Új jelszó kérése
Kategóriák
TOP termékek
Fizetési megoldás
Partnereink
Termék részletek


Lakhsmy Fűszer Fekete Bors Egész 30g

Lakhsmy Fűszer Fekete Bors Egész 30g
260 Ft
Egységár: 8,67 Ft/g

Az alig érett bogyókat a napon szárítják, erjesztik, így nyerik el végleges fekete színüket és ráncos felületüket. 

 • A legnépszerűbb és legismertebb fűszer a világon 

  Az alig érett bogyókat a napon szárítják, erjesztik, így nyerik el végleges fekete színüket és ráncos felületüket.

  Az Indiában őshonos Piper negrum évelő kúszónövény, melynek a fürtökben termő, bogyós termését fogyasztjuk. A bors érettségi állapotától és feldolgozásától függően lehet fekete, fehér vagy zöld bors.

  Íze csípős, illata jellegzetes. Levesek, húsételek, halételek, pácok, öntetek fűszere, a legtöbb fűszerkeverék alkotó eleme. Egyben és őrölve is fogyasztjuk.

  A bors és más távol keleti fűszerek iránti kereslet, valamint, az iszlám terjeszkedése miatt lezárt kereskedelmi útvonalak, indították útjára a nagy felfedezések korát. Kolombusz, hasonló céllal vezette hajóit nyugatra, és fedezte fel az amerikai kontinenst. A kereskedelmi útvonalak feletti ellenőrzés hatalmas gazdagságot biztosított az, azt birtokló országoknak és kereskedőknek. A középkorban a bors, szerecsendió és szegfűszeg értéke, magasabb volt az aranyénál. Számos alkalommal az adásvételnél az ellenértéket, vagy a bérleti díjak mértékét, borsban állapították meg, hiszen a bors értéke stabilabb volt, mint a pénznek.

  A fűszerkeverékeinkben kizárólag a keverék jellegének megfelelő fűszer és egyes keverékek esetében só található, csomósodás gátló vagy egyéb mesterséges anyagoktól mentesek.

  Lakhsmy Fűszer Fekete Bors Egész kiszerelése: 30g 

   

 • Tömeg
  30 g/db
Webáruház készítés
Web Analytics