Új jelszó kérése
Kategóriák
TOP termékek
Fizetési megoldás
Partnereink
Termék részletek


Dénes-Natura Árpaliszt 500g

-11%
Lepenykenyerek készítéséhez ajánljuk
280 Ft
Akció: 250 Ft250
Egységár: 0,5 Ft/g

Ezt a keveréket vékonyra kiterítve, nyújtva, forró köveken, vagy forró hamuban megszárítják, illetve sütik.

  • Teljeskiörlésű kenyéralapanyag

    Az ősi irodalmi termékek közül a legkiemelkedőbb a Biblia, melyben több utalás is található az árpa kenyérként történő fogyasztásának. Ennek a mai napig létező formája a lepény.

    Ezt a keveréket vékonyra kiterítve, nyújtva, forró köveken, vagy forró hamuban megszárítják, illetve sütik.

    Az árpa pelyhesített formája a laposra préselt mag, melyben – hasonlóan a többi gabonafélék pelyheihez – benne található a teljes mag, minden összetevőjével együtt.

    A fentebb említett keleti, vagy Közel-Keleti népeknél alapvető "kenyér" árpából készül. Ezt a terméket az árpa hűsítő hatása miatt fogyasztják.

    Az árpa igen gazdag keményítőben, cukrokban, fehérjékben, vitaminokban (A, B1, B2, B5, B6, E) és ásványi anyagokban (kalcium, kálium, foszfor, szilícium, vas), nátriumban viszont szegény.

    A reformtáplálkozás többek között a müzliben is felhasználja egyik összetevőként az árpapelyhet.

    Ha könnyű tésztát szeretnénk kapni, akkor az alapanyagokba egy késhegynyi sütőport vagy szódabikarbónát tegyünk.

    Teljes kiőrlésű árpaliszt

    Árpaliszt elkészítése

    • Lepénykenyér készítéséhez és kenyérsütéshez való lisztkeverékekbe. 

    Átlagos tápérték 100 g termékben

    • energia 1457 kJ (348 kcal)
    • fehérje 12,7 g
    • szénhidrát 69 g
    • zsír 1,5 g
    Dénes-Natura Árpaliszt kiszerelése: 500g/csomag
  • Tömeg
    500 g/db
Webáruház készítés
Web Analytics
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.