Új jelszó kérése
Kategóriák
TOP termékek
Partnereink
Termék részletek


Dr. Chen Lícium gyümölcs, goji berry 100gr

Dr. Chen Lícium gyümölcs, goji berry 100gr
965 Ft
Egységár: 9,65 Ft/g

A kínai emberek egészségmegőrző (immunrendszer erősítő, májvédő, látásjavító, keringésjavító) és nemi vágyserkentő szernek tartják.

 • A Goji berry a világ második leggazdagabb C-vitamin forrása 

  A lícium gyümölcs a vitaminok, ásványi anyagok, poliszaharidok, amino savak, omega olajok kincstára. Ezért már viszonylag kis mennyiség szervezetbe juttatásásval potólhatjuk a mindenapi táplálékunkban egyre kevésbé megtalálható tápanyagokat.

  A "Goji" növénytanilag a burgonyafélék családjába tartozik, latin neve Lycium barbarum. Az egyik legfontosabb, amit tudni kell róla, hogy gátolja az öregedést és egészségjavító hatással bír. Mind Kínában, Mongóliában és Tibetben igen fontos tápanyagként és roborálószerként tartják számon.

  A béta-karotinról tudott, hogy segít megelőzni a szívbetegségeket és a bőrt is védi a nap káros sugaraitól.

  A hagyományos keleti gyógyászat már több mint 5000 éve használja. Az osi kínai gyógyászatban a szem, a máj és a vesék egészségének megőrzésére használták. A kínai orvoslás szerint a máj felel látásunkért, így "tiszta" májjal búcsút mondhatunk a szem problémáinak is. A tradicionális kínai gyógyászatban évezredek óta különleges és fontos szerepe van a lícium (Goji Berry) gyümölcsének. 

  A kínai emberek egészségmegőrző (immunrendszer erősítő, májvédő, látásjavító, keringésjavító) és nemi vágyserkentő szernek tartják. Fogyasztják nyersen, gyógyteába áztatva, kompótba keverve és levesbe főzve. (C-vitamin tartalma viszont csak hőkezelés nélkül marad meg, ha van rá mód, így fogyasszuk.)

  A gyümölcs az utóbbi időben a nyugati orvostudomány érdeklődést is felkeltette és különböző területeken (mint például: rákkutatás, öregedés, immunfunkciók és cukorbetegség) tudományos vizsgálatokat folytatnak.

  Tápanyag tartalom szempontjából nincs párja: 18 különféle aminosavat, köztük a 8 esszenciális aminosavat is tartalmazza, amelyek létfontosságúak a fehérjék felépítéséhez, ezenfelül 21 ásványi anyagot többek között cinket, rezet, vasat, kálciumot, szelént, foszfort, germániumot. 500-szor több C-vitamin van benne mint a narancsban, ami nélkülözhetetlen az egészséges sejtfejlődéshez.

  A bolygónkon ismert növények közül ebben található a legtöbb béta-karotin, ami a zeaxantinttal, luteinttel együtt semlegesítik a szabadgyököket, csökkentik a börrák kockázatát és az időskori szemproblémák kifejlődését. B-vitaminok közül a B1, B2, B6 -ot, valamint E-vitamint tartalmaz. Ellaginsav tartalma miatt megvédi a DNS-t a mutációktól és rákmegelőző hatású. Az egyedülálló L.B. Poliszacharidok, amik megtalálhatók benne, szívvédő, rákmegelőző és immunstimuláló tulajdonságokkal rendelkeznek.

  A Tibeti Fennsík és Belső Mongólia közötti Ningxia síkságon termesztik a Gojit teljesen vegyszer mentesen, immár 2000 éve. A Himalájából lezúdoló patakok a Jangce folyóba torkollva érik el Ningxia síkságot, példátlan összetételű, ásványi anyagokban és más tápanyagokban gazdag vízzel táplálva a termőföldet. Az ott dolgozó földművesek szerint a renkívüli hőingadozások (-20 és +40 fok között) az alkalikus termőfölddel együtt felelősek a bogyók egyedülálló tápértékéért.

  A Goji gyümölcsöt a vesszőn hagyják érlelődni, majd kézzel leszüretelik, 5 napig szárítják a napon, ezt követően gondosan méret szerint hat csoportba szétválogatják.

  A tartományban élő emberek erősek, egészségesek, hosszú életűek. Az öregek úgy tartják, a Gojinak köszönhetik hihetetlen szívós szervezetüket, ami egész életük során ellenállt a betegségekkel szemben.

  Goji ajánlott fogyasztási mennyiség

  • egy maréknyi (10-30 gr).
  Dr. Chen Lícium gyümölcs, goji berry kiszerelése: 100gr

  Tájékoztatás

  Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

   

 • Tömeg
  100 g/db
Webáruház készítés
Web Analytics