Új jelszó kérése
Kategóriák
Kategóriák
TOP termékek
Fizetési megoldás
Partnereink
Termék részletek


Dénes-Natura Zabkorpa finomszemű 500g

Dénes-Natura Zabkorpa finomszemű 500g
400 Ft400
Egységár: 0,8 Ft/g

A zabkorpával biztos határok között tarthatja a koleszterinszintjét. Lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz. 

  • Miért fontos a rostdús táplálkozás?

    Ma már csak néhány, a hegyekben lakó remete nem hallott a rostdús táplálkozás előnyeiről... A különböző rostféleségek azonban meglehetősen eltérnek egymástól, mindegyiknek megvan a csak rá jellemző jótékony hatása.

    A kutatási eredmények alapján az a következtetés vonható le, hogy akik koleszterinszintjüket a biztonságos határok  között akarják tartani, a zabkorpa rosttartalma a legmegfelelőbb.

    A zabkorpa sok vízoldékony rostot tartalmaz , a vér koleszterinszintjét a jól oldódó rostok csökkentik. A másik előny az, hogy a vércukorszint normális értéken tartását is elősegítheti. A zabkorpával folytatott vizsgálatok hőskorában James Anderson, a Kentucky Egyetem Lexingtoni Belgyógyászati Klinikájának orvosa eleinte cukorbetegek vércukorszintjét próbálta befolyásolni zabkorpával, eközben fedezte fel, hogy a betegek vérének koleszterinszintje is csökkent.

    Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a zabkorpa is gyógyszer!!!

    Inkább arról van szó, hogy a gyógyszerek hatása hasonló a korpáéhoz, ami viszont velük ellentétben természetes anyag.

    Zabkorpa fogyasztása

    • joghurtban, müzliben

    Napi ajánlott adag

    • 1-2 ek/nap

    Átlagos tápérték 100 g zabkorpában

    • Energia 1634 kJ (386 kcal)
    • fehérje 16,1 g
    • szénhidrát 68,5 g
    • zsír 5,3 g
    A finomszemű zabkorpa kiszerelése: 500g/zacskó

    Recept

    Lasagne muffin - Zsófi. B receptje

    Lasagne muffin

    Forrás: http://zabirodalom.blogspot.hu/

    Igen igen, jól látod. Lasagne ízű muffin :)! Mint már többször említettem, arany gyerekem nem igen eszi meg a húst. A főtt ételt is úgy kell belekönyörögni, nem sok sikerrel. Viszont a sütikért él hal, amitől én konkrét hülyét kapok. Ezért tegnap már eljátszottam a gondolattal, hogy muffinba kellene rejtenem a gyerkőc ebédjét. Ez a gondolat nekem nagyon tetszett, meg voltam magammal elégedve :). Ma reggel pedig bevillant, hogy a lasagne milyen finom már, és mennyire hiányzik a jó kis bolognai íze. Úgyhogy a fejembe vettem, hogy bár én nem ehetek belőle, de a családnak bezony muffinba öntöm az olaszok eme méltán híres csodáját. Mondom ha a gyereknek nem is jön be, majd az ember elhordja ebédre :).
    Minő mák, hogy ma bár vasárnap van, de a gazdaságos bolt pont nyitva volt, úgyhogy amíg én a függönyöket mostam, meg az ablakot puceváltam, addig elkergettem a családot hozzávalókért.

    Lasagne muffin hozzávalói

    Tészta:


    Besamel:

    • 1 ek teljes kiőrlésű tönköly liszt
    • 2 dl tej
    • 20 g parmezán sajt
    • , bors
    • parmezán a tetejére

    A recept

    No tehát, végy elő egy laposperemű edényalkalmatosságot..őőő..SERPENYŐT :D. Olvasszad fel benne a kókuszzsírt, majd pirítsad üvegesre az apróra kockázott hagymát. Míg a hagyma pirul, reszeld rá a répát, fokhagymát, és pirítsad tovább. Ha késznek találod a pirományodat, dobjad hozzá a darálthúst. Ez lehet coca, marha, pulyka...eldöntöd. Én coca-marhát kértem, de nem volt a boltban, így coca lett. Pirítod tovább a hússal, majd sózod (kicsit jobban sózz a tészta miatt), borsozod, rádobod a fűszereket és a sűrtett paradicsomot. Jól átkevered, és 10-15 percet lassú lángon főzöd.
    Amíg a bolognai szósz készül, addig odadobod a besamel.
    Kevés kókuszzsíron megpirítod a lisztet, majd apránként felöntöd tejjel, kevered mint őrült, és figyelsz, hogy csomómentes legyen. Sózod, borsozod, majd mikor kezd sűrűsödni hozzáöntöd a reszelt parmezánt. Annyit szórsz bele, amennyit jónak látsz. Amúgy egyéb sajt is teljesen megfelelő, csak volt itthon..eksönös volt a lidliben.. :). Elkevered, leveszed a tűzről, és hűlni hagyod.
    Ha a bolognai elkészült, azt is leveszed a tűzről és félrerakod hűlni.

    Amíg minden hűl, feltekered a sütőt 200 fokra, és elkészíted a tészta alapját.

    Felversz két tojást, és hozzáöntöd a zabpelyhet. Elkevered, majd belezluttyantod a vizet. Kb a liszt felét is belekevered, majd jöhet a félig meddig kihlt, de semmiképp nem forró bolognai szósz. Összedolgozod, majd hozzáöntöd a többi lisztet is. Ha túl sűrűnek találod a tésztát, akkor kevés vízzel higítsad azt. 

    Tészta elkészült, előkapod a muffin formákat. Elküldtem embert kis muffin formákért, mert csak egy van, az meg nem elég...de csak közepesben volt színes...na mindegy, teszünk egy próbát.
    A formákat kb. félig megtöltöd tésztával, majd a mutatóujjaddal egy lyukat fúrsz a tésztába. A lyukba beletöltöd kiskanál segítségével a besamellt, és ennek a tetejére is halmozol annyi tésztát, hogy ellepje a mártásodat. Ha az összes formát íly módon megtöltötted, a tetejét megszórod reszelt parmezánnal, és kb 15 percre a sütőbe dobod. Hőlégkevergetéssel..meg alsó felső sütéssel...vagy ahogy otthon szoktad :). Ha nagyobbak a formák, kicsit több idő kell neki, de sasoljad.

    Ha elkészült vársz egy picit, hogy ne égesse le a gigádat, majd boldog fejjel elfogyasztod. És jöjjön a medve, vagyis az ízpróba. Ember türelmetlen volt, és besamellel leforrázta gigáját, viszont imádta muffinokat. Gyerekkel már nem volt ilyen egyszerű dolgom. Azt mondta, hogy finom, meg is evett egy felet, viszont mivel nem minmuffin volt, így nem volt boldog, hogy túl nagyra kell nyitni a száját...

    Konklúzió

    Az íz tökéletes, a forma csodás...csak a méret nem az én gyerekem barátja. Legközelebb kisebbeket gyártok, és lesz nagy öröm. Megjegyzem olyan guszta, hogy most megremegett a térdem, hogy nem kóstolhatom meg :(....kemény vagyok mint a bikaboka, kibírom :D Szerencsére olyan jó lett, hogy hamar el fog fogyni, nem kísért sokáig :D

  • Tömeg
    500 g/db
Webáruház készítés
Web Analytics
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.