A bio zöldborsó kalóriaértéke a burgonyáéval azonos, a fehérjetartalma azonban háromszor akkora. A zöldborsó magas szénhidrát tartalmú, serkenti az energiát termelő sejtek működését, így kimondottan alkalmas fáradtság leküzdésére.
Magas B vitamin, C-vitamin, magnézium, kalcium és vas tartalma normalizálja a vérnyomást, serkenti az emésztést, segítheti az izmokat, gyógyítja az érrendszeri betegségeket és megelőzheti a rákosodást.
Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1157 / 276
Fehérje (g / 100 g) 22,9
Szénhidrát (g / 100 g) 41,22
Ebből cukor (g / 100 g) 2,79
Zsír (g / 100 g) 1,5
Ebből telített zsírsavak (g / 100 g) 0,28
Élelmi rost (g / 100 g ) 16,6
Ásványi anyagok: kálcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, cink
Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, C
Jótékony hatása: fáradékonyság, vérnyomás normalizáló, emésztés, érrendszeri betegségek leküzdésére
Felhasználása: levesekhez, főzelékekhez, köretekhez
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.