Cikkek az egészségről - blog

Amikor egy teljesen új élményt élsz át!

2014.08.21 09:31

Jill Bolte TaylorPár hónapja olvastam egy rövid cikket egy agykutatóról, aki stroke-ot kapott. Tette a megszokott reggeli teendőit, amikor azt érezte, hogy egyre jobban kikapcsolt az egyik agyfélteke.

Most, kb. 1 évvel a cikk olvasása után, megtaláltam a pontos beszámolót is, amit a következő linken - vagy a képre kattintva - meg kell néznie!  Az előadás angol nyelvű, de az alábbi ábra alapján beállítható a magyar felirat.

Pár hónapja olvastam egy rövid cikket egy agykutatóról, aki stroke-ot kapott. Tette a megszokott reggeli teendőit, amikor azt érezte, hogy egyre jobban kikapcsolt az egyik agyfélteke.

Most, kb. 1 évvel a cikk olvasása után, megtaláltam a pontos beszámolót is, amit a következő linken - vagy a képre kattintva - meg kell nézni!  (Az előadás angol nyelvű, de az alábbi ábra alapján magyar felirat is beállítható.) Jill Bolte Taylor - Stroke belülről

 

Dr. Jill Taylor

 

Beállítás

 

Hihetetlen ami történt?

Számomra az a legérdekesebb rész, ahol egy racionális, kutató ember azt érzi, jó, ha az érzéseire hagyatkozva létezik - magyarul: a jobb agyféltekéjét használja.

Egyik közeli ismerősöm elment egy jobb agyféltekés rajzolásra. Nem tanult meg "rajzolni", de a jobb agyféltekét használva mégis sikerül olyat alkotni, amit eddig soha az életében nem tudott! Olvasd el mit tapasztalt!

"Sosem gondoltam volna, hogy 4 napon keresztül, napi 10 óra rajzolás milyen átalakulást tud véghez vinni bennem. Pontosabban az agyamban. Egészen pontosan, az agyam azon részén, amit sokan parkoló pályára tesznek: a jobb agyféltekében. A "csak rajzolás" során nem volt lehetőség gondolkodni, ott kellett lenni és érezni, amit és akit rajzolok. A második nap után vettem észre a változást igazán, amikor hazaérve leültem dominózi a 4 éves fiammal. ... mintha valami gubanc történt volna bennem, a bal agyféltekém annyira leállt, hogy folyamatosan rosszul raktam az adott helyre a dominót. Vagyis, kicsit akkor, ott, abban a pillanatban, elfelejtettem a számokat, amiért szintén a bal agyfélteke a felelős. 
Sosem éreztem magam ennyire boldognak. Teletöltődtem életigen érzésekkel és olyan dolgokat voltam képes meglátni, olyan megvilágításban, amit addig, úgy soha.
Ez a fajta rajzolástechnika megtanít a mostban és a jelenben élni. Mindezen túl, amikor lerajzoltam saját magam, megszületett bennem a belső gyermeki énem. És nem utolsó sorban, elfelejtettem aggódni és idegeskedni dolgokon, egyszerűen csak éreztem. Sosem hittem volna, ha nem tapasztalom meg, hogy mire képes a jobb agyféltekénk, ha használjuk."

rajzolás

Egyetlen "gond" van ezzel a rajzmódszerrel, hogy egy ilyen tanfolyam (2-3 napos) ára 30.000 Ft-tól felfelé mozog, de aki bevállalja, az teljesen másként láthatja az életét körülvevő dolgokat, akár úgy, ahogy Jill is a storke megélte.

Bármikor ki lehet kikapcsolódni, tedd meg, hogy más utat választasz mint eddig!

Ne feledd, a választás mindig Tőled függ, ha az első lépést megtetted, a következő már mindig könnyebb lesz!

Hasonló dolgot átéltél már? Oszd meg másokkal is!

Web Analytics