Új jelszó kérése
Kategóriák
TOP termékek
Fizetési megoldás
Partnereink
Termék részletek


Dénes-Natura Zabpehely 250g

-11%
Dénes-Natura Zabpehely 250g
  • Dénes-Natura Zabpehely 250g
220 Ft
Akció: 196 Ft196
Egységár: 0,78 Ft/g

A zab értékes biológiai összetételű gabonaféle. Átlagosan 17 könnyen emészthető fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében.

  • Miért együnk zabpelyhet?

    A zab értékes biológiai összetételű gabonaféle. Átlagosan 17 könnyen emészthető fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében.

    A zsírtartalom elérheti a 7%-ot is, melyben a szervezet számára különösen fontos telítetlen zsírsavakból mintegy 70-80% található. Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 50-60%.

    Jelentős élelmi rost, ásványi anyag (Ca, Mg, Fe,) és vitaminforrás (E és B1). A zabbal készített étel nem okoz emésztési rendellenességet, ismételt fogyasztása esetén sem idéz elő túllakottsági érzetet.

    Paleolit táplálkozásban használható!

    Receptek

    Magos kenyér - szendvicsnek

    Magos kenyér

    Hozzávalók:

    • 5 ek. zabpehely (kicsit megpirítva finom illatot kölcsönözhet majd a termékünknek),
    • 1 ek. szezámliszt (őrölt szezámmaggal is helyettesíthető),
    • 1 ek. lenmag (egész),
    • 1 ek. napraforgómag (ha nincs benne az sem baj, de pirítsuk meg kissé 
      ezt is),
    • 3-4 evőkanál zabliszt (vagy zabkenyérliszt),
    • 1/2 cs sütőpor,
    • 4 ek. hidegen sajtolt olaj pl. kókuszolaj,
    • 2 egész tojás,
    • só, fűszerek ízlés szerint (pl. cayenne bors, gyömbér, őrölt szerencsendió).

    Elkészítés:

    Összekeverjük a hozzávalókat annyi langyos vízzel, hogy könnyen keverhető legyen. Állni hagyjuk 15 percig, azután újra átkeverjük. Ha a szárazanyagok nagyon magukba itták a nedvességet, kevés langyos vizet még pótolunk hozzá. Sütőpapírra kis halmokat rakunk, kanállal lenyomjuk, hogy a közepén mélyedés maradjon, így a tölteléknek több hely jut majd.

    Süthetjük kis kerek formákban, kosárkákban, vagy muffinpapírban, muffinsütőben is, kb. 170 fokon, 10-15 percig.

    Ha a zabot (lisztet és pelyhet) elhagyjuk és helyette más maglisztet használunk, mint pl. kókuszlisztet, tökmaglisztet, akkor a kenyérkénk gluténmentes lesz.

    Karfiol-köles krém curryvel ízesítve

    Hozzávalók:

    • 1 kis fej karfiol,
    • 3 evőkanál hidegen sajtolt olajbab
    • kevés só,
    • 1 teáskanál sómentes szárított zöldségkeverék (pl. vegamix)
    • 10 dkg köles

    Az alapanyagokat puhára pároljuk. Tegyünk félre egy kis párolólét, mert szükség lehet rá. A kölest is jó puhára főzzük. Ha félig kihűlt, a karfiollal együtt egy botmixerrel pépesítsük, közben curryporral fűszerezzük kellemes ízűre a krémünket!

    Kb. olyan állagúra készítsük, mint egy krumplipüré.

    Hidegen, melegen tálalható: melegen egy különleges köret lehet, kihűlve kiváló szendvicskrém.

    Csillagcsöves nyomózsákkal még dekoratívabb lehet a tálalás. Tetejét színes zöldséggel díszítsük!

    Átlagos tápérték 100 g termékben

    • energia 1524 kJ (364 kcal) 
    • fehérje 13 g 
    • szénhidrát: 68,1 g 
    • zsír 7 g
  • Tömeg
    250 g/db
Webáruház készítés
Web Analytics
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.