TOP termékek

NATURMIND NATÚR FEKETE SÓ FINOM 250G

NATURMIND NATÚR FEKETE SÓ FINOM 250G
NATURMIND NATÚR FEKETE SÓ FINOM 250G
602 Ft
Egységár: 2,41 Ft/g
Részletek

Étkezéshez vagy fürdéshez

Kala namak, vagy szikla só, finomítatlan ásványi só, közép Indiában bányásszák. Színe rózsaszínes szürkés, nem egészen fekete, Íze erősen kénes, a (zápuló) tojásra emlékeztet, olyannyira, hogy egyes ételekben tojást is lehet helyettesíteni vele. A tojás ízen túl enyhén füstös beütése is jól érezhető, amely segít az ételek ízét kiemelni. 

Az indiai fekete só vagy más néven a Kala namak vagy sachal egyfajta indiai vulkáni kőzet, amelyet gyakran használnak ízesítésre Indiában, Pakisztánban, illetve más ázsiai országokban. A “fekete” só valójában egy rézsaszínes-szürkés árnyalatot jelent a vas és egyéb ásványi anyagok jelenléte miatt. Az indiai fekete sónak nagyon jellegzetes kénes íze van, gyakran emlékeztet a főtt tojás sárágájára. Az egészégügyi előnyeit az ajurvédikus gyógyászat már igen hamar felismerte, de egylőre még nem sok tudományos kutatást végeztek, amellyel bizonyíthatták volna ezen előnyöket. Azonban érdemes egy természetgyógyásszal vagy ajurvédikus orvossal beszélni a fekete só lehetséges egészségügyi előnyeiről, mert lehet, hogy mi is sokat profitálhatnánk a fogyasztásából.

Himalája fekete só

Az indiai fekete só használata elsősorban a ételek ízesítésére terjedt ki sok száz évvel ezelőtt a különféle ázsiai országokbn a Himalája hegyei mellett. Eredetileg az indiai fekete sót Észak-India és Pakisztány természetes vulkanikus bányáiból, illtve a környező sós tavakból, pl. a Sambharból vagy Didwanából nyerték ki. Hagyományosan a sót hőkezeléssel dolgozzák fel, amely során szenet és különféle növényi anyagokat kapunk, melyek szulfidvegyületekben gazdg sötét kristályokként jelennek meg a fekete sóban. Hagyományosan a fekete só igen magas vasban és sok más egyéb ásványi anyagot is nagy koncentrációban tartalmaz.

Ajánlott a magas vérnyomású emberek számára és a kevés sót fogyasztók és vegánok étrendjébe, mivel nem növeli a vér nátrium tartalmát, alkalmas még a szélszorulás és a gyomorégés megszüntetésére. Étkezési felhasználás esetén célszerű mozsárban összetörni a sót.

Naturmind himalája fekete só kiszerelése: 250g

Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

 

Adatok
Tömeg
250 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek
Web Analytics