TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

A kovaföld elképesztő élettani hatásai. Ehető "föld”?

2015.01.28 11:29

A kovaföld elképesztő élettani hatásai. Ehető „föld”?

A kovaföld olyan talajfajta, amelyben parányi csontvázakat, kovamoszatokat és egysejtű élőlények maradványait is fellelhetünk. Nagy mennyiségű szilícium-dioxidot tartalmaz, ez az anyag adja a csontváz szerkezetét.

A továbbiakban lássuk az étkezési minőségű kovaföld tulajdonságait, hatásait részletesebben!

A kovaföld nyomelemekben, ásványi anyagokban gazdag, sőt nagy mennyiségben tartalmaz kovasavat is. A természetes kovaföld több millió évvel ezelőtt alakult ki, korábbi tavak és tengerek mélyéről bányásszák. Manapság a kovaföld számtalan felhasználási technikáját ismerjük és bármilyen furcsán is hangzik, fogyasztásra is ajánlott.

Mi is az az étkezési minőségű kovaföld?

Az étkezési minőségű kovaföld egy természetes, szagtalan por. A neve ellenére valójában nem földről van szó, hanem elhalt egysejtűek megkövesedett vázáról. Az étkezési minőségű kovaföld a szilícium-dioxid természetes és szerves forrása, 15 féle természetes ásványi anyag található benne, melyek között a magnézium, a kalcium és a nátrium is szerepel.

Tisztító, méregtelenítő hatás

Tisztító, méregtelenítő hatás

A kovaföld ismert tisztító és méregtelenítő hatásáról. Megtisztítja a beleinket, a nyirokkeringésünket, ereinket, bőrünket, gyakorlatilag minden egyes sejtünket. Megszabadít minket a vírusoktól, gombáktól, parazitáktól, a különféle baktériumoktól és férgektől. Mindezekből következik, hogy leküzdi a fertőzéseket és erős gyulladásgátló hatású.

A hatékony felszívódás titka

A kovaföld esetében egy rendkívül nagy keménységű anyagról beszélhetünk. Ezt bemutathatjuk a gyémánthoz viszonyítva: ha a gyémánt 9-es értékelést kap a keménységi skálán, a kovaföld a 7-es értéket kapja. A kovaföld hatékonysága részben keménységében rejlik. Hogy miért? Ahogy a kovaföld beleinkbe kerül, a lerakódott káros nyáktól megszabadítja szervezetünket: gyakorlatilag „ledörzsöli” a bélfalakat. Ilyen módon egyensúly áll be emésztésünkben és anyagcserénkben, megelőzzük a polipok, daganatok és a fekélyek kialakulását, sőt hozzájárulunk a hatékonyabb felszívódáshoz. A hatékonyabb felszívódás következménye a vitalitás, a fizikai és szellemi teljesítőképesség megnövekedése és az álmatlanság megszűnése.

Kovaföld

Milyen jótékony hatásai vannak még?

Ahogy korábban említettük, a kovaföld nagy mennyiségben tartalmaz szilícium-dioxidot, mely a csontváz és a kötőszövetek szerkezetét adja, így a kovaföld fogyasztásával megelőzhetőek a reumatikus és egyéb mozgásszervi problémák. A kovaföld fogyasztása idővel külsőnkön is meglátszik: a bőr kitisztul, rugalmasabb lesz, a haj megerősödik és fényesebbé, csillogóbbá válik. A kovaföld zsíroldó hatásának következménye a narancsbőr eltűnése, így a fogyáshoz is jelentős mértékben hozzájárul.

Mivel a kovaföld alkotórészei nem halmozódnak fel szervezetünkben, a felesleges anyag kiürül. Éppen ezért nagyon fontos, hogy napi rendszerességgel fogyasszunk étkezési minőségű kovaföldet. A legjobb hatást akkor érhetjük el, ha éhgyomorra fogyasztjuk, vagy ha arra törekszünk, hogy az étkezésektől a lehető legtávolabbi időpontban fogyasszunk belőle. És hogy mennyit? Napi 1 púpozott evőkanálnyi mennyiség ideális. Ajánlott 2 dl vízben feloldani és meginni. Bármivel is fogyasztjuk, mivel színtelen, szagtalan porról van szó, akár gyümölcsjoghurtba, turmixba, egyéb ételekbe is keverhetjük, nem befolyásolja majd az ízélményt.

Fontos, hogy fokozatosan emelhetjük az étkezési kovaföld bevitelét, hogy elkerüljük a drasztikus méregtelenítést: kezdetben érdemes teáskanálnyi mennyiséggel kezdeni és sok vizet fogyasztani mellé.

 

Kattintson ide, és nézze meg kovaföldjeinket!

Web Analytics