Az Acidophilus baktérium kedvezőtlen környezetet teremt a különféle kórokozók, például a mikrokokkuszok, a klosztridiumok, a különböző kólibaktériumok, illetve a gombák számára. Segíthet a tejfehérjék, az aminosavak, a zsírok, és a laktóz feldolgozásában.
Az Acidophilus természetes formájában az aludttejben található meg. Nem található meg a hőkezelt csodakefirekben és joghurtokban.
Az Acidophilus 10 napig vagy tovább is képes életben maradni az emésztőrendszerben, ezért nem szükséges naponta pótolni.
Az acidophilus barátságos baktérium, a szájüreg, a hüvely és a vékonybél természetes védelmet nyújtó lakója. Jótékony hatása főleg abban rejlik, hogy tejsavat termel, ezáltal gátolja a kórokozó baktériumok szaporodását, és enzimek termelésével segíti a tápanyagok emésztését.
A laktobacilusok meggátolják a káros mikroorganizmusok túlzott elszaporodását is. A laktobacilusok száma lecsökken a helytelen táplálkozás, betegség, hasmenés, antibiotikumok vagy gyógyszerek szedése, vagy alkoholfogyasztás következtében.
Lactobacilles Acidofilusz napi ajánlott mennyisége
Egy napi adag (2 kapszula) 15,34mg lactobacillus acidophilust tartalmaz.
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.