Biopont bio nádcukor barna 500g

Biopont bio nádcukor barna 500g

A biotermesztésből származó finomítatlan, világos nádcukorral kiválóan helyettesíthetjük az iparilag manipulált, finomított kristálycukrot.

1 297 Ft
Egységár: 2,59 Ft/g
Kedvencekhez
Ajánlom
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

Fehér cukor helyettesítő

Rengeteg cukrot fogyasztunk. Szervezetünk megpróbálja lebontani, feldolgozni, de ehhez értékes mikrotápanyagokat és kalciumot  von el a szervezetünkből.

Mi lehet a megoldás, milyen cukrot fogyaszthatunk?

Kristálycukor, barna cukor, nádcukor, melasz?

A kínálat óriási és az egészségtudatos fogyasztó igyekszik jól választani, feltéve, hogy a cukor esetében ilyesmi szóba jöhet egyáltalán.

A barna cukor  a fehér cukor melasszal történő beszínezése után jön létre, így ugyanazokkal a tulajdonságokkal bír, mint a hagyományos fehér cukor.

A Nádcukor a Trópusokon növő cukornádból készül, mely a 4-6 méteres szárában raktározza a cukrot tartalmazó nedvét. A nádcukornak sokkal természetesebb íze van, mert megmarad a melasz
tartalma, ez adja a finomítatlan cukor fenséges, kissé karamellás ízét.

Természetességét a feldolgozás adja. A megtisztított cukornádat kipréselik és a kapott léből gőzzel készítenek granulátumot .

A nyers nádcukor finomítatlan élelmiszer, ezért említésre méltó mennyiségben tartalmaz nyomelemeket, ásványi anyagokat és B-vitaminokat.

Semmilyen vegyi anyagot nem tartalmaz. A fehér cukornál mindenképp jobb választás.

Több fajtája létezik, van az egész sötét, szinte melasz, mely nincs kristályosítva, nyilvánvaló, hogy ez a jobbik változat, de a félbarna, világos barna választása is jó.

A nádcukor glikémiás indexe 68. Ez az érték az 56-69 közötti tartományba esik, ami közepes glikémiás indexnek felel meg, így a fogyasztása csak módjával ajánlott. A szervezet viszont cukorként kezeli,ezért fogyni vágyók, vagy cukorbetegek ne fogyasszák.

Csupán érdekesség, hogy a nádcukor gyártásakor keletkező melaszból erjesztéssel állítják elő a rumot.

A barna nádcukor felhasználása

Kávéba, teába, de különleges karamellás ízhatása miatt finom aromát ad a süteményeknek, desszerteknek.

Recept

Diós kocka

Tésztá

  • 10 dkg vaj, 20 dkg nádcukor, 10 dkg darált dió, 20 dkg tönköly fehér liszt, 1 sütőpor, 2 dl tej (vagy tej helyettesítő)

Krém

  • 25 dkg vaj, 25 dkg nádcukor, 10 dkg darált dió, 1 liter tej (vagy tej helyettesítő), 5 ek tönköly fehér liszt

Máz

  • torta bevonó

Tészta: A vajat és a nádcukrot jól kikeverjük, a diót felváltva egy kis tejjel hozzáadjuk. A liszthez adjuk a sütőport, majd a lisztet és a maradék tejet a tésztához keverjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben 170-180 fokon megsütjük. Ha kisült lisztezett deszkára borítjuk.

Krém: A vajat a cukorral és a dióval jól kikeverjük. Egy lábosban az 5 evőkanál lisztet a tej lassú hozzáadásával csomómentesre keverjük, majd kis lángon sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a diós masszához. A krémet rákenjük a kihűlt tésztára és étcsoki mázzal bevonjuk.

Biopont bio nádcukor barna kiszerelésee: 500g

Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

 

Hasonló termékek
Adatok
Tömeg
500 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
Web Analytics