Új jelszó kérése
TOP termékek
Partnereink
Termék részletek


Dr. Herz Kalcium+D3-vitamin 60 db

Egészséges csontozat kialakításáért
1 645 Ft1645
Egységár: 27 Ft/db

Elsősorban gyermekkorban elengedhetetlen a csontváz és a fogak egészséges fejlődése szempontjából, így a gyerekek és fiatalok táplálkozásában fontos, hogy mindig jelen legyen a kalcium. 

 • Alapvető elem a szervezet számára

  A kalcium biogén elem, amely minden élő szervezet számára nélkülözhetetlen. A gerincesek testében a csontok és a fogak alapját alkotják a kalcium-sók. Előfordul azonban az izmokban, a vérben és más testnedvekeben illetve szervekben.
  Cornu aspersum (Müller O. F., 1774)

  Az élőlények kemény vázait is általában kalcium alkotja, így a tojáshéjat, a csigaházat vagy a kagylóhéjat. A hatalmas és kitejedt korallzátonyok, melyek évszázadokon át keletkeztek, az elpusztult korallok megmaradt kalcium-vázai.

  Az emberi táplálkozásban is fontos szerepet tölt be a kalcium. Elsősorban gyermekkorban elengedhetetlen a csontváz és a fogak egészséges fejlődése szempontjából, így a gyerekek és fiatalok táplálkozásában fontos, hogy mindig jelen legyen a kalcium.

  A kalcium felvételét segíti a D-vitamin, amelyre a kalcium csontokban történő raktározódása szempontjából nagy szükség van. Ezen anyagok hiánya angolkórhoz (rachitisz) vezet. Idősebb korban a csontok csontszövete megritkul és ez csontritkuláshoz (osteoporózis) vezet. Ez a betegség is összefüggésbe hozható a csontok kalcium anyagcsere-zavarával. A betegséget gyakran későn ismerik fel, amikor már a csontok törnek a csont nagymértékű tömegvesztesége miatt. Ilyenkor a csonttörések nagyon nehezen gyógyulnak.

  Nagymennyiségű kalcium fordul elő a növények leveleiben és magvaiban, a dióban, zabpehelyben és néhány ásványvízben. Bár néhány zöldségben is előfordul a kalcium, ez általában oxalát vagy fitát oldhatatlan kötött formában van jelen. A rostok általában ezen anyagok felhasználását megakadályozák. Nagyon fontos, hogy az emberi étrend kiegyensúlyozott legyen, a kalcium mellett fontos a magynézium és a foszfor jelenléte is a szervezetben.

  Dr. Herz Kalcium+D3-vitamin kapszula tartalma

  Hatóanyagok 1 kapszula RDA%*

  • Kalcium 800 mg 100
  • D3-vitamin 5 µg 100

  * felnőttek részére ajánlott napi beviteli mennyiség
   ** nincs megállapított mennyiség

  A vitamin tartalmaz
  • 60db/doboz
  • 2 kapszula/nap
  • 1 havi adag  
 • Tömeg
  150 g/db
Webáruház készítés
Web Analytics