Cikkek az egészségről - blog

A csodálatos chia (csia) mag

2015.03.22 15:01

Chia magTudtad, hogy a „chia” szó Maja nyelven energiát jelent? A chia mag egy teljes értékű fehérjeforrás, dupla annyi proteint tartalmaz, mint más gabonák.

A dél-amerikai "futó" törzsek (azték és maja) ételeként hívták, ugyanis annyi energia és tápanyag forrásként szolgált hogy egy hosszú vadászati napra is elegendő volt.

A Chia mag mint egy újonnan felfedezett élelmiszer lehetőséget biztosít, hogy rendszeres fogyasztásával egészségesebbé tegyük étrendünket, mivel nagyon magas százalékban tartalmaz omega 3 zsírsavakat, antioxidánsokat, élelmi rostokat, ásványokat és vitaminokat.

Chia mag

A chia mag jellemzői

A chia mag gyógyító tulajdonságai leginkább magas omega-3 zsírsavtartalmának és kiegyensúlyozott omega-3-omega-6 zsírsav arányának köszönhető. A chia mag ráadásul különösen gazdag alfa-linolénsavban, ami nagyszerűen támogatja a szív- és érrendszert. 

A chia mag képes nagy mennyiségű vizet elnyelni, így nagyon eltelíti a gyomrot, ami által a szénhidrát felszívódása lelassul, így később éhezünk meg. Ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy képes elmulasztani a gyomorégést és nyugtatja a felfúvódott beleket is, és fogyasztó hatása is lehet.

Válogasson a különböző chiamag ajánlataink között!

Web Analytics