Lehet kompromisszumot kötni ízben a paleo palacsintáknál, de nem mindenkinek ízlik az eritrites tojás, vagy a banános tojás (habár én azokat is szeretem). No de a lényeg, hogy a következő palacsinta recept teljesen szakadásmentes, az íze pedig olyan, mint a hagyományos palacsintának.

Íme a több tucatszor tesztelt receptem, amit az egész család nagyon szeret
Hozzávalók (4 db palacsintához):
-
50 g Szafi Fitt gesztenyeliszt
-
50 g Szafi Fitt nyílgyökérliszt
-
2 db tojás
-
1 csipet só
-
1 ek. eritrit
-
1 dl víz
-
Szafi Fitt kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
A hozzávalókat keverjük ki, majd pihentessük a nyers palacsintatésztát 1 órán át a hűtőben. Végül kókuszolajos palacsintasütőben süssük ki.
Mazsolás krémtúróval szeretem a legjobban.
A palacsintához töltelék:
A fenti hozzávalókat összeturmixoljuk, hogy kenhető sűrű darabos krémet kapjunk.
1 db diókrémes nagyméretű palacsinta: 261 kalória, úgyhogy csak módjával!
Egy nagy palacsinta, egy nagy csésze forró tejeskávéval tökéletes reggeli vagy tízórai.
Update:
Tompa Adriennek ilyen lett a hagyományos ízű paleo palacsintám. Annyit változtatott rajta, hogy egész mákszemeket kevert bele, illetve pihentetés nélkül rögtön kisütötte. Ezt írta róla: “Finom lett nagyon! 4 db jött ki belőle. Nagyon jó recept szerintem!”