Új jelszó kérése
Kategóriák
TOP termékek
Fizetési megoldás
Partnereink
Termék részletek


Dénes-Natura Lágy zabpehely 250g

-19%
Dénes-Natura Lágy zabpehely 250g
230 Ft
Akció: 187 Ft187
Egységár: 0,75 Ft/g

A lágy zabpehely "titka" a vékonyabb pehelyméret, aminek köszönhetően igen gyorsan főzhető, vagy a legegyszerűbben elkészítve, inkább áztatható. A müzlihez így is megfelel. 

  • A lágy zabpehely "titka" a vékonyabb pehelyméret, aminek köszönhetően igen gyorsan főzhető, vagy a legegyszerűbben elkészítve, inkább áztatható. A müzlihez így is megfelel.

    A valódi kásaszerű állagot inkább az egy-két perces "főzés" adja meg. Ez természetesen csak a felforrás utáni szinte azonnali levételt jelenti inkább. Kihűlés után a hűtőben eláll több napig. Elfogyasztás előtt keverjük bele az egyéb komponenseket.

    A lágy zabpehely előnyei

    • Jó kálciumforrás
    • Teltségérzetet okoz, így kevésbé érezhetjük, hogy nassolni kellene. 
    • Forrása a vitaminoknak és ásványi anyagoknak, jelentős mennyiségben tartalmaz B1- vitamint, de számottevő a B2-, B3-, B6- és K-vitamin tartalma is. Jó forrása az E-vitaminnak, de gazdag cink-, szelén-, réz-, vas-, mangán- és magnéziumforrás is. 
    • Kitűnő rostforrás, jó hatással van a koleszterinszintre és az emésztésre egyaránt.
    • A rosttartalomnak köszönhetően a keményítők és egyéb szénhidrátok emésztését késlelteti, lassítja, így nem kell hirtelen inzulin ingadozástól tartanunk. Ez a cukorbetegek számára különösen fontos.
    • Magas a fehérjetartalma, különösen növényi viszonylatban nézve 
    • Zsírszegény étel. 

    Receptek

    Sajtos pástétom

    Hozzávalók 10 adaghoz

    25 dkg zabpehely, 5 dkg sajt, 5 dkg vaj, 2,5 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, mustár, bors, só.

    A zabot kissé megpirítjuk a sütőben, majd a lereszelt hagymával és a tejföllel összekeverjük. A sajtot a vajjal vagy margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a zabpelyhes keverékhez. Ízesítjük és máris kenhetjük.

    Átlagos tápérték 100g termékben:

    •  fehérje: 13,14 g 
    • energia: 1524 kJ (364 kcal) 
    • zsír: 6,9 g 
    • szénhidrát: 68,1 g 
    • rost: 7,24 g

    Felhasználása:

    • Alap zabkása: 1 csésze zabpelyhet 1 csésze tejben 1 csésze vizzel csipetnyi sóval és cukorral felforralunk. Tálalás előtt 5 percig állni hagyjuk. Gyümölcs, méz, olajos mag hozzáadásával müzliként fogyasztható. Különösen alkalmas kisgyermekek táplálására.
    Lágy zabpehely kiszerelése: 250g
  • Tömeg
    250 g/db
Webáruház készítés
Web Analytics
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.