TOP termékek

Kovaföld

Kovaföld

A kovaföld egy abszolút mértékig természetes és tiszta anyag, tulajdonképpen az ősi egysejtűeknek a megkövesedett váza, amelyet az évmilliók során porrá morzsolt a természet. A szilícium tartalma egyedülállóan magas, mintegy 85%, és ebben van a jelentősége is, de tartalmaz sok fontos ásványi anyagot és nyomelemet is.

Nem véletlenül hívják a szilíciumot életásványnak, vagy mondják róla azt, hogy élet nem létezne nélküle. Ugyanis a szilícium a sejtfalak fő alkotóeleme, és ez az anyag képes igazán változtatni a membránpotenciálon, a sejtfalak külső s belső oldala közti töltéskülönbségen, amely ha megfelelő minőségű, akkor a sejtfalak képesek lesznek átengedni a működésükhöz szükséges információt, vagyis nagymértékben javulhat a minden életfolyamat alapjául szolgáló a sejtközti kommunikáció. 

Ez önmagában is hatalmas segítség lehet egy problémával küzdő ember számára, de nézzük meg, mitől is rendkívüli még a szilícium. Mivel a sejtfalak fő alkotóeleme, elsőrendű szerepe van a tápanyagok felszívódásában. Hihetetlenül fontos, mert:

  • mindenütt megtalálható a szervezetben
  • a létfontosságú szervek nem tudnának működni nélküle

Ezt a nagyfokú méregtelenítő hatását annak a tulajdonságának köszönheti, hogy a kovaföldnek a felülete fizikai tulajdonságánál fogva, több négyzetméternyi toxikus anyagot, gyulladásos folyadékot, méreganyagot tud akár megkötni és segíteni a szervezetből való eltávolítását.

Képes lehet kitakarítani a bélrendszert az évek során összegyűlt, felhalmozódott nyáktól és méreganyagoktól. Így akár a bélrendszerben elhárulhatnak az akadályok, amik eddig gátolták a tápanyagokat a teljes felszívódásban. A bélbolyhok újra be tudják tölteni rendeltetésüket, a tápanyagok teljes mértékben fel tudnak szívódni.

Web Analytics