Sanct Bernhard Zöldkagyló kapszula 170db

Sanct Bernhard Zöldkagyló kapszula 170db

Az időben észlelt és kezelt reumatikus betegségek többsége gyógyítható lenne, ha a kezdeti tünetek jelentkezésekor megtennénk a szükséges lépéseket.

4 790 Ft
Egységár: 28 Ft/db
Kedvencekhez
Ajánlom
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

SANCT BERNAHRD ZÖLDKAGYLÓ KAPSZULA

"Minden évben 3 hónapig szedem a zöldkagyló kapszulát. Új Zélandról hoztam az első adagot. Nagyon örültem, hogy itthon is kapható, azóta nem fáj a térdem tudom ajánlani mindenkinek.
Papp Zoltánné

Levesporból csodaszer. Hogyan enyhítsünk az izületek fájdalmain?

A véletlen felfedezés, ami megváltoztatta a reumatikus betegségek gyógyítását

Amit nem látunk, azzal nem is foglalkozunk. Sajnos így van ez a csontjainkkal, ízületeinkkel, porcainkkal. Amíg nem jelentkeznek az első problémák, fájdalmak, addig hajlamosak vagyunk nem törődni velük nagyon helytelenül
A csontjaink, ízületeink, porcaink naponta vannak kitéve nagy terhelésnek így fontos lenne a folyamatos karbantartásuk és ne felejtsük el, könnyebb a betegséget megelőzni, mint a már meglévőt kezelni. Ezért a legfontosabb a prevenció!

Az időben észlelt és kezelt reumatikus betegségek többsége gyógyítható lenne, ha a kezdeti tünetek jelentkezésekor megtennénk a szükséges lépéseket.

Izületi fájdalom érzése a testben

 

Hazánkban a lakosság kb. 1% szenved sokízületi gyulladásba és csaknem 1 millióan kopásos ízületi betegségben. Az artrozis is gyakori betegség az egész világon. A végtagok vagy a gerinc kisízületeinek megbetegedése, amelynek következtében a csontot borító porc elvékonyodik, "kopik". Gyakran a menopauza után, de fiatalabb általában elhízott nőkön is jelentkezhet. általában a térdkalácsot, lábszárat, csontokat érint. Sajnos a gyakoriság alapján 75 év felett szinte mindenkit érint.

Az esetek többségében a kialakulás okát nem ismerjük. Kiváltó okok lehetnek: veleszületett fejlődési rendellenességek, egyes betegségek pl.: köszvény. A kopásos elváltozások röntgennel kimutathatók, a kopás nagysága nem feltétlenül áll arányban a panaszokkal.

Leggyakrabban érintett területek, ahol jelentkezhetnek:

 • kézben lévő fájdalmak
 • csípő érzékenysége
 • térd fájdalma mozgás vagy nyugalmi állapotban
 • gerinc ízületeiben fellépő érzékenység.

Olvasson tovább, hogy megtudja hogy milyen alternatív megoldások léteznek a gyógyszeres kezelés mellett!

Mit tehetünk, vásároljuk a drága gyógyszereket vagy egy természetes megoldást találhatunk izületeink karbantartásához?

Javasolt az ízületek terhelésének, túlterhelésének csökkentése: a testsúly rendezése (túlsúly csökkentés), rendszeres nem túl megerőltető testmozgás, amely az ízületeket egyformán terhelje (úszás, kerékpározás).

Amikor a porckárosodás még nem jelentős, porcerősítő gyógyszerek alkalmazása célszerű. Jótékony hatású lehet a gyógytorna is, fizioterápiával kiegészítve.

A gyógyszeres kezelése:

 • Fájdalom csillapítók
 • "nem szteroid gyulladáscsökkentők"
 • szteroid vagy porcregeneráló injekciók
 • porcvédő, porcregeneráló gyógyszerek (glukozamin készítmények)

A glükózamin az utóbbi pár évben került a tudományos érdeklődés középpontjába.

A glükozamin szerepe az izületek olajozásában

Glükozamin

A szénhidrátok csoportjába tartozó vegyület, a csoportot szokták aminocukroknak is hívni, ahol az -amin előtag a nitrogén jelenlétére utal. A rovarok páncélját alkotó kitin tulajdonképpen polimer glükozamin.

Tarajos zöldkagyló - glükozamin tartalommal

Mivel a glükozamint a szervezet saját maga nem tudja előállítani (eszenciális), elengedhetetlenné válik rendszeres pótlása.

Kis mennyiségben glükozamin a legtöbb táplálékban jelen van, azonban igazán gazdag forrást a tengeri eredetű élelmiszerek jelentenek, azon belül is a kagylók.

A glükozamin természetes anyag, előállítása tengeri állatok kitinpáncéljából történik.

Porcszövet újraképzést segítő

A súrlódásnak kitett ízületi szövetek működését és a porcszövetek újraképződését segítheti.

A működő szövetek sejtjei nem tapadnak szorosan egymáshoz, köztük sejt közötti tér húzódik, amelyet támasztószövet tölt ki. A támasztószövet két fő alkotója: a rugalmas (elasztikus) rostok és a glükozamin. A glükozamin az anyagcsere-folyamatban mint tápanyag is részt vesz, tehát egy része folyamatosan elhasználódik.

Kopás az izületekben

Tudományos vizsgálatok támasztják alá a glükozamin kedvező hatását: 163 térdartrózisos beteget vizsgáltak (glükozamin-szulfát-kezelésben részesültek), azoknál a személyeknél, akiket a kezelésnek alávetettek kilenc hónap után lényegesen enyhült a fájdalmuk, és ami még nagyon fontos, hogy mellékhatást nem tapasztaltak.

Kiknek javasolt a glükozamin pótlása?

 • Idős korban
 • Akiknek porcai különösen nagy tehernek vannak kitéve (sportolók, elhízott személyek, fizikai dolgozók)

A következőekben egy nemrégiben a kutatások középpontjába kerülő terméket szeretnék önöknek bemutatni a Zöldkagyló kapszulát.

Taréjos Zöldkagyló és az új-zélandi emberek rugalmas izületeinek kapcsolata

Perna canaliculus

A véletlen felfedezés

Az 1970-es évek elején az újzélandi zöldkagyló (Perna canaliculus) a rákkutatás középpontjába került. Egy kagylófeldolgozással foglalkozó céget megkerestek kutatók, hogy szeretnék kipróbálni az általuk készített kagylóport, (ételízesítőnek és leves-pornak állította elő a gyártó) daganatos betegség kezelésére.

Sajnos a kutatóknak csalódniuk kellett, mert nem találták meg a rák ellenszerét, de véletlenül egy "csodaszert találtak". Kiderült ugyanis, hogy azok a paciensek, akik részt vettek a vizsgálatokban és mellette valamilyen ízületi bántalomban szenvedtek, nagyfokú javulásról számoltak be, ami az ízületi betegségüket illette. Vizsgálták az új-zélandi őslakosok életkörülményeit is és kiderült, hogy a tengerparton élő maorik körében a reumás betegségek ismeretlenek, magas kort éltek meg mindvégig rugalmas ízületekkel. Magyarázatul a bőséges kagylófogyasztás szolgált.

Ezen információk tudatában a zöldkagyló a tudományos érdeklődés középpontjába került.

Napjainkban az egyik legfontosabb természetes alternatívaként tartják számon a belőle előállított készítményeket.

A pontos magyarázatot, lejátszódó folyamatot még nem sikerült feltárni, így a kedvező hatását még nem tudjuk 100%-osan megmagyarázni, ezért gyógyhatású étrend kiegészítőként kerül forgalomba. Fontos az előállított termék szempontjából a víz minősége, az új-zélandi környéki különösen tiszta tenger kitűnő erre a célra. Csak a legjobb minőségű alapanyagok kerülnek felhasználásra. A kizárólag új-Zéland partvidékén élő zöldkagyló kiemelkedően magas (több mint 13%) glükózaminoglikán (GAG) tartalma miatt vált ilyen népszerűvé.

Ami az ízületek működéséhez fontos kenőanyag egyik alkotóeleme. A glükozaminoglikán segíti a súrlódásnak kitett ízületi szövetek működését és a porcszövetek újraképződését.
A glükozaminglikán növelheti a kötőszövetek, mint a például a porcok, inak, szalagok, ízületi tokok rugalmasságát, így csökkenhet azok sérülékenysége.

Hozzájárulhat az új porc növekedéséhez.

Napjainkban a mozgásszervi betegségek prevenciójában és kezelésében a zöld kagyló készítmények, az egyik legfontosabb természetes eredetű, igen hatékony és mellékhatásoktól mentes alternatíva.

Néhány javaslat, hogy milyen panaszoknál lehet hatásos:

 • sportolók
 • idős korban lévők
 • jelentős fizikai munkát végző személyek
 • artrózis, artritisz kezelésében is hatásos lehet
 • túlsúlyos személyek
 • porc, kötőszöveti, sport sérüléseknél
 • megelőzésre felnőtt korban

Összetevő

 • Zöldkagyló koncentrátum por 82,6%,
 • zselatin

Hatóanyagok

 • 1 kapszulában 500mg zöldkagyló koncentrátum
Doboz tartalma: 150kapszula/doboz

Javasolt fogyasztás: napi 2-3 kapszula.


Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

 

Adatok
Tömeg
200 g/db
Vélemények
Átlagos értékelés:
( 5 )
2017.04.06 14:12
 - B. János
Kispénzű de sportoló férfi vagyok. Ami miatt olcsóbb, jobb, de nem "csicsás" kiegészítőt kerestem. Plusz fizikai munkát végzek.
Tapasztalatom jó, edzés előtt egy turmix erősíti az erőnlétet egy kidolgozott nap után is.
Előnyök: - Hátrányok: -
2014.10.15 10:14
 - Nagy Sándorné
Külfödön már használtam a zöldkagyló kapszulát izületem gyulladására (ujjak) és nagyon jó helyre tette. Előnyök: Hátrányok:
2014.05.10 15:03
 - Galambos Árpád
El kell mondjam történetemet, hogy bizakodóvá tegyek olyanokat is, akik már minden reményt elveszítettek és csak szenvednek.
55 éves múltam (anno) amikor először éreztem, hogy szinte minden izületem fáj. Egy ifjú kollegám tanácsára, - akinek a nagymamája a botot is elhagyta a szedés hatására - rendeltem ilyen hatóanyag tartalmú tablettát. 2 hét szedése után már éreztem a javulást és másfél hónap után teljesen megszünt a fájdalom. Ez számomra már akkor is csoda volt.
Közben eltelt 5 év és a fájdalmak újra előjöttek, elsősorban mindkét vállamban. A jobb karomat már nem tudtam felemelni, amikor elmentem a háziorvosomhoz és kértem, hogy adjon valami injekciót, mert nagyon nagy fájadalmaim vannak. Nem mondta, hogy majd ő eldönti, hogy mit ad, de nagyon gyorsan kiderítette, hogy itt nem izom fájdalomról van szó, hanem izületi kopásból adódó kisugárzás. A röntgen tökéletesen bizonyította a doktorom véleményét, de azt is megmutatta, hogy olyan mértékű a kopás, hogy a jobb vállamban szinte nincsen porc. Amit tudott a doktorom megtett: fizioterápiás kezelés, gyógyszerkúra, fájdalomcsillapító kenőcsök és vége. Aztán elkezdtem kutatni a neten, hátha találok valami megoldást. Az 5 évvel ezelőtti lehetőséget nem találtam, viszont megtaláltam ezt a jelenleg is szedett kapszulás kivitelt. Azonnal megrendeltem és azóta is szedem. Kb. 3-4 hét elteltével éreztem valami javulást, de akkor még nem tudtam, hogy a szedett, orvos által felírt gyógyszer hat, vagy pedig a zöldkagyló kivonat. Közben a z orvosi gyógyszerek elfogytak és én tovább szedtem a kapszulákat. Folyamatos javulást tapasztaltam. Nem szabad azonban arra gondolni, hogy ez gumikalapács vagy pl. Algopyrin, ami azonnal látványosan hat. Lassan, nagyon lassan! Mindig gondolatban össze kell hasonlítani azt erdeti állapotot: fájdalom miatti kialvatlanság, odítás a borzasztó fájdalomtól,. egy kabátot nem tudsz felvenni könnyezés nélkül, a WC után nem tudod magod rendbe tenni, stb. a jelenlegi állapottal. Most már elmondhatom, hogy a tavaszi kerti munkákat el el tudtam végezni, amire télen még gondolni sem mertem.
Közben én elkezdtem mesélni a történetemet ismerőseimnek, hátha van akinek van ötlete. Hát nem volt, illetve egy barátom révén a sportkórház ortopéd specialistájához is eljutottam, aki azt mondta, hogy a leletek alapján nekem már a jobb karomat nem is lehetne mozgatni, annyira tönkre van a vállam. Megmutattam neki, mit szedek, és azt mondta, ezt csak szedjem tovább, ezt biztosan nem fog ártani. Az általa felírt gyógyszer és kenőcs kurát is végigcsináltam, de persze ez is eredménytelen volt. Újabb lehetőség nem lévén felírt egy injekció kúrát 5db 1 ml.es, amit az izületbe kellett volva beadni, de ezt már ki sem váltottam, olyan mértékű volt a javulás.
Most fejeztem be a második adag beszedését és el kell mondjam, hogy nem teljesen fájdalommentes a vállam, de ég és föld a különbség a kezdethez képest. Elkezdem szedni a harmadik 150 db-os adagot is, hiszen ez nem gyógyszer. 82,6% kagyló kivonat és a többi a zseletin, kapszula anyaga. Ez természetazonos anyag! Eldöntöttem, ha teljesen panaszmentes leszek, akkor is minden évben egy 150db-os kúrát végigszedek.
Ismeretségi körömben is elmeséltem az esetemet és többen kezdték el a szedését, van aki már javulásról beszél, pedig tényleg csak az elején tart.
Kívánok minden betegtársamnak kitartást és mielőbbi gyógyulást.
Előnyök: Hátrányok:
2014.04.03 12:55
 - Valéria
A zöldkagylóval kapcsolatosan az a tapasztalatom, hogy izületi gyulladás volt a térdeimben, amivel orvoshoz fordultam. Az orvos javasolta ezt a kapszulát, melyet minden nap 3x1 dózisban szedek be. Kb. 1 év elteltével azt tapasztaltam, hogy a gyulladás a térdeimben csökkent. Előnyök: Hátrányok:
2014.03.09 17:20
 - Gabi
Jó napot! A tüneteim kb. 1éve kezdődtek, ropogtak az ízületeim és fájtak. A Sanct Bernard zöld kagyló kapszulát választottam. Meg vagyok vagyok vele elégedve, mert már pár hét után megszűntek a tüneteim. Azóta is szedem, néha szoktam szünetet is tartani. Mindenkinek tudom ajánlani akinek ízületi problémája van.
Szabó Gabriella
Előnyök: Hátrányok:
Webáruház készítés
Web Analytics