- Az útifűmaghéjliszt nagyon jó vízmegkötő tulajdonságú, főzésnél sűrítésre, sütésnél a különböző lisztekhez keverve a tészta levegősebbé tételéhez használható.
- Süteményeknél tojás kiváltására, krémek, pudingok készítésénél akár zselatin helyett is használható.
- Tojás helyettesítéshez: 1 púpos teáskanál útifűmaghéjlisztet összekeverünk kb. 50 ml hideg vízzel, 15 percet állni hagyjuk.
- Sűrítéshez, sütéshez 1-2 kávéskanál mennyiséget használjunk.
Összetevők:
100% bio útifűmaghéj (plantago ovata)
Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia: 931 kJ / 222 kcal
Zsír: 1,3 g
- amelyben telített zsírsav: 0,2 g
- amelyben egyszeresen telített zsírsav: 0,4 g
- amelyben többszörösen telített zsírsav: 0,6 g
Szénhidrát: 16,4 g
- amelyben cukor: 0,4 g
Rost: 67,8 g
Fehérje: 3,6 g
Só: 0,3 g
Adagolás:
Egy adag = 5 g, 1 adag naponta.
Tárolás:
Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen