Új jelszó kérése
TOP termékek
Partnereink
Termék részletek


Vitaking A&D vitamin (100 db) (A-10000NE, D-400NE)

Vitaking A&D vitamin (100 db) (A-10000NE, D-400NE)
1 785 Ft1785
Egységár: 18 Ft/db

A Vitaking A és D vitamin hozzájárulhat a haj, a bőr és a köröm egészségének megőrzéséhez. 

 • A Vitaking A és D vitamin hozzájárulhat a haj, a bőr és a köröm egészségének megőrzéséhez. Az A-vitamin nélkülözhetetlen a normális látáshoz. A Vitaking A&D vitamin elősegítheti a kálcium felvételét, illetve visszaszívódását, a csontokban pedig fokozza a csontképződést. Az A vitamin szükséges az immunrendszer normál működéséhez, valamint a normál csontképződéshez.

  Az A-vitamint, más néven retinolként, retinolekvivalensként vagy retinálként is emlegetik, de gyakran halljuk hámvédő vitaminként is. Előanyagaiból - az úgynevezett provitaminokból - a szervezetben is képződhet. A leginkább elterjedt előanyagok a különböző karotinoid vegyületek, melyek közül is a legaktívabb a ß-karotin, amely sárgarépában, sárgabarackban található.

  Ezek a vegyületek a bélrendszerben szükség esetén, változó hatásfokkal ugyan, de képesek A-vitaminná alakulni. Az A-vitamin szükségletét mikrogrammban (ug) mérik. Más jelölést is szoktak alkalmazni, ez a NE (Nemzetközi Egység), vagy angolul IU (International Unit). 1 NE A-vitamin egyenlő 1 ug retinollal, 6 ug ß-karotinnal, vagy 12 ug egyéb karotinnal. A táplálékkal bevitt A-vitamin 70-90%-a, a karotinok 20-50%-a hasznosul. Az egészséges felszívódáshoz természetesen szükséges zsiradék jelenléte, és kutatások szerint az E-vitamin is kedvezően befolyásolja a táplálékkal felvett A-vitamin hasznosulását.

  A D-vitamin (D3-vitamin) a gyomor-bél traktusból és a veséből elősegíti a kálcium felvételét, illetve visszaszívódását, a csontokban pedig fokozza a csontképződést. Fontos szerepet játszik a fogazat és a csontozat normál szerkezetének kialakításában és megőrzésében. Emellett az izomrendszer normális működéséhez is szükséges. D-vitamin elégtelenségben a szervezet több kálciumot veszít, mint amennyit felvesz, ezért alakul ki az ún. negatív kálcium-mérleg.

  Vitaking A és D-vitamin napi ajánlott mennyisége

  • 1 gélkapszula

  OÉTI bejegyzési szám: 5163/2009.

  A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

  Vitaking A&D vitamin kiszerelése: 100db 
 • Tömeg
  120 g/db
Webáruház készítés
Web Analytics