A len számít az omega-3 és omega-6 zsírsav elsődleges forrásának!
Sejtvédő, antioxidáns, segíti a zsírégetést (elhízás), az oxigénellátást, enyhíti az izomfájdalmat, begyulladt ízületek (arthritisz), akut reumabetegségek esetén a lenolaj fogyasztása ajánlott, mert linolajsav tartalma extrém magas, használják: székrekedésre,herpeszre, bőrproblémákra, (ekcéma, pikkelysömör) rák.
Segíti továbbá a test összes sejtjének membránképzését, így védve azokat a káros behatásoktól.
Adagolás: naponta egy mokkáskanálnyi mennyiség (2 ml) éhgyomorra. Salátákra ízlés szerint.
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.