslisztet és frissen őrölt zabpehelylisztet. Néha rozslisztet is.

Mi a különbség a hagyományos fehér lisztből készült kenyér és a teljes kiőrlésű más egyéb lisztekből készült kenyerek között? 

A kenyértészta teljeskiőrlésű liszt hozzáadásával értékesebb lesz, magasabb a vitamin-, a rosttartalma. Különböző nyomelemek is vannak benne, amik a finom búzalisztből, vagyis a fehér kenyérből hiányoznak. Dúsíthatjuk (és kell is!) a kenyértésztát zabkorpával, tönkölykorpával, lenmaggal, melyek a bélműködésre is jó hatással lesznek. A tészta kicsit tömörebb a teljeskiőrlésű liszt miatt, érdemes belegyúrni egy kis búzasikért. Én egy-másfél kiló liszthez egy evőkanállal szoktam. Finom kenyeret süthetünk otthon, ne sajnáljuk rá a fáradtságot!

Éva, miért szeretsz a webáruházunkban vásárolni?

Remek a honlap, minden kiderül, amire az ember kiváncsi. Fent vannak az árak, kiszerelések és a termékek képei. És nagyon praktikus mindent egy helyen megvenni :) Házhoz jön az áru, cipekedni sem kell.

Éva receptje egyedi és a belőle készült ételek nagyon nagyon finomak is. Alkotását szeretné az emberekkel is megismertetni, ami nemcsak finom, de praktikus, olcsó és gyors is a háziasszonyok számára.

Ha valakinek lenne ötlete, hogy miként tudná Éva mások számára is hasznosítani a találmányát, akkor keresse fel a következő e-mail címen: agymozgato@rebus.hu

Web Analytics