A lenmagliszt fehérjében és élelmi rostokban gazdag alapanyag.
Nagy nedvességet megkötő képessége miatt sűrítésre, krémekbe, illetve tészták lazításához remekül alkalmazható.
Átlagos tápérték |
100g termékben |
Energia |
1557 kJ (375 kcal)*
1861 kJ (451 kcal)**
|
Zsír: |
29,4 g |
– amelyből telített zsírsavak |
1,6 g |
Szénhidrát: |
2 g |
– amelyből cukrok*** |
2 g |
Rost |
38 g |
Fehérje |
25,6 g |
Só |
0 g |
*: rost nélkül számított energia
**: rosttal együtt számított energia
*** A termék természetesen előforduló cukrokat tartalmaz.
|
Az adatok tájékoztató jellegűek! |
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.