Cikkek az egészségről - blog

Csírák

Az Egyesült Államokban az 1970-es években kezdték el népszerűsíteni a növényi csírák fogyasztását, amelyek hozzájárulnak a vitalitáshoz és az egészséghez – sokkal jobban, mint hinnénk. 

2019.01.27 20:07

Kókusztej

Krémes textúrájával és enyhe, természetes édességével a kókusztej fantasztikus ízvilággal rendelkezik. A kókusztej elősegíti az immunvédelem biztosítását és ezzel együtt a betegségmegelőzéshez járul hozzáhat. A kókusztejet a világ egyik legegészségesebb italának tartják.

2019.01.22 19:15

" Mindig legyen előtted út, fújjon a szél a hátad mögül, arcodat melegen süsse a nap, földedet öntözze lágy eső, és mindaddig amíg nem találkozunk, hordozzon az Isten a  tenyerén..."(ősi ír áldás)


2019.01.20 10:43

A gyógyulás mellett az sem utolsó szempont, hogy a teázás szertartása jótékony hatást gyakorol a hangulatunkra is...

" az embernek három dolog a legnehezebb az életben:

hinni abban amit nem ismer,

bízni abban, amitől fél,

megbocsátani azt, amit nem ért"

2019.01.17 19:19

smoothie

Félig tele vagy félig üres a poharunk? Ha egy szuperételes smoothie-t tartunk a kezünkben már meg is van a tökéletes válasz: Ez a pohár csordultig tele van...

2019.01.17 18:50

Gyógynövényekkel az egészségünk megőrzése érdekében! Gyere velem a kiskertembe!

2019.01.17 15:58

E-mentes receptekHa gyorsan keresel egészséges édesség receptet, próbáld ki ezt!

Gyümölcsös müzli

A The Goat Herder budapesti konyhájába ilyen csodálatos dolgot készítenek az alapanyagunkból!

 

3 műszak és a mellrák
Egy pécsi kutatóbarátommal futottam nemrég össze és kérdezte, hogy hogyan áll a csirkenyakazós kutatási projektje. Mivel éppen csak összefutottunk, így a részletekbe nem tudtunk bele menni, de egy igen érdekes összefüggésre bukkant a 3 műszakban dolgozók egészségével kapcsolatban. Azok, akik nem megszokott menetrend szerint élik az életüket, azok:

Mindenmentes zsemle

Ebben a melegben valószínűleg senki sem szeret túl sokat piszmogni a konyhában, pláne akkor nem, ha sütésről van szó. Van néhány dolog, ami nélkülözhetetlen és sütést igényel, ilyen a zsemle és/vagy kenyér is. A boltokban ugyanis még nem találtam olyan terméket, ami minden szempontnak megfelel (tehát legyen tej-, tojás-, glutén- és kukoricamentes, teljes kiőrlésű a kenyér). Szükség volt tehát egy laktató, diétához passzoló, gyorsan elkészíthető kenyérfélére

Kókuszzsír

Manapság már szinte mindenki hallott a kókuszzsírról, sokan azonban nem tudják, hogy ez a növényi zsiradék miben különbözik a már jól ismert olajoktól, margarinoktól. 

Külsőleg és belsőleg is sokféleképpen használhatjuk. Lássuk a felsorolást!

2018.03.06 03:59

Holly Kitchen története a rákkal

Egy fantasztikus nő története, aki küzdött a rákkal. 

Gabonakolbász

Olyan mint a kolbász íze és a hurka állaga, na mindegy egyszerűen nagyon finom!

2018.02.06 08:54

Sajtos zabpehelytallér

Fincsi kis ropogtatnivaló és ráadásul U1-es! 

Zabtej

Sokan gondolkoznak azon, hogy hogyan helyettesíthetik az állati eredetű tejet akár allergiás okokból, akkár azért mert nem szeretnének hormontartalmú készítményt fogyasztani. Egy újabb remek, könnyen elkészíthető és egészséges recepttel szolgálunk azoknak, akik így gondolkodnak. 

2018.01.03 21:41

HúspultNem hiszem, hogy valaki ettől a cikktől lesz vegetáriánus, de úgy gondolom egy nagy dilemmát jól megfogalmaz az alábbi 30 éves böllér tapasztalat...

2017.12.19 08:05

Vegatejfől receptje

Könnyen elkészíthető vegetáriánus tejfől receptje tejérzékenyeknek.

Paprikás-magvas kenyér

Ezzel a különleges kenyérrel meglepheted a vacsoránál a szeretteidet!

Kapsz egy testet

Gyors pizzára vágyik a család? Nincsen idő élesztős tésztával bajlódni? Akkor ez a pizzamuffin ízleni fog :-)

Kapsz egy testet

Abban a pillanatban, amikor megérkeztél ide a földre, kaptál egy testet, hogy otthotn adjon szellemi lényedek. Ebben a testben raktározódik el valódi "éned" - mindazok a remények, álmok, félelmek, gondolatok, várakozások,  és hiedelmek, melyek azzá az egyedülálló emberi lénnyé tesznek, aki vagy. Ám jóllehet életed egész tartama alatt együtt fogtok utazni, te és a tested mindig megmaradtok két különálló és független létezőnek.

Fájdalmas nyak

Nagyon sok időt töltünk számítógépek előtt és ez bizony a testartásunknak nem jelent előnyt. Egy rövid videoban bemutatjuk, hogy hogyan érdemes megtornáztatni, hogy vállunkat ne úgy tartsuk, mint egy gömbölyű kérdőjel.

DXN spirulinaA legfontosabb információk röviden és közérthetően a DXN Spirulináról az egyik legnagyobb tapasztalatokkal rendelkező Ganoterapeutától.

Ph mátrixKipréselték, majd kiszárították az agyamat. A maradékot elszállították mondjuk 3000km-re. Ott felhígították vízzel, adtak hozzá pár dolgot, beletöltötték egy szögletes kartondobozba. És még mindig 100% -os maradt? Hogyan lehet egy dobozos sárga folyadék ezen műveletek után is 100 százalékos? Térjünk rá a C-vitaminra…

Ph mátrixTényadat, hogy Magyarországon milliók küzdenek jelentős mennyiségű túlsúllyal. Ezek közül az emberek közül sajnos csak keveseknek sikerült kiszabadulniuk testük börtönéből, aki viszont véghezvitte célját, boldogabb életet él, mint valaha. Sokakban az elhatározás már megszületett, de külső, szakértői segítség, vagy sorstársi motiváció hiányában nem tudott egyedül megküzdeni a túlsúlyával.

PattanásMilyen érzelmi konfliktus áll a pattanások hátterében? Miben különbözik a pattanás a furunculustól? Mi az, ami pattanás, és mi az a gennyes bőrgyulladás? Fejtse meg, és szabaduljon meg a kellemetlenségtől! Vegyen részt Roberto tanfolyamán, és vegye kezébe (bőre) egészségének alakulását.

Covey: 7 szokásHihetetlenül élveztem olvasni, bár néha nehezen értettem meg egyes részeket. biztosan újra fogom olvasni.

NyersételNyersételeket elkészíteni egy külön világ! Az ismeretlen viszont ne tántorítson el, hogy kipróbáld. Ehhez bemutatunk pár egyszerű ötletet...

AmarantAz aztékok egyik fő tápláléka Montezuma uralkodó idején adóként szolgált. Évente 3700 tonna amaránt magot és 5000 tonna kukoricát szedetett be alattvalóitól. A Föld egyik legősibb kultúrnövényét előszeretettel használták Amerikában is. Az őslakosok olyan tápláléknak gondolták, melytől megkapták a szellemi és a testi erőt, s a burgonyával, babbal, kukoricával egyenértékű kincsként tartották számon.

szőrtüszőEgy igen egyszerű és bevált módszertel lehet megszabadulni a kínzó fájdalomtól, ami a begyulladt szőrtüszőnél jelentkezik.

IllatosítóDobj egy golyót a vécébe, és máris pezsegni kezd. Az illóolaj felszabadul, és nemcsak csodás illatot áraszt, hanem szuperül fertőtleníti is a vécét, megöl minden baktériumot. Ráadásul egy-egy üvegnyi szép illatosító golyó a fürdőszoba éke is lehet.

Csak egészség legyen, a többi nem számít! Biztosan ismered ezt az elcsépeltnek tűnő, de mélységesen igaz mondást. Te mit teszel az egészségmegőrzés érdekében?

Maca

Az örömöm akkor lett teljes, amikor felfedeztem, hogy a Maca nemcsak a fizikai és a szellemi teljesítményre van jó hatással, hanem a hormonális problémákat is nagyszerűen orvosolja mind a nők, mind a férfiak esetében. Nem véletlen nevezték az inkák ginzengjének.

fogszuvasodás

Mi az a tévhit, amit a fogszuvasodásról gondolunk?

Cikkünkből kiderül!

Megnéztük, hogy egy ozmózis alapú víztisztító mennyi vizet használ a tiszta víz előállításához.

Az alábbi adatokat kaptuk.

 
1 2 3 4 5
1 2 3 ... 5
Webáruház készítés
Web Analytics