Chlorella (Clorella vulgaris) egy kék-zöld alga, ami úgy ismert, mint a világ egyik legteljesebb élelmiszere. Biztosítja a fehérjéket, szénhidrátokat és széles spektrumú vitaminokat, ásványi anyagokat és enzimeket.
Chlorella az egyik legismertebb kiegészítője a méregtelenítő kúráknak. De inkább tekinthető egy igen hasznos táplálék kiegészítőnek, ami széleskörű támogatást nyújt az egészséges táplálkozáshoz. Ezért népszerű az aktív életet élők között.
Egyik fő összetevője a zöld pigment, a klorofil, aminek magas a magnézium tartalma. Nagyon gazdag fehérjében is.
A chlorella tele van A-, C-, E-, B9-, és K-vitaminokkal. Olyan ásványi anyagokat kínál, amik tartalmazzák a kalciumot, vasat, foszfort, káliumot és nátriumot. Ez egy sokoldalú étel, aminek központi helyet kéne elfoglalnia mindenki étrendjében.
Bio Chlorella főbb hatásai
- tisztítja az emésztőrendszert, elsősorban a vastagbelet, javítja a bélműködést, elősegíti a normális bélmozgást, támogatja a hasznos bélmikroflóra kialakulását
- támogatja a szervezet természetes ellenálló-képességét
- megtisztítja a testet a mérgektől, a nehézfémektől és a vegyi anyagoktól
- jótékonyan befolyásolja a vérképzést, fokozza a fehérvérsejtek tevékenységét
- elősegíti a szövetek és az egész szervezet regenerálódását
- csökkenti a belső környezet savasságát (pH-ját)
- mérsékli a koleszterinszintet
- tisztítja a vért, így kiválóan védi a májat és a vesét
- semlegesíti a szabad gyököket, lassítja a szervezet öregedésének folyamatát
- magas RNS (10%) és DNS (3%) tartalmának köszönhetően fiatalító hatású
- javítja a bőr minőségét és egészségét
- minden fontos vitamin, ásványi anyag és aminosav (beleértve az esszenciálisaminosavakat is) megtalálható benne
Bio Chlorella adagolása: 4-6 tabletta naponta.
Bio Chlorella kapszula kiszerelése: 300db kapszula
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.