Stephen Covey: Kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása - új kiadás

Kiemelkedően hatékony emberek 7 szokása

Covey szerint: "a szokások nagy erővel alakítják életünket. Mint következetesen ismétlődő, gyakran tudat alatt működő cselekvésminták, rendszeresen, napról napra, óráról órára kifejezésre juttatják jellemünket, és meghatározzák hatékonyságunkat... Vagy annak hiányát."

5 108 Ft
Egységár: 5 108 Ft/db
Kedvencekhez
Ajánlom
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

Stephen R. Covey A Sikeres Emberek Hét Szokása (eredetiben Hatékony) című könyve nagy hatással volt rám, mivel olyan alapvető emberi helyzeteket, megoldásokat ír le, amik működnek, mint a gravitáció, a surlódás vagy bármelyik más fizikai törvény.

Covey szerint: "a szokások nagy erővel alakítják életünket. Mint következetesen ismétlődő, gyakran tudat alatt működő cselekvésminták, rendszeresen, napról napra, óráról órára kifejezésre juttatják jellemünket, és meghatározzák hatékonyságunkat... Vagy annak hiányát."

Élezd meg a fűrészt!

Egy erdőben találkozunk egy emberrel, aki éppen egy fa kivágásával van elfoglalva.

Mit csinál? - kérdezzük.
Nem lát a szemétől? Éppen fát vágok!
Eléggé kimerültnek látszik. Mióta dolgozik?
Körülbelül 5 órája és igaza van, tényleg nagyon kivagyok.

De miért nem pihen egy kicsit és élezi meg a fűrészt? Biztos vagyok, hogy gyorsabban haladna!

Meg van őrülve - rázza a fejét a férfi meglepődten! Nincs időm élezgetésre. Még ma ki kell vágnom ezt a fát!"

Ugye, nagyon furcsán hangzik, de hányszor teszi meg ezt Ön is naponta?

Ebben a könyvben, (aminek talán kicsit amerikás címe van) nem egy sikerreceptről olvashatunk, hanem olyan alapvető szemléletmódváltásról, ami megengedi, hogy ezentúl másként nézzük a világot.
Azok számára ajánlom, akik tudatossá szeretnék szervezni, vagyis menedzselni akarják életüket.

A változtatás nem lesz könnyű, de nagyon hatékony lehet: Covey módszere megtanítja az embert függetlenné válni a környezete hatásaitól és arra irányítja a figyelmet, amit ő maga tehet azért, hogy az élete minőségi élet legyen.

A lényeg, nem egyszerűen a szokások megismerése, - bár az átgondolásuk önmagában is belső fejlődést indít el, ezt tapasztalatból tudom - hanem azok elsajátítása, alkalmazása, a közöttük lévő kapcsolat és a szokások egymásra épülésének megértése.

Mi is az a 7 szokás, mely a hatékony élethez vezet?

 1. szokás A proaktivitás (aktív, kezdeményező), amely szerint mi magunk vagyunk azok, akik választanak, döntenek az élet minden percében, akkor is, ha éppen nem döntünk! (Szabad akarat varázsa). Hihetetlen erőt tud adni az a felismerés, hogy döntéseinket mi magunk hozzuk meg, s nem hagyjuk sodorni magunkat a körülmények által.
 2. szokás Már a kezdetkor lásd a célt! Ha nem tudod, hova tartasz, akkor semmilyen szél nem segít, hogy elérd a kikötőt.
  Illetve, az sem baj, ha az ember nem akkor veszi észre, hogy "rossz falnak döntötte a létrát", amikor már fent van a tetején.
 3. szokás A fontos dolgokat tedd az első helyre! Ha a fontos dolgokat elodázod, előbb-utóbb sürgőssé válnak. a sok sürgős tennivaló pedig kapkodáshoz, fejetlenséghez vezet. A sikeres emberek alapvető tulajdonsága, hogy tudják, mi a legfontosabb az életben (ismerős példa, amikor egy dolgozatot le kellett adni, de előtte valahogy minden más fontosabbá vált, mígnem a végén már alig maradt idő a dolgozat elkészítésére.)

  Egy nagyon szemléletes video erről a szokásról (sajnos csak angol nyelven): 4. szokás Törekedj a kölcsönös győzelemre és együttműködésre a versengés és a különállás helyett!
  Az élet minden területén azok a leghatékonyabb emberek, akik egymásra tudnak hagyatkozni ahelyett, hogy
  mindent maguk próbálnának elvégezni.
 5. szokás Először a másikat értsd meg, aztán értesd meg magad! Rengeteg időt lehet megspórolni azzal, ha a kapcsolatot az igazi empátia jellemzi, ahol a másik teljes megértése és megismerése a cél.
 6. szokás Használd ki a szinergiákat és ismerd fel a csapatmunka előnyeit. Egy kis matematika:

  kompromisszum keresés: 1+1 = 1
  win-win (mindkét fél nyer): 1+1 = 2
  szinergia: 1+1 =3, 5, 7, 11
   
 7. szokás Élezd meg a fűrészt, ha fát akarsz vágni!.. Vajon mi a fűrész az ember életében? Erről már beszéltem.

Milyen előnyökkel jár a 7 szokás az életünkre nézve?

 • olyan célokat helyezünk előtérbe, melyek által képesek leszünk időnket, energiánkat, lehetőségeinket összpontosítani egy igazi, minőségibb élet elérése érdekében.
 • hatékonyan alkalmazkodunk a változásokhoz, rugalmasabban fogunk tudni reagálni, és megtanuljuk a változásban rejlő előnyöket észrevenni, kiaknázni.
 • hatékony kommunikációban lesz részünk. A társas kapcsolataink és a munkánk pozitív irányba mozdul el.
 • sikeresebbek leszünk a problémamegoldás terén, és az alternatív megoldások kerülnek előtérbe ahelyett, hogy a körülmények sodrásában élnénk.

Ha úgy gondolja, hogy a könyv megoldás lehet az Ön életében jelenlévő problémákra, akkor használja ki könyvtárunkat!

Ne habozzon, kérje a könyvet és változtasson az életén!

Olvassa el annak a beszámolóját, aki olvasta a könyvet és akinek megváltoztatta az életét a könyv!


Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

 

Hasonló termékek
Adatok
Tömeg
200 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
Web Analytics