Éden prémium kókuszvirág cukor 1000g

Éden prémium kókuszvirág cukor 1000g

kókuszcukor a kókuszpálma virágjának nektárjából készült cukorkülönlegesség, természetes édesítőszer. 

2 365 Ft
Egységár: 2,37 Ft/g
Kedvencekhez
Ajánlom
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

A kókuszcukor a kókuszpálma virágjának nektárjából készült cukorkülönlegesség, természetes édesítőszer. A nádcukor, illetve a gabonákból és egyéb alapanyagokból készült szirupok alternatívája. Íze egyedülállóan karakteres, mégis lágy, enyhén karamellás, meleg hatást kelt. Nincs köze a kókusz terméséhez, sem ízben, sem színben, édesítőereje közel azonos a cukorhoz képest. Granulátum jellegű, fehérítetlen és finomítatlan cukorhelyettesítő, nincs kókuszíze.

Hogyan készül?

A 100%-os tisztaságú kókuszcukrot semmilyen egyéb édesitőszerekkel nem elegyítik. A kókuszcukrot csakis a kókuszpálma, a bontatlan kókuszvirág nektárjából (SAP) gyártják. Nem keverendő össze a pálmacukorral, mely bizonyos pálmák fájának és nem az értékes virágnak a nedvéből készülnek.

Előnyei:

A kókuszcukor glikémiás indexe a nádcukoréval (68), a legtöbb mézével (55) és az agavéval (27–41) szemben alacsony, 35-ös GI-vel rendelkezik. Ez azért tekinthető érdekesnek, mert fruktózt, glükózt és emellett magasabb GI-ű szacharózt is tartalmaz, mégis máshogy működik.
Olvadáspontja alacsony, könnyen felhasználható, így a cukrászatban is egy vonzó összetevő.
A kókusznektár cukor számos tápanyagot és ásványi anyagot is tartalmaz, mint például a kálium-, magnézium-, cink-vagy vas. Illetve a B1-, B2-, B3-, B6-és C vitamin kiváló természetes forrása, emellett 17 féle aminosavat tartalmaz,ezek közül legmagasabb a glutamin tartalma. Aromái pedig a lelket melengetik, ünnepi hangulatot csempésznek ételeinkbe.
Lassabb felszívódása és értékes anyagai miatt a természetes és egészséges táplálkozás alapanyagává lehet, Illetve segítség lehet a fogyókúrázók, de édességre vágyók számára is.

Felhasználási javaslat:

A kókuszcukorral a hagyományos kristálycukor teljes egészében kiváltható. Fogyasztható közvetlenül édesítőként, használható sütéshez, főzéshez egyaránt. Íze és illata karamellszerű.

Érdekessége, hogy lehet karamellizálni is, ellentétben a xilittel és a steviával! Édesítőereje közel azonos a cukoréval.

Felhasználható bármilyen hideg vagy főtt, sült étel, illetve italok édesítéséhez. Azokban a készítményekben pedig, ahol eleve egy karamellás íz a jellegadó, nagyszerű ízt biztosít.

Kávékhoz, karamellás tejhez, kakaó, vagy karob italhoz is kiválóan harmonizál. A gofri, palacsinta, müzlik, távol keleti ételek vagy akár egzotikus koktélok, mártások, szószok páratlan édesítője.

Származási hely: Indonézia

Allergén információ:

A termék dióféléket feldolgozó üzemben készül.

Átlagos tápérték  100g termékben
Energia

 

 

1640 Kj
385 kcal
Zsír <0,1 g
Szénhidrát 92,4 g
– cukor 87 g
Rost <1,7 g
Fehérje 1,9 g
0,43 g

Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

 

Hasonló termékek
Adatok
Tömeg
1 kg/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
Web Analytics